Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…

Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;

Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»… Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.

Στα όσα προφασίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες. Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ. Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε φυσικά συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…

Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
Αυτό που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως σε περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας.

Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία. Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
Αυτός εξάλλου είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν γυρίσει εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται Ελλάδα και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.

Ναι, η Ευρώπη αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανής εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους. Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται Ελλάδα. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν οτιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.

Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
Στο επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.

Κλείνοντας και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:
  • Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
  • Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
  • Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;


ΥΓ: Από το βράδυ της σήμερον 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΤ παύει να εκπέμπει πανελλαδικά, αφού τα στρατεύματα κατοχής αποφάσισαν το κλείσιμό της. Έτσι, θα λειτουργούν ιδιωτικά κανάλια, που λειτουργούν με δημόσιες συχνότητες και θα είναι κλειστή η ΕΡΤ στην οποία ανήκουν οι συχνότητες;
Πότε θα πληρώσουν και οι καναλάρχες για τη δημόσια περιουσία που έχουν τσάμπα εδώ και χρόνια και μάλιστα ζούσαν με κρατικές διαφημίσεις;

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ακολουθεί η κυβερνητική θλιβερή προπαγάνδα - απάντηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σύμφωνα με non paper της κυβέρνησης δίνονται οι εξής απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ:
Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους:
Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά.
Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ
Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς
Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτων
Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα.
Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση
Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση  θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας
Η ΕΡΤ δεν κλείνει  υπό καμία πίεση για απολύσεις.
Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους.
Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης
Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία
Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.
Παραδείγματα:
  • Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ  εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
  • Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
    • Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
    • Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί…
    • Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
    • Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα,  το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε  ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
    • Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
    • Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
    • Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων  με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700)  ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης,  αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.
Γιατί  κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός
  • Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.
–Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.
Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό.
–Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν.
Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει.
  • Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
  • Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
  • Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση.
  • Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
  • Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε  230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ.
  • Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.
Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει

  • Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του.
  • Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του.
  • Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
  • Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC,  της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF
  • Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα.

 Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση

  • Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.
Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή

  • Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια
Θεία Λειτουργία
Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και δηλαδή, θα πληρώνεις εσύ υπέρ ΕΡΤ χωρίς να υπάρχει ΕΡΤ; Μήπως ξέρεις ότι η ΕΡΤ δεν είναι στον προϋπολογισμό; Μήπως ξέρεις ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτεί πολιτιστικές δράσεις, συλλόγους, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις;... Μπα, καρφάκι δεν σου καίγεται. Μόνο να αναμασάς την προπαγάνδα ξέρεις. Τα χρήματα που λες πήγαιναν στα κομματόσκυλα που διόριζαν επί δεκαετίες όσοι κυβερνούσαν. Αλλά σε αυτό δεν λες κουβέντα. Στο ότι μένουν άνεργοι περίπου 2000 άνθρωπο δεν σε ενδιαφέρει, αφού ασπάζεσαι το ρητό "να καεί το σπίτι του γείτονα"... Άσε μας ρε μεγάλε. Κοιταξου καλύτερα, εκτός αν πληρώνεσαι για να τα γράφεις, οπότε πάω πάσο. Καμιά ντροπή δεν είναι δουλειά και καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Διάλεξε και πάρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψοφα καραγκιοζη παλιοραγια ανθελληνα 9΄34

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!
    Οι ανθελληνες υπακουουν τυφλα στα αφεντικα τους .
    Τα γεγονοτα τρεχουν και η Ελλαδα ειναι απομονομενη απο τον υπολοιπο κοσμο απο αποψε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]