Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η έλλειψη πειθούς του Αλέξη Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πολλές ευκαιρίες για να κερδίσει πόντους στην κομματική και πολιτική σκακιέρα της χώρας, αλλά αδυνατεί να το πράξει. Ενας από τους λόγους της αδυναμίας του είναι ότι δεν γίνεται να παίζεις σκάκι με όρους... ταβλιού. Παρόλο που η σύγκριση μπορεί να θεωρηθεί ότι τον αδικεί, η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ταβλαδόρος παρά σαν σκακιστής. Η ομιλία του στην αποτυχημένη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος δεν αδίκησε μόνο εκείνον αλλά ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2013 να μιλάς θετικά για ανθρωποσφαγές που διέπραξε η παράταξή σου (Δεκεμβριανά 1944), όταν γνωρίζεις ότι βασική αποστολή των αληθινών ηγετών είναι η ενότητα του λαού.

Επίσης, οι λεκτικοί λεονταρισμοί του κ. Τσίπρα και τα «τελειώσατε» που απηύθυνε στον πρωθυπουργό δεν συνοδεύτηκαν από γνήσια μαχητικές πράξεις, όπως η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Εκεί ο κ. Τσίπρας φάνηκε εξαιρετικά κατώτερος των περιστάσεων, τις οποίες εκείνος προσδιόρισε ως «κρίσιμες και καθοριστικές» για το δημοκρατικό πολίτευμά μας. Αφού διέγνωσε «δικτατορικές» μεθοδεύσεις στο κλείσιμο της ΕΡΤ, γιατί δεν κατέθεσε πρόταση μομφής για να δώσει την ευκαιρία στον λαό να κρίνει δημοκρατικά τις προτάσεις του;

Σημαντικότατος παράγων της συνολικής αποτίμησης του πολιτικού βεληνεκούς του κ. Τσίπρα είναι η ανυπαρξία διορατικότητας στις διεθνείς εξελίξεις. Οποιο μοντέλο αναπτυξιακής πορείας μιας χώρας υιοθετεί ως πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσουμε καταρρέει παταγωδώς. Υπό αυτό το πρίσμα, καλό είναι να υπενθυμιστεί η τουριστικοπολιτική περιοδεία-φιάσκο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λατινική Αμερική. Στην Αργεντινή, που θαύμαζε, είδε σε ζωντανή μετάδοση τις λεηλασίες καταστημάτων, η Βραζιλία (που εξίσου... καλόβλεπε) συγκλονίζεται από κοινωνικές αναταραχές, και η Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες έχει ξεμείνει από είδη πρώτης ανάγκης!

Ο Αλέξης Τσίπρας παλινδρομεί ανάμεσα στην «επανάσταση» και τη «συμμόρφωση» χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα και χωρίς να γνωρίζει τι θέλει να κάνει. Γι' αυτό είναι αδύνατον να πείσει...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν ήταν στη θέση του η Κωνσταντοπούλου, θα ήταν ήδη η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστερο-κομμουνιστης και Ελληνας , ειναι εκ διαμετρου αντιθετα
    Ειναι εναντια στην φυση του Ελληνος .
    Γι'αυτο δεν πειθουν .
    Αλλωστε ειναι γνωστον οτι ειναι ο επομενος δωσιλογος , μολις οι τωρινοι δεν θα μπορουν εκ των πραγματων να συνεχισουν την εξαφανιση του Εθνους .
    Αλλα και σαν Θεομαχος που ειναι , αυτο απο μονο του ειναι παραγοντας αντιπαθειας απο τον θρησκευομενο Ελληνα .
    Η Δημοκρατια ειναι ενα καρκινωμα και τα κομματα η αιτια της ανιατης ασθενειας .
    Διοτι ο σοφος Ελληνας λεει οτι οπου λαλουν πολλα κοκορια αργει να ξημερωση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]