Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κινεζικό... μυστήριο με το Ελληνικό


Της Μαρίνας Μάνη

Διαστάσεις... μυστηρίου παίρνει το κινεζικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό και ήδη αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν ότι θα επιχειρήσουν... να το ξεδιαλύνουν άμεσα.

Χθες, ο πρόεδρος της Cosco, Γουέι Τζιαφού, δήλωσε (on air) ότι κινεζικό fund έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για έργο ανάπτυξης «στο παλαιό σας αεροδρόμιο». Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα την κατασκευή τεχνητού νησιού-ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτι ανάλογο «εφτά αστέρων» στο Ελληνικό.

Πού βρίσκεται... το μυστήριο;

Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κεγιάνγκ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο, συνεργάτες του κ. Σαμαρά ανέφεραν στους δημοσιογράφους που μετείχαν στην αποστολή ότι εκφράσθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό.

Τρεις ώρες αργότερα, ωστόσο, οι ίδιοι διόρθωσαν ότι το ενδιαφέρον δεν αφορούσε στο παλιό αεροδρόμιο (Ελληνικό) αλλά στο νέο, το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ το λάθος αποδόθηκε στον διερμηνέα.

Μετά τη χθεσινή -δημόσια- αναφορά... «στο παλιό μας αεροδρόμιο», κυβερνητικοί παράγοντες διευκρίνιζαν στο Capital.gr, πρώτον ότι εννοούσε γενικώς... τα παλιά μας αεροδρόμια και, δεύτερον, ότι δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με Κινέζους επενδυτές - είτε επίσημη είτε ανεπίσημη.

Σημείωναν πάντως ότι θα έλθουν σε επαφή με τον κάπτεν Γουέι για να μάθουν τι εννοούσε.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι εάν πράγματι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, το κινεζικό fund θα πρέπει να αναζητήσει συνέργειες με κάποιο από τα σχήματα που έχουν «μπει» στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, καθώς η διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί.


Πηγή: Kεφάλαιο

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]