Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα: Η Δύση χειρίζεται το συριακό με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τη στάση των δυτικών εταίρων στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίοι όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, χειρίζονται το συριακό με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει μονόπλευρο το σχέδιο που προώθησαν προς έγκριση, μη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους για την τύχη 2.500 εγκλωβισμένων αμάχων στην πόλη Χομς, μετά από σφοδρές μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ένοπλων ανταρτών.

Οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού αφήνουν στο απυρόβλητο την αντιπολίτευση η οποία κρύβεται πίσω από τον άμαχο πληθυσμό, τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ , προσθέτοντας ότι έτσι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα αυξάνοντας τις απαιτήσεις από τη συριακή κυβέρνηση με στόχο να διασφαλίσουν την παρουσία των ανθρωπιστικών τους δυνάμεων και σε άλλες περιοχές των συγκρούσεων.

Δεκαετία προβλημάτων στη Συρία βλέπουν οι ΗΠΑ
Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Μάρτιν Ντέμπσι σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό CNN δήλωσε, ότι η συριακή σύγκρουση και οι συνέπειές της θα συνεχιστούν για μία δεκαετία.

Σύμφωνα με το στρατηγό, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι ο πόλεμος στη Συρία μετατράπηκε σε περιφερειακή σύγκρουση, στην οποία ήδη συμμετέχουν το Ιράκ και ο Λίβανος. Μάλιστα, τον ηγετικό ρόλο σε αυτήν την αντιπαράθεση από τις δύο πλευρές έχουν εξτρεμιστές.

Όπως εξήγησε ο Ντέμπσι, η κατάσταση στη Συρία δεν είναι απλά μία λαϊκή εξέγερση κατά ενός δικτάτορα, αλλά ένας ανταγωνισμός, αν όχι μία έντονη σύγκρουση, μεταξύ των δύο κλάδων του Ισλάμ – του σιιτικού και του σουνιτικού.

Συντριβή των ισλαμιστών δολοφόνων στην Συρία
Παρά τις ό,ποιες αμερικανικές προβλέψεις, ανακωχή ζήτησαν οι ισλαμοφασίστες που έχουν συντριβεί κατά κράτος και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη νηστεία του Ραμαζανίου και να μπορέσουν να ανεφοδιαστούν με όπλα και πυρομαχικά, να ανασυνταχθούν απέναντι στον συριακό στρατό και να συλλέξουν τις όποιες δυνάμεις τους απέμειναν προκειμένου να συνεχίσουν μετέπειτα τις σφαγές του άμαχου πληθυσμού.
Έτσι, έκαναν πρόταση ανακωχής και κατάπαυσης του πυρός προς την κυβέρνηση Άσαντ, εκπρόσωπος της οποίας τους διεμήνυσε να παραδοθούν μαζί με τον οπλισμό τους και θα αντιμετωπιστούν με επιείκεια, εκτός των ξένων μισθοφόρων, οι οποίοι θα δικαστούν για εγκλήματα κατά του Συριακού λαού.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]