Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: "Η συνωμοσία απετράπη"

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα πως η “συνωμοσία” που εξυφάνθηκε εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του από τους διαδηλωτές, που βγήκαν στους δρόμους για περισσότερο από δύο εβδομάδες, “απετράπη” χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του.

“Ο λαός έκανε να αποτύχει αυτή η ίντριγκα προσερχόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδων” στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του AKP στο κοινοβούλιο.

“Ο λαός και η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης απέτρεψαν αυτή τη συνωμοσία”, συνέχισε ο τούρκος πρωθυπουργός επιμένοντας πως αυτές οι συγκεντρώσεις αποτελούν “την πραγματική εικόνα” της Τουρκίας και όχι αυτή των διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώνονται σύμφωνα με τον ίδιο από “προδότες και τους συνεργούς τους στο εξωτερικό”.
“Η συνωμοσία αυτή απετράπη, το σενάριο αυτό πετάχτηκε στα σκουπίδια πριν εφαρμοστεί”, τόνισε ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν υπερασπίσθηκε εξάλλου και πάλι τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επικρίνονται έντονα για τη βαναυσότητα που επέδειξαν στους διαδηλωτές, λέγοντας ότι “πέρασαν το τεστ της δημοκρατίας”.

“Θα ενισχύσουμε και άλλο την αστυνομία μας. Θα αυξήσουμε τις δυνατότητές της να επεμβαίνει” εναντίον των διαδηλώσεων, δήλωσε.

Το AKP, διευκρίνισε, θα οργανώσει από την Παρασκευή νέες γιγάντιες φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις σε άλλες τρεις πόλεις της Τουρκίας.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]