Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία οδεύει προς έναν εμφύλιο;

Σταγονίδια προβοκάτσιας με τάσεις… εμφυλίου
Επικίνδυνα παιχνίδια του κράτους με τη βοήθεια του παρακράτους

Γράφει ο Κωνσταντίνος   
Πηγή GrCitizen 
 
Εμφυλιοπολεμικά ίχνη άρχισαν να παρουσιάζονται στην Τουρκία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες παρατηρείται το «φαινόμενο» εμφάνισης τούρκων πολιτών (οι οποίοι δρουν ανενόχλητοι μπροστά σε αστυνομικές δυνάμεις) που επιτίθενται σε όποιον διαδηλώνει κατά του ισλαμιστή πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το παράδοξο είναι πως η εμφάνιση των συγκεκριμένων ολιγομελών ομάδων (σε ολόκληρη την επικράτεια) γίνεται τη στιγμή που έχει υπάρξει μία εμφανής τάση ηρεμίας κι ενώ όλα δείχνουν πως επέρχεται σταδιακή εκτόνωση των διαδηλωτών.
Λογικά, λοιπόν, η ερώτηση του εξωτερικού παρατηρητή: Μήπως κάποιοι θέλουν να παρατείνουν τις διαδηλώσεις ή –ακόμη χειρότερα- μήπως επιθυμούν την σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και «πολιτών», δηλαδή τον απόλυτο εκτροχιασμό στο εσωτερικό της Τουρκίας;

Τα όσα καταγράφονται στην HaberTurk είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία και του μεγάλου κινδύνου μίας εμφυλιο-πολεμικής σύγκρουσης που αναδύεται μέσα από περιστατικά που καταγράφονται στο σύνολο –σχεδόν- των μεγάλων πόλεων της γείτονος.
Και μία τέτοια σύγκρουση θα δράσει καταλυτικά για την μετάλλαξη της Τουρκίας σε κάτι άγνωστο, ενώ την ίδια στιγμή θα επιφέρει βαθιές και πολύχρονες ζημιές στην οικονομία της χώρας.
Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως η Τουρκία αποτελείται από 72 διαφορετικά έθνη, ο κίνδυνος εμφάνισης διαλυτικών τάσεων γίνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ.  

Συγκρούσεις Κεμαλιστών με… «πολίτες»

Ένταση υπήρξε στην Ριζούντα ανάμεσα σε ομάδα 25 ατόμων της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας (TGB) που διαδήλωναν για τα γεγονότα στο πάρκο Ταξίμ, και σε άλλη πολυπληθή ομάδα που αντέδρασε στην διαμαρτυρία.
Κατά την διάρκεια της ταραχής νέοι της TGB που τραυματίστηκαν κατέφυγαν στον Σύλλογο Ατατουρκικής Σκέψης, ενώ η αστυνομία ζήτησε από το πλήθος που σε κάποια στιγμή έφτασε τα 500 άτομα, να διαλυθεί.
Το οργισμένο πλήθος για μεγάλο διάστημα εμπόδιζε να φύγει ασθενοφόρο που μετέφερε λιπόθυμη κοπέλα-μέλος της TGB, διαλύθηκε μόνο μετά από προσπάθειες του δημάρχου Ριζούντας Χαλίλ Μπακιρτζί που κατέφθασε επιτόπου.
Τα 25 περίπου άτομα της TGB γύρω στις 17.30 συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο Ριζούντας και ανέγνωσαν δελτίο τύπου-στήριξης για τις διαδηλώσεις στο Ταξίμ.
Κι ενώ οι νέοι της TGB φώναζαν συνθήματα, γύρω-γύρω άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες και κάποιοι εξ αυτών τους επιτέθηκαν λεκτικά. Την ώρα που ανέβαινε η ένταση, οι νέοι έκαναν πορεία προς τον Σύλλογο Ατατουρκικής Σκέψης (ADD) που ήταν 100 μέτρα μακριά.
Κατά την διάρκεια της πορείας υπήρξαν μπουνίδια και καυγάδες ανάμεσα στους νέους και στο πλήθος γύρω τους που ταχύτατα είχε αυξηθεί σε αριθμό. Καθώς το πλήθος σε κάποια φάση είχε ξεπεράσει τους 500, κάποιοι από τους νέους της TGB τραυματίστηκαν.
Οι νέοι βλέποντας την οργή εναντίον τους να μεγαλώνει σαν χιονοστιβάδα, κατέφυγαν στο κτίριο του ADD, ενώ αστυνομία επενέβη με σπρέι πιπεριού στο οργισμένο πλήθος.
Η αστυνομία μπροστά στο κτίριο έστησε οδόφραγμα και δυσκολεύτηκε να διαλύσει το πλήθος. Μεταφέρθηκαν ενισχύσεις, ενώ κατέφθασε και ο αστυνομικός διευθυντής Χουσεΐν Γενιτζέ. Ο Γενιτζέ θέλοντας να ηρεμήσει το πλήθος μίλησε με το μεγάφωνο και είπε: «Η πόλη αυτή ανέθρεψε υψηλές αξίες. Τα επεισόδια εδώ μας θλίβουν, παρακαλώ διαλυθείτε». Αλλά το πλήθος που αυξήθηκε πολύ γρήγορα επέμενε να μην διαλύεται.

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ 

Στο μεταξύ κοπέλα μέλος της TGB που ήταν μέσα στο κτίριο λιποθύμησε, και τότε οι φίλοι της την πήραν αγκαλιά και την μετέφεραν σε ασθενοφόρο που είχε έρθει. Τότε κάποιοι από το πλήθος επιτέθηκαν στην λιπόθυμη κοπέλα και σε αυτούς που την μετέφεραν. Η αστυνομία δυσκολεύτηκε να ηρεμήσει το πλήθος και με δυσκολία έφτασε στο ασθενοφόρο η λιπόθυμη κοπέλα. Τότε ένα άτομο μπήκε στο τιμόνι του ασθενοφόρου και έκλεισε τις πόρτες. Αστυνομικοί μαζί με νοσοκόμο που καθόταν μπροστά τον κατέβασαν, και πέρασε στην θέση του ο οδηγός του ασθενοφόρου που ξεκίνησε για να φύγει προς το νοσοκομείο.
Ο κόσμος έκοψε τον δρόμο του και για κάποιο διάστημα δεν του επέτρεπε να περάσει. Με την επέμβαση της αστυνομίας ο κόσμος απομακρύνθηκε και το ασθενοφόρο έφυγε ταχύτατα. Καθώς το πλήθος δεν έφευγε μπροστά από το κτίριο του ΑDD, ήρθε επιτόπου ο δήμαρχος Ριζούντας Χαλίλ Μπακιρτζί, που ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν. Εντέλει με τις προσπάθειες του, έληξαν τα γεγονότα που κράτησαν 3 ώρες.

Πηγή GrCitizen 

 
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων κειμένων επιτρέπεται μόνο μετά από γραπτή άδεια του ιστολογίου

 
Πληροφορίες από «Τουρκικά Νέα»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αφου ειναι δεδομενο οτι η Τουρκια εχει 72 ! Εθνοτητες για πολιτες , γιατι μιλας για εμφυλιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ενδέχεται πως κάποιοι θα "δούνε" λαμπρή ευκαιρία για να φέρουν στην επιφάνεια θέματα ξεχασμένα ή... αρκετά καταπιεσμένα. Τους τούρκους πολίτες (σήμερα) τους ενώνει κυρίως το ισλάμ, που αποτελεί πολιτικό "όπλο" του Ερντογάν. Φυσικά, η πιθανότητα "εμφυλίου" είναι μικρή και ίσως να επιχειρηθεί για να εκκινήσουν άλλες διεργασίες στο εσωτερικό της γείτονος. Διεργασίες πολιτικές με φόντο (πάντα) την ικανοποίηση των ευρύτερων σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή. Γι αυτό αναφέρομαι σε εμφύλιο, που θα υπάρξει είτε για να αιτιολογήσει σκληρές καταστάσεις - αποφάσεις της κυβέρνησης, είτε για να ανοίξει το δρόμο σε σχεδιασμένες εξελίξεις υπέρ των ισχυρών του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ποτέ την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας

      Διαγραφή
  2. Έχει ίσως να κάνει με την απομάκρυνση του Ερντογάν για λίγο ώστε οι Κεμαλικοί να επιτεθούν όπου χρειαστεί(Συρία ίσως...) ώστε μετα ο Ερντογάν να έρθει ως άλλος Καραμανλής....σε μία τελείως διαφορετική Τουρκία πιθανώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]