Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λευκός Οίκος: Παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Τουρκία με ανησυχία

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανησυχεί από τις προσπάθειες της Τουρκίας να τιμωρήσει πολίτες και άτομα καθώς εξ αιτίας της έκφρασης της ελευθερίας του λόγου και κάλεσε να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών με διάλογο.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάιτλιν Χάιντεν δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με ανησυχία τα γεγονότα στην Τουρκία, και το ενδιαφέρον μας παραμένει στην υποστήριξη της ελεύθερης έκφρασης και της συνάθροισης, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην ειρηνική διαμαρτυρία».
«Πιστεύουμε ότι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Τουρκίας, η ασφάλεια και η ευημερία διασφαλίζεται καλύτερα με την υποστήριξη των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης, του συνέρχεσθαι, του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και με ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε η κ. Χάιντεν.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος τόνισε ότι “η Τουρκία είναι στενός φίλος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές να διατηρήσουν αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες».

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η ηρεμία επέστρεψε τα ξημερώματα της Τρίτης προς την Τετάρτη στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, μετά από 20 ώρες συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους που «επιτρέπουν» την πρόσβαση στην περιοχή η οποία έχει γίνει το προπύργιο της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγιναν περί τις 3:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα (0:00 GMT).

Λίγο πριν από τις 5:00 π.μ. (0200 GMT), και ενώ ακούστηκε η προσευχή του μουεζίνη στους δρόμους που οδηγούν στο Βόσπορο, αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν για να απομακρύνουν τα υπολείμματα από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο περίφημο πλέον Πάρκο Γκεζί.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας και τα θωρακισμένα οχήματα τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ένα τεράστιο μαύρο κτίριο. Κοντά σε αυτό και στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας στην άλλη άκρη της πλατείας, πολλές μονάδες της αστυνομίας αναπαύονται ή κοιμούνται αναφέρει ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου .
Η περίφημη οδός Ιστιγκλάλ και αυτή θέατρο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ, έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές και απλώς μερικοί αστυνομικοί περιφέρονται.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Jerusalem Post
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]