Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

1.500 ξένοι μισθοφόροι μπήκαν στη Συρία από Τουρκία αυτή την εβδομάδα

Fars News Agency 
14 Ιουλίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Περίπου 1.500 ξένοι ένοπλοι μισθοφόροι μπήκαν στη Συρία αυτή την εβδομάδα μέσω των συνόρων της χώρας με την Τουρκία, η οποία διευκολύνει την είσοδο τους, σύμφωνα με δηλώσεις που αποδίδονται σε μέλη του ίδιου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Οι δηλώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν κάποια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει ενταθεί η εμπλοκή αραβικών και άλλων ξένων χωρών στην αποστολή τρομοκρατών στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Aki, αρκετοί από τους μισθοφόρους εγκαταστάθηκαν στη Συρία, ενώ μερικοί άλλοι έφυγαν για το Ιράκ.

Στο δημοσίευμα του ιταλικού πρακτορείου υπογραμμίζεται επίσης ότι οι τουρκικές αρχές «έκαναν τα στραβά μάτια», διευκολύνοντας έτσι την είσοδο στη Συρία νέων «σκληροπυρηνικών ισλαμιστών», όπως τους ονομάζει, αφού προϋπήρξε και πολιτική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Εικάζεται από τις ίδιες πηγές του ιταλικού πρακτορείου, ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, περίπου 17.000 μη Σύριοι μισθοφόροι δρουν στη Συρία. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των Αράβων μισθοφόρων προέρχεται από χώρες της σαουδαραβικής χερσονήσου, ενώ οι Τσετσένοι αποτελούν την πλειοψηφία των μη αραβόφωνων μισθοφόρων. 

Σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και Ειδικός Απεσταλμένος του προέδρου Putin στη Μέση Ανατολή, Mikhail Bogdanov, τόνισε πως υπάρχουν εκατοντάδες «αντάρτες» και άλλοι μισθοφόροι προερχόμενοι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, που δρουν στη Συρία σήμερα.

Από τις ομάδες αυτές δεν εξαιρούνται και κάποιοι Ρώσοι πολίτες, σύμφωνα με τον Bogdanov, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε Ρώσους και ξένους δημοσιογράφους χθες το πρωί.

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως απόδειξη, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι ...





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]