Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικό "παρών" από Γ. Παπανδρέου

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Αίσθηση προκαλεί η επανεμφάνιση του Γ. Παπανδρέου για τα… μάτια του Γ. Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος αποφάσισε την αποχώρηση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» από το ΠΑΣΟΚ.

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής για τα εσωτερικά και τα εσωκομματικά, ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να σχολιάσει την απόφαση Παναγιωτακόπουλου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Ευ. Βενιζέλου και διατυπώνει επιφυλάξεις για την προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακούγονται διάφορα σενάρια για δυναμική επιστροφή του κ. Παπανδρέου στα πολιτικά πράγματα, ακόμη και με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος. Το τελευταίο διαψεύδεται μεν από συνομιλητές και στενούς του συνεργάτες, αλλά η χθεσινή του παρέμβαση προκαλεί ερωτηματικά για τα κίνητρά του.

Στην ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «πλήγμα» την αποχώρηση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» από το ΠΑΣΟΚ και αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Είναι κρίμα, αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται».
Επίσης: 
«Η χώρα και η ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και εμμονές του παρελθόντος και θα βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. Μια παράταξη που θα ενώνει τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και θα αποτελεί δύναμη ουσιαστικής αλλαγής. Αλλαγής όσων αποτέλεσμα τις αιτίες για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος».

Πώς απαντά η Ιπποκράτους; Κατ’ αρχάς, αιφνιδιάστηκε από την παρέμβαση Παπανδρέου, την οποία, όμως, προτιμά να μη σχολιάζει. Δεδομένης, πάντως, και της «κίνησης των 75» που έχει σαφείς «παπανδρεϊκές» αναφορές και τείνει να εξελιχθεί σε πόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα.

Πριν τη δήλωση Παπανδρέου, πηγές του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν αναφορικά με την αποχώρηση της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» ότι «η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός. Και πραγματικά προοδευτικό σήμερα είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]