Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ευρωβαρόμετρο: Το 90% των Ελλήνων τείνει να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Οι Έλληνες τείνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (90%) να «μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση», σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ενώ ανάλογη δυσπιστία δείχνει το 89% των πολιτών όσον αφορά το Κοινοβούλιο.
Στα κόμματα έχει εμπιστοσύνη μόνο το 4% των Ελλήνων (16% των Ευρωπαίων), ενώ το 80% δεν εμπιστεύεται την Ε.Ε. (60% των Ευρωπαίων).
Το 68% των Ελλήνων (ποσοστό μειωμένο κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο) θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη σε ό,τι αφορά τις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά εργασίας. Στην Ε.Ε. το 55% των πολιτών εκφράζει παρόμοια απαισιοδοξία.
Το 68% των Ελλήνων και το 35% των Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η σημερινή κατάσταση δεν τους επιτρέπει να κάνουν σχέδια για το μέλλον και ζουν μέρα τη μέρα (ποσοστό αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο).
Το 98% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην Ε.Ε. χαρακτηρίζουν την κατάσταση της εθνικής οικονομίας τους «κακή».
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, το 78% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών στην Ε.Ε. θεωρούν ότι τα πράγματα είναι «άσχημα».
Σε ποσοστό 58% οι Έλληνες εκτιμούν οτι η προσωπική επαγγελματική τουςκατάσταση είναι κακή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους Ευρωπαίους διαμορφώνεται σε 30%.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες τους για τους επόμενους 12 μήνες, το 62% των Ελλήνων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί (βελτίωση 14% σε σχέση με το προηγούμενο ευρωβαρόμετρο), όταν στην Ε.Ε. μόνο το 11% εκφράζει ανάλογη άποψη (βελτίωση 6% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).
Εξάλλου, για τους Ελληνες τα δύο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ανεργία (65%) και η οικονομική κατάσταση (49%) όταν στην Ε.Ε. τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 51% και 33%.
Σε προσωπικό επίπεδο οι Έλληνες θεωρούν ότι τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν είναι η οικονομική κατάσταση (31% - 18% στην Ε.Ε.), οι υψηλοί φόροι (30% - 16% στην Ε.Ε.), η ανεργία (27% - 22% στην Ε.Ε.) και η ακρίβεια (28% - 41% στην ΕΕ).
Η κοινοτική δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα κράτη μέλη της ΕΕ την Ανοιξη και ειδικά στην Ελλάδα την περίοδο 11-25 Μαϊου.

Πηγή Ναυτεμπορική



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]