Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: είναι πια καιρός να μεριμνήσει για την ασφάλειά της και όχι για τους πολέμους

Νέα στροφή στην προεκλογική εκστρατεία για το αξίωμα του καγκελαρίου της Γερμανίας έγινε το σκάνδαλο υποκλοπών.
Ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στους πολίτες προκάλεσε το γεγονός ότι, πιθανώς, η κυβέρνηση της χώρας είχε υπόψη της πριν πολύ καιρό το γεγονός της κατασκοπεία. Οι υποψήφιοι καγκελάριοι αναγκάστηκαν επειγόντως να τροποποιήσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Την Τετάρτη ο γραμματέας Τύπου της κυβέρνησης της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι ήξεραν ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν το έδαφος της χώρας, αναφέρει το Spiegel. Προς το παρόν είναι άγνωστο, αν θα πείσει η επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης τους απλούς Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι ήδη ανησυχούν πολύ για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Την κατάσταση σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος Πειρατών Μπρούνο Κραμ:

- Αυτό που μας συγκλόνισε ιδιαίτερα, είναι οι πληροφορίες ότι οι υπεύθυνοι πολιτικοί ήξεραν από καιρό το γεγονός της κατασκοπείας. Υπάρχουν αποδείξεις ότι η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας (BND) ζητάει συχνά βοήθεια από τις ΗΠΑ, όταν μια υπόθεση αφορά το άνοιγμα κάποιου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το τεκμήριο της αθωότητας, όπως και η ελευθερία της ψηφιακής επικοινωνίας, προστατεύεται από το 10ο άρθρο του Βασικού μας Νόμου και παραβιάζεται κατάφορα με αυτή την ολοκληρωτική παρακολούθηση.

Παρόλο που Άνγκελα Μέρκελ κατέχει κορυφαία θέση στην προεκλογική κούρσα, αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα γι΄αυτήν. Μάλιστα προσκάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να εκφωνήσει λόγο στο κέντρο του Βερολίνου, με την ελπίδα να αυξήσει τη δημοτικότητά της. Ωστόσο ο ενθουσιώδης λόγος του Μπαράκ Ομπάμα για τη φιλία και εταιρική σχέση τώρα πλέον φαίνεται περισσότερο από μη πειστικός. Και η Μέρκελ αναγκάστηκε να αλλάξει δραστικά τη θέση της σε ό,τι αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Το κόμμα των πειρατών εδώ και πολλά χρόνια καταθέτουν αυτό το θέμα για συζήτηση:

- Η κ. Μέρκελ πρόσεξε την οργή των πολιτών και απαίτησε επειγόντως να επιλυθεί το ζήτημα της προστασίας των δεδομένων σε επίπεδο ΕΕ, παρόλο που η ίδια για πολύ καιρό το μπλόκαρε. Μας είναι ευχάριστο που έχει αλλάξει τη θέση της, εφόσον οι ίδιοι προσπαθούμε εδώ και χρόνια να επιστήσουμε την προσοχή στην προστασία των δεδομένων στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Τώρα ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε, εάν οι ενέργειες κατασκοπείας αποτελούν για την κοινωνία μας, την προσωπική μας ζωή και την ελευθερία μας, μεγαλύτερο κίνδυνο από ό, τι η απειλή της τρομοκρατίας, που μας επιβάλλεται.

Ενόσω οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προσπαθούν να πετύχουν από τις ΗΠΑ απαντήσεις ή να βρουν έστω και κάποια εξήγηση για τα δρώμενα, οι πιο έντονες συζητήσεις διεξάγονται ακριβώς στη Γερμανία. Η κυβέρνηση της χώρας υποβάλλεται σε σκληρή κριτική από μέρους της αντιπολίτευσης, η Καγκελάριος αναγκάστηκε να αλλάξει τη θέση της στο θέμα αυτό, ενώ στον κυβερνώντα συνασπισμό με κανένα τρόπο δεν μπορούν να επιλύσουν το δίλημμα, τι είναι σημαντικότερο: η ασφάλεια ή η προστασία της ιδιωτικής ζωής. Το κόμμα των πειρατών προτιμά την αμυντική θέση και πραγματοποιεί σε όλη τη Γερμανία εκπαιδευτικά σεμινάρια, στα οποία μπορεί κανείς να μάθει, πως να προστατεύσει καλύτερα τα δεδομένα του, το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και την αλληλογραφία του.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]