Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζήτημα μηνών τα εγκαίνια της ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Λευκορωσία


Πρακτορείο RIA Novosti
27 Ioυνίου 2013 
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ηγεσίας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε λίγους μήνες η Ρωσία πρόκειται να εγκαινιάσει αεροπορική βάση στη βορειοδυτική Λευκορωσία, κοντά στα σύνορά της με την Πολωνία και τη Λιθουανία.

Σε χθεσινή συνέντευξή του, ο Ρώσος πτέραρχος Viktor Bondarev (κεντρική φωτό) δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου:


«Η πρώτη αεροπορική βάση της σύγχρονης Ρωσίας σε έδαφος της Λευκορωσίας θα εδραιώσει μια διμερή αμυντική συνεργασία ως μέρος της διακρατικής σύζευξης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. 

Η βάση θα κατασκευαστεί στην Lida, μια πόλη 100.000 κατοίκων περίπου, και θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην «στρατηγική άμυνα των δύο κρατών. 
Σε πρώτη φάση, θα εγκατασταθούν στη βάση ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27SM3.

Η αεροπορική βάση στη Λευκορωσία ανοίγει στα πλαίσια της διακρατικής συμφωνίας για την ενίσχυση της άμυνας των δύο κρατών. 

Ως μέλος της Διακρατικής Ένωσης, η Ρωσία οφείλει να διαμορφώσει και να διατηρεί μια αεροπορική βάση εκεί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το εάν η αεροπορική βάση είναι καθαρά ρωσική ή εάν θα είναι κοινοπραξία μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, ο Ρώσος πτέραρχος διευκρίνισε:


«Στην αρχή θα είναι αποκλειστικά ρωσική και αργότερα βλέπουμε.

Η αεροπορική βάση θα κατασκευαστεί στην Lida, στην βορειοδυτική Λευκορωσία. Η Λευκορωσία θα αναπτύξει τη βάση και εμείς θα την ενισχύσουμε. Η αεροπορική βάση θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο του πρώτου στρατηγικής σημασίας αμυντικού κλιμακίου της Ένωσης, καλύπτοντας τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας ».

Η Ρώσος πτέραρχος τόνισε ότι δεν θα απαιτηθεί η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί η αεροπορική βάση:

«Ναι, η στρατιωτική διοίκηση μας θα αναλάβει καθήκοντα εκεί. Αλλά δεν θα χρειαστεί να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις. Η βάση θα αρχίσει να λειτουργεί σε μερικούς μήνες. Μέσα στο τρέχον έτος. Τα νέας γενιάς μαχητικά Su-27CM3 είναι τα πρώτα αεροσκάφη που θα εγκαταστήσουμε στη βάση». 


Σχολιάζοντας την πιθανότητα να ενισχυθεί η αεροπορική βάση με άλλα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, ο πτέραρχος δήλωσε:


«Προς το παρόν θα αναπτυχθούν μαχητικά τύπου Su-27SM3. Στη συνέχεια, θα δούμε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε τον Μάιο ότι η βάση δεν θα δημιουργηθεί ως απάντηση στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Ρωσία.

Ωστόσο, η Μόσχα έχει εν τω μεταξύ ήδη καταδικάσει την κίνηση εκ μέρους του ΝΑΤΟ να διεξαγάγει εναέριες περιπολίες με μαχητικά κοντά στον ρωσικό εναέριο χώρο. 

Η Λευκορωσία συνορεύει με την Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, τρεις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]