Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Πεντηκοστή της Ρωμιοσύνης

Του Ηλία Γ. Σχορετσανίτη

Ηχεί παράδοξα ότι στην Ελλάδα του 2013, στην εποχή της αφθονίας και της υλικής ευμάρειας, οι έλληνες έχουν χάσει το χαμόγελό τους. Έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Χειρότερα ακόμη, έχουν μετατραπεί σε ζόμπι που δέχονται με ανάθεμα τις επιταγές τις νέας τάξης. Και όμως, δυστυχώς, τις δέχονται. Δεν είμαστε έτσι αδέλφια. Μέσα μας γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι λάθος, γνωρίζουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει χωρίς να ξέρουμε τι και πως. Είμαστε αίολοι. Φτερό στον άνεμο. Καναπεδάτοι χωρίς αιτία. Ποια είναι η αλήθεια που θα μας βάλει στο δρόμο για την Ιθάκη μας;

Σύμφωνα με τον Απόστολο των Εθνών Παύλο «Έλληνες σοφίαν ζητούσιν» (Κορ. Α’ 1:22). Όπως μας αναφέρει και ο Άγιος Νεκτάριος «γιατί ο Έλληνας είναι πραγματικά γεννημένος για να φιλοσοφεί, επειδή είναι γεννημένος για να διδάσκει την ανθρωπότητα». Εξάλλου, καθώς σοφός είναι μόνον ο Θεός, οι φίλοι της σοφίας είναι και φίλοι του Θεού. Φιλόθεος ίσον φιλόσοφος. Οι έλληνες, ιδιαίτερα σήμερα, είναι αδήριτη ανάγκη να φιλοσοφούν, καθώς έτσι προσεγγίζουν την αλήθεια. Και σε μια εποχή πλήρους σύγχυσης η αλήθεια είναι κορυφαία προτεραιότητα. Θα κάνω χρήση λοιπόν τούτου του βήματος για να φιλοσοφήσω και εγώ από καρδιάς, και με πόνο για την πατρίδα μου να εκθέσω τη δική μου αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι οικονομικό. Αυτό είναι συνέπεια της ηθικής σήψης που κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής διαστρωμάτωσης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι συνέπεια του πνευματικού μαρασμού του έλληνα. Του έλληνα που δε διαβάζει από τις πηγές και είναι ιστορικά απαράδεκτος, που ψηφίζει με γνώμονα το εγώ του, που έχει κάνει τρόπο ζωής το “live and let die”, που νομίζει ότι διατηρεί επίπεδο ζωής επειδή πίνει ακόμη χαλαρά φρέντο καπουτσίνο, που έχει πρότυπο το Σάκη και την Τάμτα, που αισθάνεται αναπαυμένος γιατί έδωσε 5 ευρώ στην actionaid και αναβάθμισε την καθημερινότητά του επειδή πήρε τηλέφωνο αφής. Και, όμως, δε χαμογελάει κανείς. Με βεβαιότητα γνωρίζουμε ότι έπονται χειρότερα και αυτό που τρέμουμε είναι ότι δεν ξέρουμε τι και πόσο χειρότερα…

Τα σενάρια περί φωτός στην άκρη του τούνελ είναι για λαϊκή κατανάλωση. Είναι δυνατόν να αφεθεί η Ελλάδα να δυναμώσει; Για ποιο λόγο; Τώρα που αρχίζει η κρίση να εξαπλώνεται και στις χώρες που κινούν την οικονομία του πλανήτη; Ξέρει κανένας πόσο τοξική είναι η περίφημη Deutsche Bank; Ξέρει κανένας πόσος καιρός μένει ώστε να εκραγεί η παγκόσμια οικονομία του χρέους; Τα νούμερα είναι εκθετικά. Σε μια τέτοια συγκυρία δεν πρόκειται να ανακτήσουμε την υγεία της οικονομίας μας ΠΟΤΕ.

Ή μήπως περιμένουμε να έρθει δημοκρατικά στην εξουσία κάποιος πατριώτης Καποδίστριας ή Πλαστήρας για να μας αναστήσει! Σε ποια δημοκρατία; Αυτή που δεν υπήρξε ποτέ παρά μόνον ως λεζάντα πολιτεύματος ενός κράτους που στρέφεται κανιβαλιστικά απέναντι στους πολίτες που υποτίθεται ότι προστατεύει και υπερασπίζεται με όρκο στον Τριαδικό Θεό;

Μερικοί τρέφουν την ελπίδα ότι μια επανάσταση είναι η λύση για την αποκατάσταση του πολιτεύματος και των δικαίων του λαού. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Και μετά την επανάσταση θα κυβερνήσει ο ποιος; Το φάντασμα του Λένιν που έφερε τη Ρωσία 70 χρόνια πίσω ή τα επιτυχημένα πρότυπα των πορτοκαλί επαναστάσεων; Δείτε τι γίνεται σήμερα στις χώρες που έγινε επανάσταση με τελευταία επιτυχία τη Συρία. Με ποια λογική να περιμένουμε κάτι καλύτερο;

Από το στόμα έλληνα κοινοβουλευτικού άκουσα το εξής επιχείρημα για την κατάντια της Ελλάδος: «Ε, θα μας βοηθήσει η Ευρώπη». Μου πέσανε τα αυτιά. Θα μας βοηθήσουν ποιοι; Αυτοί που δεν ήθελαν εξ’ αρχής την Ελλάδα ανεξάρτητο κράτος; Αυτοί που σφυρίζουν αδιάφορα στις πολεμικές αποζημιώσεις και αναγνωρίζουν μόνον δικαιώματα και ποτέ υποχρεώσεις; Αυτοί που αφαίρεσαν την δυνατότητα των ελλήνων να σφετερίζονται τη δύναμή τους; Αυτοί που από την εποχή των Σταυροφόρων χρησιμοποιούσαν το όνομα του Χριστού για να κατασφάξουν τον κόσμο πιο βάναυσα και από τους αιμοσταγείς Οθωμανούς;

Το πλάνο για παγκόσμια διακυβέρνηση είναι πλάνο αιώνων, δεν είναι τωρινό. Εάν πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει η Ρωσία γιατί μας γουστάρει που τους γουστάρουμε είμαστε ανόητοι. Η Ρωσία έχει μια αχανή χώρα να υπερασπίσει και συμφέροντα να διαφυλάξει. Και ας είμαστε βέβαιοι πως μπροστά σε αυτά δεν πρόκειται να υπερασπιστεί κανέναν αν δεν έχει πολλαπλό ΟΦΕΛΟΣ. Η δύναμη της ορθόδοξης αδελφότητά μας φάνηκε στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Για να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, πρέπει να αναζητήσουμε την αλήθεια, αδιάφορα από το ποιος μας κυβερνά. Αδιάφορα από το τι συμφέροντα διακυβεύονται στο κορμί της Ελλάδος. Αδιάφορα από το τι πλάνα έχουν οι παγκόσμιοι δυνάστες της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου. Αδιάφορα από το τι λέει το Μέγκα, η ΕΡΤ, οι φυλλάδες, το ίντερνετ και όλα όσα μας βομβαρδίζουν με φόβο.

«Γνώσεσθαι την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (Ιωάν 8,32). Ως Έλληνες έχουμε ένα όπλο που δεν το έχει κανείς άλλος. Ένα όπλο ειρηνικό που καταλύει κάθε εχθρό και τον κάνει φίλιο. Ένα όπλο για τη χρήση του οποίου οι έλληνες έχουν οριστεί από τον ίδιο το Χριστό (Ιωάν 12, 23). Έχουμε οριστεί να δοξάζουμε το όνομά Του. Γι’ αυτό «η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά». Η δόξα της Ελλάδος είναι η Δόξα του Ιησού Χριστού.

Δε χρειαζόμαστε τίποτε άλλο, ούτε πετρέλαια, ούτε δάνεια, ούτε iphone, ούτε αυτόκλητους σωτήρες. Πνεύμα Άγιο χρειάζεται ο Έλληνας. Να παρακαλέσει ταπεινά και καρδιακά ο καθένας μας, να μας Φωτίσει ο Κύριος ως ανθρώπους και ως έθνος προς Δόξα Του. Μιας και αυτές τις μέρες γιορτάσαμε την Πεντηκοστή -τη γεννέθλιος ημέρα της εκκλησίας μας- ας προσευχηθούμε στο Άγιο Πνεύμα να έλθει, να σκηνώσει μέσα μας και εμείς με τη δύναμή του να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να γίνουμε πραγματικοί ρωμιοί. Να γίνει η Πεντηκοστή της Ρωμιοσύνης!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]