Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αναδιάρθρωση να ξεκινήσει από την Βουλή

Οι πολτικοί οφείλουν να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα, αναδιαρθρώνοντας την Βουλή

Γιατί άραγε αντί να απολύεται προσωπικό δεν αξιοποιείται; Γιατί οι κυβερνώντες δεν συμβουλεύονται μία σοβαρή Ελληνική ή ξένη ιδιωτική εταιρία Συμβούλων, αφού το πολιτικό προσωπικό στην συντριπτική του πλειοψηφία είτε δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είτε είναι επαγγελματικά αποτυχημένοι;

Γιατί, για παράδειγμα, δεν αξιοποιείται η εμπειρία και οι γνώσεις  του προσωπικού της ΕΡΤ αλλά και ο ποιοτικός εξοπλισμός του ώστε να δημιουργηθούν μικρές εταιρίες παραγωγής οι οποίες να αναλαμβάνουν παραγωγές  κατά παραγγελία τρίτων (ντοκιμαντέρ, ακόμη και διαφημιστικά) εντός και εκτός Ελλάδος.

Το 2007   συμμετείχα σε ομάδα που εκπονήσαμε μελέτη, για την αναδιάρθρωση περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος είχε έλθει σε ρήξη με το προσωπικό το οποίο απειλείτο με απόλυση. Ως αποτέλεσμα εφαρμογής της μελέτης την οποία εκπονήσαμε, όχι μόνον το προσωπικό δεν απολύθηκε, όχι μόνον εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις του καναλάρχη με το προσωπικό, αλλά και η επιχείρηση έγινε κερδοφόρα !

Γιατί άραγε οι έμπειροι τεχνίτες και ο πανάκριβος μηχανολογικός εξοπλισμός της πολεμικής βιομηχανίας δεν χρησιμοποιούνται από το κράτος για την δημιουργία μονάδων παραγωγής ειδικών ανταλλακτικών, σε συνεργασία με εργοστάσια του εξωτερικού;  

Τούτο θα μπορούσε να γίνει αν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι διορισμένες διοικήσεις  είχαν κάποια επαφή με την αγορά και βεβαίως διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.

Άρα αυτό το οποίο χρειάζεται άμεση μεταρρύθμιση είναι το πολιτικό προσωπικό και οι θεσμοί οι οποίοι το φιλοξενούν.

Για παράδειγμα αν χρειάζεται η ΕΡΤ μεταρρύθμιση, η οποία είναι κερδοφόρα, τότε τι πρέπει να γίνει με τα κόμματα, τα οποία είναι οι πρωταθλητές διασπάθισης και κακοδιαχείρισης;

Αλλά στην κορυφή της σπατάλης δημόσιου χρήματος βρίσκεται η Βουλή, παρά τις επικοινωνιακές μειώσεις του προϋπολογισμού!

Αναλογικά η Ελληνική Βουλή είναι η πολυπληθέστερη και πλέον σπάταλη Βουλή της Ευρώπης!
Γιατί άραγε η Τρόϊκα δεν παρεμβαίνει; Μήπως γιατί είναι είναι βάσιμη η λαϊκή γνώμη, ότι πολιτικοί και Τρόϊκα έχουν συστήσει από κοινού μία ομάδα εξυπηρέτησης επί αντιπαροχή των δανειστών και άλλων οι οποίοι επιβουλεύονται την χώρα και τον πλούτο της; 

 Στην Βουλή οφείλουν πρωτίστως να μειώσουν το πολιτικό και διοικητικό προσωπικό! Εκεί χρειάζεται μείωση των προκλητικών απολαβών των Βουλευτών οι οποίες υπερβαίνουν αθροιστικά τις 20.000¤ ανά βουλευτή  μηνιαίως, καθώς και να ελεγχθούν οι δαπάνες του Ινστιτούτου της Βουλής. Εκεί χρειάζεται να αλλάξει το προκλητικό καθεστώς συνταξιοδότησης και να μειωθεί δραστικά το μηνιαίο κόστος ανά διπλοσυνταξιούχο βουλευτή! Εκεί χρειάζεται να καταργηθούν οι επί πλέον μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων υπακούοντας στις επιταγές του Συντάγματος περί ισότητας μεταξύ των πολιτών.

Συμπερασματικά οι πολιτικοί οφείλουν να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα, αναδιαρθρώνοντας την Βουλή και μετατρέποντάς την από πολυπληθή πολυέξοδο σε ολιγομελή ευέλικτο και  ολιγοέξοδο δημόσιο φορέα.

Και βεβαίως μετά έχουν σειρά τα κόμματα και τα υπουργεία που συνιστούν ένα
Αν η μεταρρύθμιση δεν ξεκινήσει από τους επίδοξους μεταρρυθμιστές οι οποίοι είναι και υπαίτιοι της σημερινής δεινής κατάστασης της χώρας, όλες οι πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις υποδεέστερων φορέων είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η χώρα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία!!!

Ι. Δέμος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]