Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: «Πρέπει να προβάλλουμε τις δικές μας προτάσεις και όχι το ΣΥΡΙΖΑ»



  • «Οι δηλώσεις Νότη Μαριά για ΣΥΡΙΖΑ μας δημιουργούν εσωκομματικά ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Πρέπει επάνω στα σταθεροποιημένα ποσοστά μας να δουλέψουμε προβάλλοντας τις προτάσεις μας και όχι να σπεκουλάρουμε με το ΣΥΡΙΖΑ»

Παραθέτουμε τα πλήρη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στις ειδήσεις του Real FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο:

Δ: Καλωσορίζω στο σημείο αυτό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FΜ το Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κ. Τέρενς Κουίκ. Καλό μεσημέρι.

Τ.Κ: κ. Παπαδόπουλε, καλό μεσημέρι από τη Βουλή, τι κάνετε;

Δ: Είμαι καλά και έχω μπροστά μου και τις διαβάζω στους ακροατές μας, την αναφορά που έκανε ο συνάδελφός σας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο κ. Νότης Μαριάς κατά το χαιρετισμό του χθες στις εναρκτήριες εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε λοιπόν ότι «είναι στις κρίσιμες αυτές στιγμές ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας». Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω εάν σας βρίσκει σύμφωνο αυτό το οποίο είπε ο κ. Μαριάς και το οποίο είναι προφανές, αφού το είπε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι χρειάζεται ένωση των δυνάμεων και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το ΣΥΡΙΖΑ.

Τ.Κ: κ. Παπαδόπουλε το να κάνουμε τώρα ad hoc κάποιες κινήσεις που θα δυσκολέψουν την κυβέρνηση ή που θα την οδηγήσουν στην έξοδο, αλλά επαναλαμβάνω ad hoc τώρα, είναι ένα άλλο ζήτημα με το να ανοίγουμε από μόνοι μας κεφάλαια μετεκλογικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τελείως διαφορετικό.

Και ο συνάδελφος μπορεί να είπε αυτά τα οποία είπε το μεσημέρι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι μέχρι στιγμής και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επιδείξει την καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με την έννοια ότι τρεις φορές μας έχει φτύσει κατάμουτρα. Και χρησιμοποιώ εν γνώσει μου τη φράση «μας έχει φτύσει».

Δ: Εάν σας έχει φτύσει κατάμουτρα, όπως λέτε κ. Κουίκ, τότε εσείς γιατί επιμένετε να τους απευθύνετε αυτού του είδους τις προσκλήσεις.

Τ.Κ: Εμείς; Τι εννοείτε με το «εμείς»;

Δ: Εσείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Τ.Κ: Όχι, με συγχωρείτε πολύ. Δεν είναι όλοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο κ. Μαριάς είναι ένα σημαίνον στέλεχος συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και μάλιστα και με τον πολύ σημαντικό ρόλο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου τον οποίο υπηρετεί και άριστα, αλλά από κει και πέρα όταν ζητάμε από το ΣΥΡΙΖΑ να μας στηρίξει στο να στήσουμε κάλπη για το Γιώργο Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ είπε ναι ή όχι; Όταν του λέμε για πρόταση μομφής για το θέμα Στουρνάρα, για το πώς χειρίστηκε το θέμα της Κύπρου είπε ναι ή όχι;

Λοιπόν μας έχει πει τρία όχι μέχρι σήμερα, αλλά αυτό εγώ το βάζω στην άκρη. Ακούστε: Ακόμα και ο Πρόεδρός μας χθες το πρωί, ο Πάνος ο Καμμένος έκανε πολύ προσεκτική διατύπωση για το τι πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή προχωρώντας και σε ανοίγματα προς δυσαρεστημένους στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά πείτε μου κ. Παπαδόπουλε, από την εμπειρία σας:
Είναι δυνατόν τώρα να θέτεις ζητήματα μετεκλογικής συνεργασίας όταν δεν ξέρεις, πότε θα γίνουν εκλογές, με ποιες προϋποθέσεις θα γίνουν εκλογές, θα έχουν γίνει με μία κατάρρευση της κυβέρνησης που ενδεχομένως να σπάσει τη Νέα Δημοκρατία σε δύο κομμάτια, με τη ΔΗΜΑΡ να μην μπαίνει καθόλου στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ σε τί ποσοστά; εμείς πού θα βρισκόμαστε, στο 7%, στο 17%, στο 5%; Δηλαδή πώς μπορείς από τώρα να σπεκουλάρεις;

Δ: Από την άλλη κ. Κουίκ καταλαβαίνετε ότι είναι και ένα ερώτημα με ποιους θα μπορούσε το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να συνεργαστεί σε μία προοπτική διακυβέρνησης διότι εάν αποκλείετε το ΣΥΡΙΖΑ, εάν αποκλείετε τη Νέα Δημοκρατία, με ποιον θα συνεργαστείτε;

Τ.Κ: Θα σας διακόψω διότι είπα προηγουμένως ότι δεν μπορείς να ξέρεις αυτή τη στιγμή εάν θα υπάρχει Νέα Δημοκρατία ή Νέα Ελλάδα μετά τις εκλογές, αν θα υπάρχει και η ΔΗΜΑΡ, αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ή του Βενιζέλου, που θα είμαστε εμείς.

Δ: Είναι πρόωρη λέτε οποιαδήποτε συζήτηση.

Τ.Κ: Ε, βέβαια, όχι απλώς πρόωρη, αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα σας πω κι ένα τελευταίο:
Το 7% που μας έδωσε χθες το βαρόμετρο της Public Issue, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό που δείχνει μία δική μας σταθεροποίηση. Αντί λοιπόν να σπεκουλάρουμε με το ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το ποσοστό, να το αυξήσουμε, προβάλλοντας τις προτάσεις μας. Το σημαντικό είναι να προβάλλουμε προτάσεις και όχι να σπεκουλάρουμε πάνω στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα αυτό μου δημιουργεί, σας διαβεβαιώ, εσωκομματικά, ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα.

Δ: Τώρα, προτάσεις. Μιας και μιλάτε για προτάσεις. Να μπούμε και στην ουσία των θεμάτων που απασχολούν την επικαιρότητα. Ποια είναι η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την εξεύρεση του αριθμού των υπαλλήλων οι οποίοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από το Δημόσιο ή να μπουν σε διαθεσιμότητα με βάση τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Τ.Κ: Κατ’ αρχήν μιλάμε για μία μνημονιακή δέσμευση. Θα σας πω όμως ότι πλέον, όταν έχεις 1,5 εκατομμύριο ανέργους, κάθε σταγόνα, κάθε απόλυση, ξεχειλίζει ακόμα περισσότερο το ποτήρι και το κάνει όχι οργής, όχι ανέχειας, αλλά δεν ξέρω τι. Δηλαδή, μιλάμε ότι οδηγούνται στην έξοδο άνθρωποι που είναι το οικογενειακό δράμα από τη μία πλευρά και από την άλλη είναι μισθοί οι οποίοι θα λείψουν από την αγορά. Και η αγορά τί αντανάκλαση θα έχει: Τη συμπίεση και νέων απολύσεων.

Δ: Είναι σαφές αυτό και 26,9% έφτασε η ανεργία τον Απρίλιο. Αλλά από την άλλη σας ρωτώ: υπάρχει τρόπος για εξορθολογισμό των δαπανών του Δημοσίου, ακόμα και των μισθολογικών; Υπάρχουν υπάλληλοι που περισσεύουν, υπάρχει τρόπος να μπει μια τάξη;

Τ.Κ: Αυτή η τάξη θα έπρεπε να μπει πάρα πολλά χρόνια πριν. Εγώ σας υπενθυμίζω ότι ο πρώτος που έθεσε το θέμα της των μετατάξεων, ήταν ο Σωτήρης ο Κούβελας ως Υπουργός Προεδρίας.

Δ: Αλήθεια είναι αυτό.

Τ.Κ: Αλλά τότε, το συνδικαλιστικό σύστημα των πράσινων ακρίδων, αυτό με οποίο το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την Ελλάδα και το οποίο ακόμα κυβερνά τώρα (Θυμίζω είχαμε και κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και από κάτω Δημόσιο ΠΑΣΟΚ).
Οποτεδήποτε επιχειρήθηκε να καλυφθούν τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες με μετακινούμενους υπαλλήλους, υπήρξε μονίμως η αντίδραση. Βεβαίως εγώ δεν λέω αυτό που συμβαίνει τώρα, να παίρνεις το μηχανοδηγό του ΟΣΕ και να τον κάνεις φύλακα σε Μουσείο (απίστευτο) αλλά ούτε επειδή πρέπει να φας οπωσδήποτε 10.000 κεφάλια, να κόβεις τα κεφάλια 2.500 εργαζόμενων στην ΕΡΤ ή 5.000 εκπαιδευτικών. Εδώ μιλάμε για σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες δεν εξορθολογίζουν το Δημόσιο. Υπηρετούν τη δέσμευση απέναντι στην Τρόικα. Αυτό μας λένε να κάνουμε.

Και κ. Παπαδόπουλε, τρία χρόνια τώρα, κάθε τρεις μήνες, είμαστε στο ίδιο θρίλερ για να πάρουμε τη δόση. Και να σας πω κάτι. Και επανέρχομαι στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε μία συνεπή στάση σε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πείτε μου σας παρακαλώ πολύ, πόσες θέσεις έχει μεταλλάξει;

Από διαπραγμάτευση, επαναδιαπραγμάτευση κλπ. Εγώ ομολογώ ότι δεν θα πήγαινα να δώσω το χέρι μου στον Πωλ Τόμσεν και μάλιστα στην Ουάσινγκτον. Το έκανε ο κ. Τσίπρας. Ούτε θα πήγαινα να δω τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος είναι ένας από εκείνους που έχουν βάλει το βρόγχο στην Ελλάδα. Το έκανε ο κ. Τσίπρας

Και εν πάσει περιπτώσει, για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, σας λέω κ. Παπαδόπουλε ότι για μένα είναι θέμα πολιτικό πλέον, μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, το οποίο πρέπει να λυθεί. Το τί θα πρέπει μα λέμε προς τα έξω σαν μία φωνή. Αν θέλει ο καθένας να έχει τη δική του άποψη, η οποία δεν εκφράζει ούτε καν το Συνέδριό μας, γιατί δεν είπαμε καν στο Συνέδριο τέτοια πράγματα, τότε… Τότε τi άλλο να πω;

Δ: Θα θέσετε θέμα λοιπόν στο κόμμα σας τις διαφορετικές απόψεις και στον τρόπο που εκφράζονται;

Τ.Κ: Βεβαίως. Αν και το έχω θέσει πάρα πολλές φορές.

Δ: Σας ικανοποιεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται λοιπόν; Γιατί αν κρίνω από το αποτέλεσμα μάλλον όχι.

Τ.Κ: Σας λέω όχι.

Δ: Και τι θα κάνετε;

Τ.Κ: Ικανοποιούμαι απόλυτα από τον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται το θέμα προσωπικά ο Πρόεδρος. Επαναλαμβάνω ότι χθες στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με αφορμή τα CDS, τα λεγόμενά του ήταν εξαιρετικά. Ήταν όχι απλά προσεκτικός, αλλά ήξερε πάρα πολύ καλά πώς να χειριστεί το θέμα.

Δ: Μάλιστα. κ. Κουίκ, ευχαριστώ για τη συνομιλία μας.

Τ.Κ: Εγώ κ. Παπαδόπουλε. Ευχαριστώ πολύ.

Για να ακούσετε τη συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ στο δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο, πατήστε εδώ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]