Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τους Εβραίους πίσω από τους διαδηλωτές βλέπει η Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ ισχυρίζεται πως τα επεισόδια που ξέσπασαν τον Ιούνιο στην Τουρκία με αφορμή το πάρκο Γκεζί υποκινήθηκαν από «εξωτερικούς παράγοντες και την διασπορά των Εβραίων»!

«Ο διεθνής Τύπος έδωσε κατεύθυνση στα επεισόδια του Γκεζί και οι εξωτερικοί παράγοντες όπως και η διασπορά των Εβραίων υποκίνησαν αυτά τα γεγονότα. Θα αποτύχουν όσοι θέλουν να ανατρέψουν την πορεία της μεγάλης Τουρκίας, ο λαός αυτός δεν είναι ο παλιός λαός» δήλωσε ο τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που συγκλόνισαν την Τουρκία σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 5000. Η κυβέρνηση Ερντογάν μιλά για προβοκάτσιες, ενώ οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως τα γεγονότα γιγαντώθηκαν, λόγω της ασύμμετρης αστυνομικής βίας.


Πέρα από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, όμως, ευθεία επίθεση για εμπλοκή των Ισραηλινών στα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας γίνεται και από τον διοικητή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Το Ισραήλ δείχνει σχεδόν ευθέως για συνωμοσία κατά της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ο επικεφαλής της κ. Χακάν Φιντάν που αποτελεί προσωπική επιλογή του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν.

Αυτό προκύπτει ευθέως από - πρωτοσέλιδη - συνέντευξή του στην εφημερίδα Gunes.Ο κ. Φιντάν υποστηρίζει στην συνέντευξη ότι όταν αποφασίστηκε ο διορισμός του στη θέση του επικεφαλής της ΜΙΤ, για πρώτη φορά ένα ξένο κράτος, το Ισραήλ, εξέδωσε ανακοίνωση όπου εξέφραζε την αντίδρασή του, για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου στη συγκεκριμένη θέση.

«Μετά από αυτή τη δήλωση, η MIT αποτέλεσε στόχο μιας σειράς επιθέσεων: Τα πρακτικά των μυστικών συνομιλιών στο Όσλο διέρρευσαν στα ΜΜΕ. Ακολούθησε η επίθεση στο Ουλούντερε ( σ.σ. η επιδρομή μαχητικών F-16 σε βουνά κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 35 άμαχοι Κούρδοι), η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους από τη Συρία και οι εκρήξεις στο Ρεϊχανλί», δήλωσε ο κ. Φιντάν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι αυτά τα γεγονότα ήταν μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης με στόχο την ΜΙΤ.

Ομοίως,προσέθεσε, και ισχυρισμοί σχετικά με τη συλλογή πληροφοριών από την ΜΙΤ αναφορικά με την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Αποτελούν κι αυτοί μέρος του εγχειρήματος δυσφήμισης της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον κ. Φιντάν.

Πηγή OnAlert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]