Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ δεν είναι Βίλλυ Μπραντ, ούτε Χέλμουτ Σμιτ

Η επίσκεψη του Σοίμπλε στην Αθήνα ήταν άκρως απογοητευτική για τους εδώ εγκάθετους ή αφελείς. Ναι, κάποιοι πίστεψαν πώς ο Γερμανός ήρθε να δώσει λύσεις στο αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης. Όμως ο Σοίμπλε απέρριψε νέο «κούρεμα». Ούτε πιθανολογούμε εξέλιξη στις γερμανικές επανορθώσεις, επειδή είπε κάτι για το κατοχικό δάνειο και έσπευσαν ορισμένοι να το ερμηνεύσουν ως υπαινιγμό πως κάτι θα δώσει το Βερολίνο. Για εμάς, το μείζον θέμα που συζητήθηκε χθες στην Αθήνα ήταν οι αποκρατικοποιήσεις που έθεσε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών. Εδώ και τώρα ζήτησε την προώθηση των σχεδίων πώλησης (ορθά: εκποίησης) της κρατικής περιουσίας. Το Βερολίνο και η τρόικα ζητούν να εκχωρηθεί σε φορέα του εξωτερικού ο έλεγχος του ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να κουμαντάρουν εκείνοι όπως θέλουν την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Οι δανειστές μας θεωρούν πώς το ΤΑΙΠΕΔ κινείται με αργούς ρυθμούς και αναποτελεσματικά, και θέλουν οι ίδιοι να πάρουν τον έλεγχο προκειμένου να προχωρήσουν στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Θέλουν να ελέγξουν πλήρως την ενέργεια και το νερό (τις τηλεπικοινωνίες τις ελέγχους ήδη) και εδώ είναι και ο ρόλος του Φούχτελ, που έχει εξελιχθεί σε καθοδηγητή της ελληνικής κυβέρνησης.

Το δεύτερο σημαντικό της επίσκεψης Σόιμπλε: Έθεσε και τους όρους λειτουργίας του νέου αναπτυξιακού ταμείου, επιβάλλοντας τη συμμετοχή της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας KfW σε ρόλο απόλυτου κυρίαρχου. Δηλαδή, η Γερμανία αναγορεύεται σε τοποτηρητή και επόπτη των επενδύσεων που θα γίνονται στην Ελλάδα είτε αυτές προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Τα λέει όλα δημοσίευμα του βρετανικού ''Guardian'': 
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η μισητή φιγούρα, τα καταφέρνει με μια απίθανη επίθεση γοητείας στην Αθήνα. Σπρώχνοντας το αναπηρικό του καροτσάκι ανάμεσα στους σκοτεινούς διαδρόμους του οργουελιανού τέρατος που είναι το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, ο Σόιμπλε θα είχε κάνει τον πρώτο καγκελάριο της Γερμανίας Ότο φον Μπίσμαρκ υπερήφανο. Ωστόσο, ο Σόιμπλε στην Ελλάδα είναι ένας μισητός άνδρας, ο οποίος λοιδορείται για την λιτότητα την οποία ο ίδιος προσωπικά έχει προκρίνει ως λύση. Έδωσε πάντως μια εξαιρετική παράσταση στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από την έκρηξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης το 2009. Η αντιπολίτευση τον ανακήρυξε ''persona non grata'', όμως η αστυνομία έκανε την πόλη φρούριο, κλείνοντας τους δρόμους. Ο Σόιμπλε έφερε, για να γλυκάνει την κατάσταση, τα 100 εκατ. ευρώ τα οποία θα δοθούν ως δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ελάχιστοι στους δρόμους της πρωτεύουσας- φάντασμα τον πίστεψαν όμως, ενώ δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζουν τον Γερμανό υπουργό αγενή και επιθετικό. Και παραδέχονται πως η Ελλάδα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα σπιράλ θανάτου, εξαιτίας του φαρμάκου που χορηγεί το Βερολίνο. Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων, μια προσπάθεια να εμφανιστεί πως η Ελλάδα είναι ένα ''success story'' και πως θα τελειώσει η κρίση στην Ευρωζώνη. Οι Έλληνες έχουν σταματήσει να πιστεύουν πως υπάρχει μια εναλλακτική λύση η οποία θα είναι χειρότερη. Πιστεύουν πως αυτή είναι η χειρότερη επιλογή, και αυτό είναι τρομακτικό».

Εμείς, θυμίζουμε απλώς πόσες φορές τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε στηλιτεύσει την θεραπεία που σκοτώνει. Και που κάνει τις δυνάμεις που αντίκεινται στο ευρωπαικό οικοδόμημα (φαίνεται αυτό στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας...) να επιχαίρουν για το κατάντημα της ευρωζώνης και του ευρωπαικού οράματος. Αφού δυστυχώς η Μέρκελ, δεν είναι ούτε Βίλλυ Μπράντ ούτε Χέλμουτ Σμίτ...

Πηγή ΕΛΚΕΔΑ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Η Μέρκελ είναι το άβαταρ του Σόιμπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οια η μορφη τοιαδε και η ψυχη .
    Ενας σακατης και οι προσκυνημενοι ...προσοχη !
    ΑΙΣΧΟΣ
    Το μυαλο του , συμφωνα με τους αρχαιους ΣΟΦΟΥΣ ειναι αναπηρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν παιδιά δεν αντέχω άλλο.
    Σε κάθε ανάρτηση με τον Σόιμπλε που είναι από επιλογή ένας κυνικός άνθρωπος θα βρεθεί και κάποιος να βρίζει αντί τις επιλογές του την αναπηρία του. Έλεος, η ζωή ενός ανάπηρου στην Ελλάδα πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του μνημονίου είναι και θα είναι ένας Γολγοθάς. Αυτό που βιώνετε εσείς τώρα τα βιώνει ένας ανάπηρος από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς ελπίδα. Όμως δε φτάνει που είναι ακόμα πιο δύσκολη η ζωή μας από εσάς έχουμε να κουβαλάμε και όλα τα αμαρτήματα του Σόιμπλε. Η πίεση από τους χαρακτηρισμούς σας είναι αβάσταχτη.

    Αν δεν θέλεις μην το δημοσιεύεις αλλά εσείς οι "ομορφάντρες" (υποθέτω άντρας ο 1115) που μιλάτε έτσι είστε σκατόψυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Αληθεια ειπα .

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗ !
      Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥ ΒΛΗΤΟ....
      ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ;
      ΟΥΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;
      ΑΙΣΧΟΣ ΓΕΛΟΙΕ !

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγγνώμη που αντέδρασα με παιδιάστικο τρόπο και απάντησα με ύβρεις αλλά ήταν κάτω από την πίεση του να ακούω, να διαβάζω αυτές τις μέρες κάθε ύβριστική-χλευαστική εκδοχή της λέξης αναπηρία εξαιτίας του Σόιμπλε και μάλιστα το κορυφαίο να συνδέεται το εξωτερικό με το εσωτερικό.

      Δεν είναι ψευτοανθρωπισμός όμως αλλά αυτό που βιώνει κανείς μερικές φορές παιδιόθεν έχοντας αναπηρία και ήταν ανόητο εκ μέρους μου να προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί η αλήθεια είναι πως κανένας αρτιμελής δεν μπορεί να καταλάβει, εκτός από κάποιους άγιους γέροντες.

      Λυπάμαι που εκτέθηκα, απλά ήθελα να τονίσω πως δε φταίει η αναπηρία του Σόιμπλε για τη συμπεριφορά του αλλά για εσάς προφανώς έτσι είναι. Συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
    4. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ . ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΣΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ !
      ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ .
      Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ .
      ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ . ΤΟΝ ΕΧΘΡΕΥΟΜΑΙ .

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]