Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έχεις λεφτά στην τράπεζα; Bάλτα στο σεντούκι

Έχεις λεφτά στην τράπεζα αλλά χρωστάς στην εφορία; Καλύτερα βάλτα στο σεντούκι γιατί θα τα χάσεις. Αυτή είναι η… φιλική συμβουλή ακόμη και για όσους δηλώνουν αδυναμία να πληρώσουν τα χρέη τους και μπορεί να έχουν σε καταθέσεις μόνο τα λεφτά που μπαίνουν από το μισθό ή τη σύνταξη άντε και κανένα μικρό κομπόδεμα για να περνάνε τις μέρες.

Από τον Σεπτέμβριο ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός αφαίρεσης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμες και αρρύθμιστες οφειλές, των ποσών που χρωστούν στην εφορία.

Θα πει κανείς. Να κι ένα δίκαιο μέτρο. Δε μπορεί να πληρώνουν μια ζωή τα κορόιδα και οι άλλοι να κάνουν το κορόιδο. Διότι υπάρχουν χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν ξέρουν τι πάει να πει χρέος στην εφορία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι φουσκωμένοι. Μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Αυτούς καλά θα κάνει το μακρύ χέρι του Δημοσίου να τους αδειάσει το ταμείο.

Τι θα φταίνε, όμως, κι όσοι τα βγάζουν πέρα με το ζόρι και δεν πληρώνουν την εφορία για να αγοράσουν ψωμί και γάλα; Θα τους κατάσχουν το μισθό και τη σύνταξη; Τότε είναι που θα γίνει κοινωνική έκρηξη.

Όπως αναφέρει το Μνημόνιο που υπογράφτηκε πρόσφατα: «Για να εξασφαλιστεί η ταχεία είσπραξη των φόρων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εφαρμόσει το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2013 τη δυνατότητα της άμεσης χρέωσης των τραπεζικών λογαριασμών για τους φορολογουμένους που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο». Για να δούμε πώς θα κάνει η κυβέρνηση το διαχωρισμό των κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδων και των εξ ανάγκης οφειλετών; Διότι όσοι έχουν… νταραβέρια με την εφορία υπολογίζονται σήμερα σε 2,5 εκατομμύρια; Είναι όλοι μπαταχτσήδες;

Σε λίγους μήνες θα πρέπει να ξεχάσουμε και τα μετρητά για αγορές αφού τα πάντα θα πρέπει να γίνονται με βάση το πλαστικό χρήμα. Όλες οι αγορές θα γίνονται μέσω τραπεζών, προφανώς για δύο λόγους. Για να αυξήσουν οι τραπεζίτες την πελατεία τους και για να γίνεται έλεγχος όλων των δαπανών των πολιτών.

Τέλος, η τρόικα ζήτησε και πέτυχε να μην υπάρχουν στο μέλλον άλλες περιπτώσεις φορολογικής αμνηστίας ή νέες ρυθμίσεις για πληρωμή των οφειλών.

Στα σημαντικά του μνημονίου είναι η αναβολή των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αφού σε μια «πεθαμένη» αγορά ποιες τιμές να αυξήσεις που δεν υπάρχουν; Η Ελλάδα δεσμεύεται να ετοιμάσει και να εφαρμόσει από τις αρχές του 2016 ένα πρόγραμμα εξομοίωσης αντικειμενικών – εμπορικών τιμών με την ελπίδα να υπάρχει αγορά ακινήτων τότε αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να μιλά κανείς για αγοραπωλησίες.

Τις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να καθοριστούν και οι παράμετροι εφαρμογής του νέου φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το χαράτσι από το 2014. Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι διευρύνεται η βάση εφαρμογής του, ώστε να συμπεριλάβει εμπορικές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καθώς και γεωργική γη και κτήρια και να αποδίδει ετησίως 2,7 δισ. ευρώ καθαρά έσοδα (2,9 δισ. ευρώ, προ απαλλαγών). Όμως το ΥΠΟΙΚ αναλαμβάνει τη δέσμευση, αν τα έσοδα από το νέο φόρο υστερούν έναντι των στόχων (2,7 δισ. ευρώ), να καλύψει τη διαφορά με νέα μέτρα.

Για το δημόσιο τομέα το νέο μνημόνιο προβλέπει:

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα τεθούν σε κινητικότητα τουλάχιστον 12.500 υπάλληλοι του Δημοσίου και επιπλέον άλλοι 12.500 μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.
Οι περισσότεροι από τους μισούς θα απολυθούν.
Οι εργαζόμενοι που τίθενται σε κινητικότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους για οκτώ μήνες.
Στην περίοδο αυτή θα αξιολογούνται και όσοι πληρούν τα κριτήρια θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, ενώ οι περισσότεροι θα αποχωρήσουν.
Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα καθοριστούν και τριμηνιαίοι στόχοι για το πρόγραμμα κινητικότητας του έτους 2014.
Επαναλαμβάνεται η δέσμευση για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων εντός του 2013 και 11.000 υπαλλήλων το 2014.
Καθιερώνονται συστήματα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι προσλήψεις νέων υπαλλήλων στις θέσεις των αποχωρούντων αφορά μόνο όσους απολύονται ως επίορκοι (εκτιμώνται σε λιγότερους από 100 άτομα) και όχι στο σύνολο των υπαλλήλων. Για τις θέσεις των υπαλλήλων που απολύονται για άλλους λόγους, θα ισχύει ο γενικός κανόνας 1 προς 5.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Υπἀρχει και άλλη παράμετρος, που δεν έχει αναδειχθή πρεπόντως.
    Εντός ολίγου θα ζητηθή να δηλωθούν άπαντα τα ρευστά, όπου ευρίσκονται αυτά και θα αποτελούν έτσι την βάση υπολογισμού πόθεν έσχες κλπ, αλλιώς χάνονται αφού πηγαίνουμε υποχρεωτικά στο πλαστικό χρήμα και δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον.
    Σήμερα όμως "ουδέν κρυπτόν" από τους ηλεκτρονικούς ριφιφήδες.
    Είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα από συμφέροντα, που διαθέτουν την "πληροφορία" σε όποιον πληρώνει, ή με κάποιο τρόπο εξουσιάζει.
    Και τα προσωπικά δεδομένα είναι διάτρητα πλέον (γειά σου Δαφέρμο!).
    Το να γνωρίζουν "κάποιοι" (μπορεί και ο γείτονας!) πόσα και πού είναι τα έστω και λίγα όβολα, στοχοποιεί απολύτως τον κάτοχο με απίθανους κινδύνους και εκβιασμούς που μπορούν να προκύψουν.
    Δεν είναι ένας μόνο ο Big brother (κράτος)... έχει και πολλά ξαδερφάκια αστεφάνωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος σκυβει και υπακουη το συστημα ...κακο του κεφαλιου του .Και θα του τα παρουν ΟΛΑ ,αλλα και θα λιμοκτονηση οσονουπω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]