Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ατζέντα 21: Η κατάργηση ιδιοκτησίας προβληματίζει την κοινωνία της Κίνας


Ατζέντα 21 του OHE: "Η γη δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτες, αλλά στο κράτος"...

Στην Κίνα η ιδιοκτησία των εδαφών ανήκει στην κυβέρνηση, ενώ οι άνθρωποι μπορούν μόνο να πληρώσουν για να την χρησιμοποιούν εντός μιας ορισμένης χρονικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η διάρκεια της χρήσης για την κατοικημένη γη είναι 70 χρόνια, κατόπιν, μετά από 70 χρόνια, τι θα συμβεί με τα σπίτια;

Από τη δημοσίευση του νόμου ιδιοκτησίας το 2005, το θέμα της περιορισμένης διάρκειας των κατοικημένων χρήσεων γης για άλλη μια φορά έγινε το επίκεντρο της κοινωνίας στην Κίνα.

Το νομοσχέδιο ιδιοκτησίας για πρώτη φορά ρυθμίζει ότι: 

Σε περίπτωση που η χρήση της γης λήξει, το δικαίωμα για χρήση της γης είναι παράνομο. Αν οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη γη, θα υποβάλουν αίτηση για ανανέωση, ενα χρόνο πριν από τη λήξη και θα καταβάλλουν το συμφωνηθέν τίμημα.

Η διάταξη αυτή σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να κατέχει τα δικαιώματα χρήσης γης για περισσότερα από 70 χρόνια, αλλά πρέπει να καταβάλει το ποσό των ασφαλίστρων το οποίο δεν είναι ακόμη σαφές.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]