Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε σπίτια εισβάλλει τώρα η τουρκική αστυνομία

Εφόδους σε σπίτια, προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί κλιμάκια της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη κλιμακώνοντας το κύμα καταστολής.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από εφόδους σε σπίτια 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP), μίας μικρής οργάνωσης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της εισαγγελίας της πόλης.

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin που πρόσκεινται στην οργάνωση.

Ο βουλευτής Σιρί Σουρέγια Εντερ επιβεβαίωσε στο Twitter τη σύλληψη στο σπίτι του του αντιπροέδρου του ESP Αλπ Αλτινέρς στην οποία ήταν παρών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 600 ανθρώπους κατά τις διαδηλώσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές των δύο πόλεων.

Η αστυνομία μπορεί να συνεχίσει επί τέσσερις ημέρες την κράτηση ατόμου πριν από την προσαγωγή του ενώπιον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την απαγγελία ή μη κατηγορίας εναντίον του, για την προσωρινή του κράτηση ή την απελευθέρωσή του.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Ιντερνετ, ώστε να περιορίσει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οργάνωση διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Hurriyet Daily News.
«Εξετάζουμε τις εφαρμογές στο εξωτερικό ως προς το θέμα αυτό», δήλωσε στην εφημερίδα υπουργική πηγή.

Αραιωμένο οξύ στο νερό που πετούσαν στους διαδηλωτές
Η προσθήκη του «υγρού δακρυγόνου» που προσετέθη στο νερό που έριχνε η αστυνομία στους διαδηλωτές στην πλατεία Γκεζί αποτελεί «έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας», τονίζουν νομικοί στην Τουρκία

Οπως γράφει η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet στο διαδίκτυο, το συγκεκριμένο προϊόν, είναι διάλυμα δακρυγόνου που χρησιμοποιείται στα σπρέι πιπεριού. Διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ κατέγραψαν αστυνομικούς να το προσθέτουν στο νερό που έριχναν οι «αύρες» στους διαδηλωτές, λίγο πριν αρχίσουν να καταφτάνουν στα νοσοκομεία άτομα με προβλήματα στο δέρμα και στα μάτια από τη χρήση του.

Κατά τους γιατρούς η σύστασή του Jenix, όπως είναι η εμπορική του ονομασία, το καθιστά «εξαιρετικά επικίνδυνο». Ο Ουμίτ Ουνουβάρ, γιατρός της Ενωσης Εγκληματολόγων της Τουρκίας περιγράφει ότι προκαλεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο δέρμα. Στις οδηγίες του αναγράφεται ότι πρέπει να «παραμένει μακριά από παιδιά. Να μην διαχέεται σε μεγάλη έκταση. Να μην χρησιμοποιείται σε σημεία που έχουν σχέση με τον υδροφόρο ορίζοντα. Να μην έρχεται σε επαφή με τα μάτια και το δέρμα».

Ο δικηγόρος Ομέρ Καβιλί λέει στο ίδιο δημοσίευμα ότι η χρήση του είναι «έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας». «Το συστατικό που προστέθηκε στο νερό είναι χημικό. Το είδα να χρησιμοποιείται σε 10χρονα και 11χρονα παιδιά. Το δέρμα τους έκανε εγκαύματα κάτω από τα ρούχα τους ... Η χρήση του είναι έγκλημα. Αφενός ο προμηθευτής έπρεπε να προειδοποιήσει τον αγοραστή για τις συνέπειες, αφετέρου όσοι το χρησιμοποίησαν παρά τις προειδοποιήσεις πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να τεθούν άμεσα υπό έρευνα».

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο έρχεται από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, που αποκάλυψε ότι η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη εδώ και χρόνια στην Τουρκία, τόσο στην Πόλη και την Αγκυρα όσο και στον Κουρδικό Νότο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]