Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Oι Γερμανοί απαιτούν 120 εκατ. για τα ελαττωματικά Leopard


Δεν φτάνει που θησαύρισαν τόσα χρόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού από τα εξοπλιστικά πάρτι στην Ελλάδα, θέλουν και αποζημιώσεις!

Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι νομικίστικες λεπτομέρειες ζητούν να τους πληρώσει η Ελλάδα τόκους ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ για τα άρματα μάχης Leopard που μας πούλησαν.

Σφυρίζουν αδιάφορα όμως για τις ρωγμές και τα άλλα προβλήματα που είχαν παρουσιάσει!

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, οι Γερμανοί της KMW απαιτούν κοντά στα 120 εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των Leopard παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με ρωγμές και φθορές στα πυροβόλα των αρμάτων. Το ΓΕΣ υποστήριξε ότι όλα αυτά οφείλονταν στην χρησιμοποίηση από τους γερμανούς κατασκευαστές υλικών χαμηλότερης αξίας και ποιότητας.

Οι Γερμανοί απρόθυμα και μετά από αρκετή καθυστέρηση ανέλαβαν να διορθώσουν τα προβλήματα αλλά μέχρι το 2011 οι επιδιορθώσεις δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το ΓΕΣ είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε οριστική παραλαβή σε εννέα από τα 170 άρματα. Συνέπεια όλων αυτών των καθυστερήσεων ήταν να υπάρξουν καθυστερήσεις και σε κάποιες πληρωμές.

Εκμεταλλευόμενοι τη γνωστή ελληνική αδιαφορία οι Γερμανοί από «κατηγορούμενοι» αποφάσισαν να εμφανιστούν ως «κατήγοροι».

Προσέφυγαν στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις 21 Δεκεμβρίου 2012 και ζήτησαν να αναγνωριστεί η απαίτησή τους για καταβολή τόκων υπερημερίας 117.991.547 ευρώ λόγω μη πληρωμής εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου του 69% της αξίας τιμολογίων «παραδοθέντων συμβατικών ειδών».

Πηγή: Newsbomb 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]