Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Υπάρχει άραγε κάποιος μνημονιακός που να πιστεύει βαθιά μέσα του, ότι οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλ είναι... διασφαλισμένες;
Δεν βάζω καν αυτό που λέει ο Στουρνάρας και το δημοσιογραφικό παπαγαλάκι των τραπεζών, όπου και οι δύο μιλάνε για το... σύνολο.
Προφανώς εννοούν τις καταθέσεις που έχουν κάποιοι και κάποιες, σε τράπεζες του εξωτερικού.

***

Το δίκαιο το οποίο διέπει τις δανειακές συμβάσεις ενός κράτους είναι εξαιρετικά σημαντικό. 
Το αγγλικό δίκαιο είναι αυτό που ευνοεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους δανειστές, στην περίπτωση κρατικής πτώχευσης, ενώ το γαλλικό είναι ένα από τα πλέον "φιλικά" για το δανειολήπτη. 
Εμείς με το PSI αλλάξαμε το 25% του χρέους από αγγλικό δίκαιο, στο 100%!!!! 
To 2010 και πριν το πρώτο μνημόνιο ήταν μόλις στο...10%

***

Αληθεύει η είδηση ότι στους συνέδρους της ΝΔ θα δοθεί δωρεάν το σύγγραμμα του Μίλτον Φρίντμαν «Καπιταλισμός και ελευθερία», ενώ σε όσους εκλεγούν το βιβλίο του Χάγιεκ «Το σύνταγμα της ελευθερίας»;

***

Ο Βέμπερ έγραψε ότι τρία είναι κατά βάση τα κύρια χαρακτηριστικά που διαφυλάσσουν τον ρόλο και την ιδιαιτερότητα του πολιτικού ως μη «υπαλληλοποιημένου επαγγελματία»:

-το πάθος,
-το αίσθημα της ευθύνης και
-η αίσθηση του μέτρου.

Οι δικοί μας πολιτικοί το μοναδικό που έχουν σαν πάθος είναι να μην χάσουν την κομματική θέση στο μεταπολιτευτικό σύστημα. Όλα τα υπόλοιπα έπονται ή αγνοούνται.

***

Είναι τσαντισμένοι λένε οι Γερμανοί γιατί τους κατασκόπευαν οι ΗΠΑ.
Γιατί οι Γερμανοί μέσω της SIEMENS δεν παρακολουθούσαν και τους δικούς μας πολιτικούς;
Και το ερώτημα είναi μήπως τους εκβιάζουν για να περνούνε πολιτικές που έχουν ως σκόπο όχι το ελληνικό συμφέρον αλλά το δικό τους;
Όλοι μας ξέρουμε την απάντηση.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]