Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο «αυτοκτονικός ιδεασμός» και η Νέα Δημοκρατία


Αντί το κυβερνών κόμμα να αξιοποιήσει την ευνοϊκή για αυτό συγκυρία, έρχεται ο άκομψος, ερασιτεχνικός και αυτοκαταστροφικός σχεδιασμός της υπόθεσης της ΕΡΤ να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά.

Γράφει ο Μακεδών

Κάποτε κοροϊδεύαμε την επίκληση εργατολόγου ότι πάσχει από «αυτοκτονικό ιδεασμό», αλλά φαίνεται πως είναι υπαρκτή αυτή η ασθένεια. Τουλάχιστον στην πολιτική. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ασθένεια από την οποία υποφέρει η Ν.Δ.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές γι’ αυτήν, με τον ξένο παράγοντα να δείχνει πρόθεση κάποιας απάλυνσης των δεινών μας, όχι επειδή θέλει να διορθώσει τις εγκληματικές μεθόδους που μας επέβαλε για εξόφληση του χρέους μας, αλλά για να πείσει τους άλλους πως αφού η Ελλάδα τα καταφέρνει με την σκληρή λιτότητα, να την δεχθούν κι αυτοί με λιγότερες διαμαρτυρίες.

Αντί η Ν.Δ. να εκμεταλλευθεί την αλλαγή προθέσεων, και να πολιτευθεί με τρόπο που θα ωφελήσει τον λαό, αλλά και το κόμμα της, πράττει τα εντελώς αντίθετα. Στο χθεσινό σημείωμά μας, γράψαμε πως δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η αποτυχία με την ΔΕΠΑ οφείλεται στην ανικανότητα των αρμοδίων να διαπραγματευθούν σωστά και να αντιληφθούν τις προθέσεις της Gazprom -που ήταν ολοφάνερες- έρχεται η υπόθεση της ΕΡΤ με τον άκομψο, ερασιτεχνικό και αυτοκαταστροφικό σχεδιασμό από κυβερνητικής πλευράς, να ενισχύσει την υπόνοια ότι το οικοδόμημα δεν στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Κατ’ αρχήν, ήταν κοινή η πεποίθηση, πως το πιο αμαρτωλό «μαγαζί» του ελληνικού σοβιετικού δημοσίου, ήταν η ΕΡΤ. Επί χρόνια το συζητάμε, επί χρόνια υποστηρίζεται πως πρέπει να υποστεί αναδιάρθρωση, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το πράξει. Ακόμη και οι όποιες απόπειρες υπήρξαν, βρήκαν πάντα αντίθετη την αντιπολίτευση που υπήρχε εκείνη την εποχή.

Το πλέον τραγελαφικό της υπόθεσης, είναι ότι το σχέδιο για ίδρυση του νέου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης, στηρίζεται εν πολλοίς σ’ αυτό που είχε φέρει ο κ. Μόσιαλος, με κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Ποιος ήταν λάβρος αρνητής του σχεδίου τότε; Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος το επαναφέρει τώρα, προβάλλοντας τα αντίθετα επιχειρήματα.

Δεν θα ασχοληθώ με τις διαμαρτυρίες πολλών για το κλείσιμο της ΕΡΤ, γιατί είναι τόσο «φθηνές» που προκαλούν θλίψη. Κι εννοώ εκείνους, που μέχρι εχθές καταμαρτυρούσαν τα μύρια όσα στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, και η αλήθεια είναι πως δεν είχαν άδικο. Και τώρα υποστηρίζουν τα εντελώς αντίθετα. Συνήθης παλαιοκομματική τακτική.

Βέβαια, δεν ήταν πάντα η κυβέρνηση που καθόριζε την γραμμή της ΕΡΤ, αφού δεν μπορώ να καταλάβω ποιος από τελευταίους αρμόδιους υπουργούς θα έδινε εντολή για συνεχή προβολή ντοκυκαντέρ με θέμα τον Άρη Βελουχιώτη ή τον «Δημοκρατικό Στρατό». Οι προσληφθέντες με κομματικά κριτήρια επί σειρά ετών, ήσαν κατά κανόνα αυτοί που καθόριζαν την γραμμή της, αλλά και την λειτουργία της.

Όλοι μιλούσαν για αλλαγές της ΕΡΤ, αλλά φαίνεται πως ο καθένας τις ήθελε ανάλογα με τις ιδεολογικές αντιλήψεις του και το κομματικό του συμφέρον. Όμως, ο τρόπος που επιχειρήθηκαν, ήταν τόσο άκομψος, που προκαλεί ερωτηματικά.

Ο αρμόδιος υπουργός δεν εξήγησε στην αρχική ανακοίνωση τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου οργανισμού για να κρίνουμε επί της ουσίας. Το έπραξε την επομένη, υπό την πίεση των γεγονότων, και αφού ακούστηκαν τα μύρια όσα κατά της κυβέρνησης (αλήθεια, οι «δημοκράτες» δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, γιατί στα ρεπορτάζ ρωτούσαν μόνον όσους συμφωνούσαν μαζί τους;).

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός, πως ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για τα αμαρτήματα της ΕΡΤ, προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβερνητική απόφαση. Προφανώς του διέφυγε να αναγνωρίσει τον εαυτό του ως έναν από τους υπαιτίους της αμαρτωλής κατάστασης. 

Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ κ. Γ. Κογιάννης, του απευθύνει ορισμένα ερωτήματα. Αποσπούμε δυο-τρία:

«Ποιος διόρισε έναν γυμναστή ως διευθυντή στην ΕΡΤ»;

«Γιατί η ΕΡΤ χάνει εκατοντάδες χιλιάδες απ’ τη διανομή του σήματος στην Αμερική»;

«Ποιος κάλυπτε το πάρτυ με τις εξωτερικές παραγωγές και τις πλαστοπροσωπείες αρχισυντακτών που διορίσθηκαν (τελευταία) στην διοίκηση»;

Ίσως χρειάζεται μια Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνήσει τα όσα συνέβησαν με την ΕΡΤ, ώστε να μη επαναληφθούν.


Πηγή: Βόρεια

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Τριχες .
    Εντολες υπακουουν ΟΛΑ τα κομματα .
    Με πουστικο τροπο , εβγαλαν τον κοσμακη-γιδια , στους δρομους .
    Τον νου σας . Οι πρωτοι που μαζευτηκαν ηταν κομμουνιστοαριστεροι.
    Τον νου σας . Ηρθε η ωρα να συνεχιση την προδοσια ο Τσιπρας .
    Γρηγορειτε . Τα γεγονοτα ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον θα έπαθες υστερία, που ο 902 μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Τι να κάνουμε, δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε.

      Διαγραφή
    2. Καϋμενε....ΞΥΠΝΑ !

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]