Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα: «Δεν μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ»

Η Ρωσία δεν μπορεί «να εξετάσει σοβαρά» τις προτάσεις αφοπλισμού που έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα

Η Ρωσία δεν μπορεί «να εξετάσει σοβαρά» τις προτάσεις αφοπλισμού που έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν την αντιπυραυλική τους άμυνα, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Πως μπορούμε να εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα αυτή για την μείωση των στρατηγικών πυρηνικών όπλων όταν οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους αναχαίτισης αυτών των όπλων», δήλωσε ο Ρογκόζιν σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο.

Σε ομιλία του στην Πύλη του Βραδεμβούργου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι επιθυμεί την μείωση των ανεπτυγμένων αμερικανικών στρατηγικών πυρηνικών όπλων κατά ένα τρίτο και ότι θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί μειώσεις με την Ρωσία.

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα εκ νέου πριν από την ομιλία του Ομπάμα τις ανησυχίες της Μόσχας για τις αντιπυραυλικές ασπίδες που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η ανάπτυξη υψηλής ακρίβειας και μεγάλου βεληνεκούς συμβατικών όπλων θα μπορούσε να κλονίσει την στρατηγική ισορροπία.

«Τα όπλα αυτά προσεγγίζουν το επίπεδο των στρατηγικών πυρηνικών όπλων όσον αφορά την ικανότητα κρούσης. Τα κράτη που διαθέτουν τέτοια όπλα βελτιώνουν σθεναρά τις αμυντικές τους δυνατότητες», δήλωσε ο Πούτιν, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στα κράτη αυτά, σε σύνοδο για τα αμυντικά ζητήματα που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]