Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Gazprom: Το φιλί του Ιούδα

Όχι μια αλλά 3 επισκέψεις στην Ελλάδα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, κατέγραψαν οι κάμερες και οι πένες του ελληνικού Τύπου, κατά τη διάρκεια της φάσης προετοιμασίας των δεσμευτικών προσφορών. Μετά από κάθε επίσκεψη, ο Μίλλερ έφευγε κουβαλώντας στη βαλίτσα του τις διασφαλίσεις της ελληνικής κυβέρνησης για αποδοχή των όποιων όρων επέβαλε το ρωσικό μονοπώλιο, σε έναν «διεθνή και διαφανή» διαγωνισμό που κινήθηκε στους ήχους της ρωσικής μπαλαλάικας…

Τρεις ήταν και οι φορές αλλαγής της ημερομηνίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Δεδομένου ότι όπως πια γνωρίζουμε μόνος ένας είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού, μήπως οι καθυστερήσεις αυτές είχαν μοναδικό σκοπό να φέρουν το διαγωνισμό στα μέτρα του πλειοδότη;

Και είμαστε και τόσο χαρούμενοι για όλα αυτά, που υποδεχόμασταν τον κύριο Μίλλερ και τη συνοδεία του με ένθερμους εναγκαλισμούς στα σκαλιά του Μαξίμου, ενάντια στο πρωτόκολλο. Στις συναντήσεις αυτές παρών ήταν και ο μεσάζων της Gazprom με τη ΔΕΠΑ, ο οποίος προφανώς έχει συμφέρον να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, δηλαδή να συνεχίσει να χρεώνει ακριβά η Ρωσία την Ελλάδα για το φυσικό αέριο που της παρέχει, με τις ανάλογες πάντα προμήθειες. Και όπως απέδειξαν οι χθεσινές εξελίξεις, πέτυχαν αυτό που ήθελαν Ρώσοι και μεσάζοντες, δηλαδή να μην αλλάξει τίποτα. Να συνεχίσουν δηλαδή να εισπράττουν "καπέλο" 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, παραπάνω από ότι πληρώνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και καταναλωτές.

Αλέξης Δερμιτζάκης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατι αποφασίστηκε στη Λεσχη Μπιλδεμπεργκ που εγινε στη Αγγλία 6-9 Ιουνιου και άλλαξαν τα πράγματα. Εμεις βλέπουμε τα απόνερα και το κυμματάκι που σκάει στην ακρογιαλιά αλλά οι αιτίες του κύμματος είναι άλλες.

    Πιστεύω οτι τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν και θα έχουμε και άλλες εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]