Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομπάμα: «Η κρυφή συλλογή δεδομένων από μυστικές υπηρεσίες είναι νόμιμη»


Οι κρυφές δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη συλλογή δεδομένων για φυσικά πρόσωπα είναι νόμιμες, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Ωστόσο, είμαι επιφυλακτικός για αυτά τα προγράμματα. Νομίζω, όμως, η δραστηριότητα αυτή είναι απαραίτητη για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε τον αμερικανικό λαό ότι «κανείς δεν ακούει τις τηλεφωνικές τους κλήσεις».

Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κοινή γνώμη πρέπει να βρει μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και των ιδιωτικών συμφερόντων των πολιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ίντερφαξ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Washington Post» είχε αναφέρει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν άμεση πρόσβαση στους διακομιστές, εννέα μεγαλύτερων εταιρειών Διαδικτύου.

Μεταξύ αυτών είναι η Microsoft, Google, Yahoo, Facebook, Apple, Paltalk, AOL, Skype και το YouTube.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πόση χρησιμότητα να έχει η συλλογή δεδομένων όταν η κατάσταση είναι τόσο ρευστή; Έχουν τη σταθερότητα της κινούμενης άμμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]