Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "κατάσκοπος" Σνόουντεν για άσυλο στη Μόσχα;


Ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) 'Εντουαρντ Σνόουντεν, αναχώρησε σήμερα από το Χονγκ Κονγκ συνοδευόμενος από "διπλωμάτες", ανακοίνωσε ο ιστότοπος Wikileaks, χωρίς να προσδιορίσει την εθνικότητά τους, ούτε τον τελικό προορισμό του Αμερικανού, ο οποίος κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία.

Ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν ταξιδεύει "με προορισμό μια δημοκρατική χώρα μέσω μιας ασφαλούς οδού, για να βρει άσυλο. Συνοδεύεται από διπλωμάτες και νομικούς συμβούλους του Wikileaks", αναφέρει ο ιστότοπος αυτός τον οποίο ίδρυσε ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Το αεροσκάφος που αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ και το οποίο εκτιμάται ότι μεταφέρει τον 'Εντουαρντ Σνόουντεν, προσγειώθηκε στη Μόσχα μετά τις 17:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου.

Η άφιξη της πτήσης SU213 της Aeroflot εμφανίστηκε στον πίνακα του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, στον οποίο αναγράφονται οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις των πτήσεων, ενώ την ίδια στιγμή το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24 μετέδιδε εικόνες του Airbus να κινείται στο διάδρομο προσγείωσης.

Αξιωματούχοι του αεροδρομίου δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν πράγματι ο Σνόουντεν βρίσκεται στο αεροσκάφος αυτό. Σύμφωνα ωστόσο με πηγή της Aeroflot, ο Σνόουντεν είχε κλείσει θέση στην πτήση αυτή.

To Wikileaks πρόσθεσε ότι "ο Σνόουντεν ζήτησε τη βοήθεια των νομικών συμβούλων του ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλειά του" μετά το αίτημα των ΗΠΑ προς τις αρχές του Χονγκ Κονγκ για την έκδοσή του.

Η ομάδα των νομικών συμβούλων του Wikileaks και εγώ ενδιαφερόμαστε για την εγγύηση των δικαιωμάτων του κ. Σνόουντεν και για τη προστασία του", δήλωσε ο Ισπανός πρώην δικαστής Μπαλτάζαρ Γκαρθόν επικεφαλής της ομάδας των νομικών συμβούλων του Wikileaks και δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ.

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ ότι ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν εγκατέλειψε το Χονγκ Κονγκ για "μια τρίτη χώρα" και θα ζητήσουν συνεργασία με τις χώρες στις οποίες ίσως επιχειρήσει να μεταβεί ο Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

"Θα συνεχίσουμε να συζητούμε το θέμα με το Χονγκ Κονγκ και θα επιδιώξουμε συνεργασία για την εφαρμογή του νόμου με άλλες χώρες στις οποίες θα επιχειρήσει να μεταβεί ο Σνόουντεν", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Νάντα Τσιτρ.

Εξάλλου, ο διευθυντής της NSA στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ ανακοίνωσε σήμερα ότι νέες διαδικασίες τέθηκαν σε ισχύ για την ασφάλεια πληροφοριών ώστε να αποτραπούν διαρροές όπως αυτές για τις οποίες ευθύνεται ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν.


Πηγή: News IT


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]