Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Παρατείνεται το μέτρο της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα, σύμφωνα με συστημικά ΜΜΕ. 
Οι επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους είναι μεγάλες, καθώς η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009, κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των πάσης φύσεως εισοδημάτων.
Αλήθεια το 5% που ήταν για τους Βουλευτές, Γενικούς Γραμματείς, Δημάρχους κλπ... που είναι;

***

Ο Εθνομηδενιστής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως «εθνικιστές ή αντιεθνικιστές», «ρατσιστές ή αντιρατσιστές», «φασίστες ή αντιφασίστες», με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στον λαό, ώστε να αυτοπροβληθεί στη συνέχεια ο ίδιος σαν προστάτης και σωτήρας.
Στο σημείο αυτό έγκειται και η πιο επικίνδυνη συνέπεια του Εθνομηδενισμού που μπορεί να μετασχηματίσει την διαφορετικότητα σε εχθρότητα και να παρωθήσει έτσι στην ξενοφοβία, στην εθνοφοβία και γενικά σε κάθε μορφής ρατσισμό.

***

Υποτίθεται ότι η οικονομική κρίση οδηγεί «το λαό» να απορρίψει τα ορθολογικά δημοκρατικά κόμματα και να αναζητήσει καταφύγιο στους ανορθολογικούς λαϊκιστικούς ριζοσπάστες δημαγωγούς που του υπόσχονται τον κόσμο ολόκληρο. 
Όπως συμβαίνει συχνά, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ πιο πολύπλοκη.
Αυτό που συμβαίνει σε μια οικονομική κρίση είναι ότι στην πολιτική διαμάχη κυριαρχούν κοινωνικοοικονομικά ζητήματα όπως η απασχόληση, οι κοινωνικές παροχές και η ανεργία. Όταν όμως στην πολιτική διαμάχη έχουμε κόμματα που ξεφτυλίζουν και χαλκεύουν κάθε έννοια συνταγματικής δημοκρατίας τότε ο λαϊκισμός βρίσκει έδαφος για ανάπτυξη.
Το Μνημόνιο τρέφει την Φασιστική ιδεολογία, η Πολιτική ανομία και η κρατική αυταρχικότητα την Φασιστική συμπεριφορά.
Άρα ανισότητα και η αυταρχικότητα θρέφουν φασιστικές πολιτικές και συμπεριφορές.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρε παρτε το χαμπαρι επιτελους .
    Δεν χρωσταμε ΤΙΠΟΤΑ .
    Αυτοι χρωστουν την ψυχη τους στο διαβολο και οσονουπω , θα τους την παρει...
    Τι φασισμος και ρατσισμος και λοιπες μαλακιες ;
    Οι υπανθρωποι παιζουν θεατρο σκιων .
    Και τα διαβρωμενα πληθη κοιτουν και χειροκροτουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]