Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Liberation: Ποιος έσβησε την ελληνική τηλεόραση;

Πρόκειται για βία που εφαρμόζεται εν πρώτοις με τη μαύρη οθόνη αλλά και με τους 2.700 εργαζομένους οι οποίοι πετάχτηκαν στο δρόμο μέσα στη νύχτα. Υπάρχει όμως και η βία μιας δημόσιας τηλεόρασης η οποία έσβησε με μια απλή πολιτική απόφαση, η οποία ελήφθη μυστικά και εκτελέστηκε όπως άλλοτε από τους χουντικούς πραξικοπηματίες, γράφει η Liberation.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο της ΕΡΤ, της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Τα συνδικάτα κήρυξαν γενική απεργία για σήμερα.

Μια μαύρη οθόνη. Αυτό είδαν οι τηλεθεατές την Τρίτη στις 10.11 όταν τα τρία κανάλια της κρατικής τηλεόρασης σταμάτησαν βίαια να εκπέμπουν μετά από μια αυταρχική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία έφερε σε κατάσταση σοκ τους 2.655 εργαζομένους της εταιρείας.

Στο κανάλι ΝΕΤ, οι παρουσιαστές συνέχισαν να μεταδίδουν ειδήσεις ώσπου η αστυνομία εξουδετέρωσε τον κεντρικό πομπό που βρίσκεται στο όρος Υμηττός με αποτέλεσμα να μείνει στην οθόνη μόνο το σήμα No signal.

Με τις φωνές αποδοκιμασίας των ευρωβουλευτών ο Ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν έζησε χθες ένα δυσάρεστο απόγευμα στο Στρασβούργο. Η ερώτηση που έθεσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ήταν: «Είναι αλήθεια ότι η Κομισιόν ζήτησε από τον εκπρόσωπό της στην Τρόικα να απαιτήσει το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης; Αν ναι, αυτό είναι σκάνδαλο και πρέπει να το συζητήσουμε εδώ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο» είπε.

Εκλεισαν οι πομποί και οι οθόνες μαύρισαν: τα τρία κανάλια της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης σταμάτησαν να αναμεταδίδουν την Τρίτη το βράδυ. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε την αιφνιδιαστική διακοπή της ΕΡΤ κάνοντας επίδειξη δύναμης στα συνδικάτα υπό την πίεση των διεθνών δανειστών, γράφει η Le Monde.

H γαλλική εφημερίδα δεν παίρνει θέση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση. Σημειώνει ωστόσο μαρτυρίες και γεγονότα που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα της εξέλιξης.

Η Le Monde αναφέρει τα γεγονότα και δηλώσεις του Βαγγέλη Δεμίρη, του ανταποκριτή της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, ο οποίος κάνει λόγο για «σκάνδαλο» ενώ κατηγορεί τα ιδιωτικά κανάλια ότι δεν προβάλλουν τα γεγονότα και τις ειδήσεις με την αντικειμενικότητα της ΕΡΤ.

Και η Humanite όμως έχει ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο σε μαύρο φόντο, όπως αυτό της Liberation και γράφει:  «Μαύρη οθόνη στη δημοκρατία» και μιλά για «πραξικόπημα στην ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Πηγή iefimerida
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]