Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δόθηκαν οι πρώτες εντολές Μητσοτάκη για τις απολύσεις

Τα υπουργεία τα οποία έχουν τους περισσότερους υπαλλήλους θα κληθούν μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουν τις λίστες με τους προς αποχώρηση υπαλλήλους

Άμεση ήταν η ενημέρωση που ζήτησε ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το μείζον θέμα της απομάκρυνσης των 2000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του Ιουνίου.

Μολονότι υφέρπει η φήμη ότι η τρόικα θα δώσει μια άτυπη χρονική παράταση, τουλάχιστον έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφορικά με το θέμα, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στους στενούς του συνεργάτες ότι «θα λειτουργήσουν σαν να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση και καμία παράταση».

Όπερ σημαίνει ότι τα υπουργεία τα οποία έχουν τους περισσότερους υπαλλήλους (Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας κλπ) θα κληθούν μέσα στις επόμενες μέρες να καταθέσουν τις λίστες με τους προς αποχώρηση.

Παράλληλα, άμεσα θα τρέξει και το project των 12.500 αναγκαστικών μετακινήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που είναι το δεύτερο μεγάλο μέτωπο με το οποίο θα κληθεί να αναμετρηθεί άμεσα ο κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος πάντως δηλώνει έτοιμος για συγκρούσεις και παράλληλα ανυποχώρητος σε κάθε είδους πιέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι στην ουσία δεν βρήκε καθόλου προεργασία απ΄ τον προκάτοχο του, ανεξαρτήτως του τι έλεγε ο Αντώνης Μανιτάκης σε όσους τον ρωτούσαν σχετικά όλο το προηγούμενο διάστημα...

Πηγή: Βόρεια
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παιδείας, Υγείας, Εθνικής(;) Άμυνας... είναι πολλοί και περισσεύουν. Ενώ στη Βουλή 15 υπάλληλοι γα να κουβαλάνε ποτήρια με νερό για 300 κοπρόσκυλα είναι λίγοι. Για το μαρμάρινο κήπο της Βουλής οι κηπουροί είναι λίγοι.
    Άσε που για κάθε υπουργείο έχουμε ευέλικτο σχήμα υπουργού-υφυπουργού-αναπληρωτή! Απαραίτητοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]