Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε σήμερα, ότι αν η Μόσχα δεν εκδώσει τον πρώην συνεργάτη της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν, τότε η Ρωσία μπορεί να έχει προβλήματα.

«Τώρα εξετάζουμε, τι μοχλούς πίεσης διαθέτουμε. Ενώ εγώ ετοιμάζω μια σειρά μέτρων, για να δείξουμε στους Ρώσους πόσο σοβαρά είμαστε αποφασισμένοι», – δήλωσε ο Γκράχαμ.
Παρόμοιες δηλώσεις ακούγονται και από την πλευρά ορισμένων δημοκρατών. Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των γερουσιαστών δεν θεωρεί την υπόθεση Σνόουντεν σοβαρό εμπόδιο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο Ρογκόζιν προειδοποίησε για πιθανές δολιοφθορές κατά της Ρωσίας στην Αρκτική
Η αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων κρατών στην Αρκτική μπορεί να βγει εκτός των ορίων της διπλωματίας, και τότε η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την απειλή των δολιοφθορών, δήλωσε, σήμερα Παρασκευή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Η δραστήρια αξιοποίηση του υπεδάφους της Αρκτικής μοιραία θα οδηγήσει σε σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των κρατών, οι οποίες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους. Δεν αποκλείεται, η αντιπαράθεση αυτή να βγει έξω από τα όρια της διπλωματίας. Είναι πολύ πιθανόν οι ρωσικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου να γίνουν στόχο μυστικών δολιοφθορών από την πλευρά των ανταγωνιστριών χωρών», - είπε ο Ρογκόζιν κατά τη διάρκεια των εργασιών επιστημονικής διάσκεψης με τίτλο: «Να είμαστε δυνατοί: Η εγγύηση για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας».

Το πυραυλοφόρο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» αποπλέει τον Ιούλιο 
Το τρίτο πυραυλοφόρο υποβρύχιο 4ης γενιάς της σειράς 955 «Borei» - «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» θα αποπλέυσει στη Λευκή Θάλασσα, στις αρχές Ιουλίου για τις πρώτες ναυπηγικές δοκιμές στη θάλασσα.

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» θα είναι εξοπλισμένο με νέο πυραυλικό σύστημα που περιλαμβάνει το διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο «Bulava» .

Την 30η Δεκεμβρίου του 2012, το πυρηνοκίνητο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος» εξήλθε από το ναυπηγείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω δοκιμές. Το πλήρωμα του υποβρυχίου επιλέχθηκε το Δεκέμβριο του 2009.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]