Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ...

Άδειες οπλοκατοχής και Άδειες Οπλοφορίας!
Ο μύθος κι η στυγνή ελληνική πραγματικότητα, που επιβεβαιώνει τον κανόνα με το γνωστό πλέον σποτάκι του Υπουργείου
«… Live your Myth in Greece!»

Του Ευάγγελου Ντούσικου
Security Manager L III BTech,
Master Anti-Terrorism Specialist,
Master Firearms Instructor
«Δουλειά δεν είχε ο διάολος και … τα παιδιά του». Πως αλλιώς να ξεκινήσει ο πρόλογος για ένα διαρκές μείζον ζήτημα που κάθε φορά που δίνεται μια αφορμή, (και που δυστυχώς είναι πολλές σχεδόν καθημερινά), οι «(α)διάφοροι ειδικοί και μη δρυοκολάπτες» παρουσιάζονται ως ειδήμονες παντός καιρού και ουσιαστικά κάνουν το κακό κάκιστο (ηθελημένα;) μέχρι την επόμενη φορά που θα τους ξαναδοθεί η ευκαιρία. Οι «συνήθεις ύποπτοι», οι αμετακίνητοι «γνωστοί άγνωστοι» που κατέχουν θέσεις σε Νομοθετικές Επιτροπές Υπουργείων, με τους μισθούς, τις παροχές και το πρεστίζ ως σύμβουλοι υπουργείων, που μας νουθετούν καθοδηγώντας μας κι αποφασίζοντας «πριν από εμάς για εμάς»… 

Η αφορμή αυτήν την φορά προήλθε από λανθασμένο χειρισμό απογέμισης όπλου κι εκπυρσοκρότησή του μέσα στο αεροδρόμιο από Βουλευτή. Το ότι ανήκει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι και το κύριο μέλημα της υπόθεσης όπως θεώρησαν πως θα μπορέσουν να προβάλλουν τα ΜΜΕ προς όφελός τους. Έχει ήδη συμβεί πολλάκις σε διάφορους κρατικούς λειτουργούς όπως και κατ’ εξακολούθηση σε υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό) κάτι που δεν θα περίμενε κανείς σε ανθρώπους που προσλαμβάνονται και πληρώνονται από το κρατικό κορβανά ώστε καθημερινά να κουβαλούν αλλά και να χειρίζονται με ασφάλεια τον οπλισμό τους. Το ότι μέχρι τώρα οι διάφορες αρχές «έθαβαν» τέτοιου είδους δυστυχήματα (δεν είναι ατυχήματα) και δεν έφταναν στα αυτιά μας ήταν πρακτική άλλης εποχής. Στην σημερινή εποχή με την αμεσότητα στην πληροφόρηση με το που συμβεί το οτιδήποτε αυτομάτως μεταφέρεται διαδικτυακά ώστε να ενημερωνόμαστε. Μεγάλο ρόλο βεβαίως έπαιξε η άμεση απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Δημ. Τάξης και Προ.Πο. ο οποίος σήκωσε το γάντι που πετάχτηκε με τις συνήθεις γνωστές γκρίνιες εξ αριστερών του Κοινοβουλίου, η εμπλοκή του Αρχηγού της Αστυνομίας προτείνοντας κι ένα βήμα παρακάτω ελέγχοντας όλους τους κατόχους αδειών οπλοφορίας (κυρίως ιδιώτες διότι τους βουλευτές ΔΕΝ το βλέπω…) έως και τηλεοπτική εκπομπή προ ημερών που βρήκε θέμα να ασχοληθεί, χάριν ακροαματικότητας, επιτυχημένα, προσδίδοντας και μια χρήσιμη πλευρά με αξιόλογα ερωτήματα που θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Όπως προς τιμήν του παραδέχτηκε δημοσίως ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Ρουπακιώτης, τους νόμους τους γράφουν «κάποιοι» οι οποίοι εφόσον διαβεβαιώσουν τον Υπουργό ότι είναι έτοιμο και τσεκαρισμένο, εκείνος το υπογράφει (ο παππούς έλεγε… το πουλί σου και την υπογραφή σου…) και το φέρνει στην Βουλή ώστε να το ψηφίσουν ή να το απορρίψουν οι 300 (όχι του Λεωνίδα) που επίσης, ούτε γνωρίζουν ενδελεχώς, ούτε και θα χάσουν τον χρόνο τους να το διαβάσουν (εδώ κάποιοι δεν διάβασαν το Μνημόνιο…) ή να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση. Ιδιαίτερα σε «ευαίσθητους» νόμους όπως τον συγκεκριμένο που αφορά όπλα θεωρείται δεδομένο (κακώς) πως πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις άνευ αμφισβήτησης. Άλλωστε ΔΕΝ αφορά τα βουλευτικά προνόμια… Για τους πολίτες μιλάει… Όσο δυσκολότερα κι αποθαρρυντικά τόσο το καλύτερο άσε που ενίοτε «σηκώνει» και πολιτικό ρουσφέτι οπότε τακτοποιείται και η ψηφοθηρική παράμετρος.

Μιας και συνεχώς μιλάμε για όπλα και ο όρος απευθύνεται από καδρόνια και κουζινομάχαιρα (έτσι δεν συλλαμβάνονται έλληνες πολίτες καθημερινά…) έως και τα λέιζερ στην τριλογία «Πόλεμος των Άστρων» ας δούμε ποιες ακριβώς κατηγορίες όπλων μπορεί οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης να ΚΑΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ.
  • Άδεια Κατοχής Κυνηγετικού όπλου: Σε αυτήν την κατηγορία είναι όλα τα γνωστά λειόκαννα (καραμπίνες ημιαυτόματες ή επαναληπτικές, δίκαννα, μονόκαννα κτλ)και η άδεια κατοχής εκδίδεται για Θήρα. Άρα αυτομάτως αυτό το όπλο για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται και άδεια θήρας από Δασαρχείο. Οπότε σε αυτήν την κατηγορία κατοχής το όπλο γεμίζει/απογεμίζει και πυροβολεί μόνο στον κυνηγότοπο ή σε χώρα Σκοπευτηρίου εάν ο κάτοχος είναι και μέλος Συλλόγου. Κατά την Μεταφορά και την Φύλαξη το όπλο είναι ΑΔΕΙΟ, με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (όχι λυμένο όπως μεταδίδουν τα στουρνάρια από γενιά σε γενιά). ΝΟΜΙΚΑ λοιπόν το όπλο αυτού του είδους απαγορεύεται να γεμίσει μέσα στο σπίτι και/ή να χρησιμοποιηθεί για την προστασία μας. ΚΑΚΙΣΤΑ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ αυτά τα όπλα κατηγοριοποιούνται ως κυνηγετικά κι όχι ως λειόκαννα όπως στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως. Αυτός ο χαρακτηρισμός απέφερε και νομικά προβλήματα στους αθλητές σκοπευτές λειόκαννων.
  • Άδεια Κατοχής Σκοπευτικού όπλου: Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτουν όλα τα όπλα που συμμετέχουν σε διάφορες κατηγορίες του αθλήματος της σκοποβολής (αεροβόλα, πιστόλια, περίστροφα, τουφέκια κεντρικής ή περιφερειακής πυροδότησης). Το όπλο γεμίζει και χρησιμοποιείται μόνο σε εγκεκριμένο χώρο του Σκοπευτηρίου. Κατά την Μεταφορά και την Αποθήκευση το όπλο είναι ΑΔΕΙΟ, με τα πυρομαχικά να μεταφέρονται και να φυλάσσονται ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (Κι εδώ ισχύει για τα στουρνάρια το ίδιο…όχι λυμένο). Άρα ούτε αυτή η κατηγορία όπλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοπροστασία.
  • Άδεια Κατοχής και Οπλοφορίας για την Ατομική Ασφάλεια: Η μόνη κατηγορία κατοχής που εξασφαλίζει πως το οποιοδήποτε όπλο πιστόλι ή περίστροφο (οι τυχεροί με επιλογέα βολής…) είναι γεμάτο έτοιμο για χρήση είτε μέσα στην οικία μας είτε να φέρεται μαζί μας «απόκρυφα» όλο το 24ωρο. Ξεκαθαρίζουμε πως το γεγονός ότι το όπλο είναι 100% έτοιμο ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ότι μπορεί και να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα διότι στην Ελλάδα του 2013 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ (κατά τα στουρνάρια…) ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Ο νόμος 2168/93 περί όπλων και Εκρηκτικών είναι αυτός που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση οποιουδήποτε είδους όπλου καθώς και τις κυρώσεις που προκύπτουν από τις όποιες παραβιάσεις. Πρόκειται για έναν πολυκαιρισμένο και κακογραμμένο νόμο όπου ιδιαίτερα με την πρόσφατη αναθεώρησή του το 2011 επί υπουργίας του ανεκδιήγητου Παπουτσή κατάντησε έκτρωμα εκμηδενίζοντας τα όποια δικαιώματα θα μπορούσε να έχει ένας έννομος πολίτης. Με λίγα λόγια πρόσφατα η ευκαιρία δόθηκε και μάλιστα σε καθεστώς opengov. να ακουστούν απόψεις και να υιοθετηθούν λύσεις για τα πολλαπλά κενά ενός νόμου, να μπορέσουν δηλαδή να μιλήσουν και οι κατεξοχήν ασχολούμενοι με το αντικείμενο αλλά Φευ … το (ξανα)χάσαμε το κορμί πατριώτη!!! Οι «γνωστοί άγνωστοι» συμβουλάτορες επιβάλλοντας την παντοδυναμία τους κατόρθωσαν να μπλέξουν τα μπούτια τους και να ακυρώσουν νομικά μέχρι κι ολόκληρη κατηγορία λειόκαννων στην Πρακτική Σκοποβολή. Και προσωπικά θεωρώ πως έγινε λόγω της μεγίστης άγνοιας που έχουν με το αντικείμενο των όπλων… ΔΕΝ εξηγείται διαφορετικά… ή μήπως εξηγείται; 

Οι προϋποθέσεις ώστε να αιτηθεί ο πολίτης την κατοχή οποιουδήποτε όπλου είναι πέραν των φωτογραφιών, δηλώσεων κτλ. και μια Ιατρική γνωμάτευση από Ψυχίατρο ή Παθολόγο που να αναφέρει πως ο άνθρωπος είναι ψυχικά και σωματικά υγιής. Και κάθε φορά που υπάρχει μια αφορμή προς συζήτηση, τα ΜΜΕ καθώς κι οι κάθε λογής σφουγγοκωλάριοι πιάνονται από εκεί και παραμένουν εκεί στην ψυχιατρική εξέταση και πόσο σημαντική είναι. Δηλαδή μας μεταφέρουν την άποψη για να μας πείσουν πως «ο κάθε εκκολαπτόμενος Φρόυντ» είναι αρμόδιος κατόπιν εξέτασης με σχετικό παράβολο, (επί χρήμασι δηλαδή…), να γνωματεύσει ότι είμαστε ικανοί να κατέχουμε και/ή να φέρουμε όπλο. Πράγματι σε κάθε μορφής συζήτηση όπου εμπεριέχετε έμμεσα ή άμεσα όπλο όπως ατυχήματα, άσκοποι πυροβολισμοί, τραυματισμοί, σκοτωμοί, εγκληματικές ενέργειες κι αυτοκτονίες όλοι αποφορτίζονται τις όποιες ευθύνες ρίχνοντας τες μαζί με το βάρος της συζήτησης στην ψυχοσύνθεση των εμπλεκομένων. Καλά μέχρι εδώ, τελείωσε και αυτό το δελτίο των 8:00, βγήκε το δημοσιογραφοκάματο αλλά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
  1. «Όσοι σπούδασαν Ψυχιατρική άραγε αποφοιτούν κι από τις σχολές μέντιουμ-χαρτοριχτρών»;
  2. «Πως είναι δυνατόν να προβλέψεις τις αλλαγές και/ή τις στιγμιαίες εναλλαγές καταστάσεων και διαχείρισης ακραίων συναισθημάτων του οποιουδήποτε ανθρώπου, ες αεί»; Αν μπορεί να γίνει τότε «πάω πάσο…»
  3. «Εφόσον γνώριζαν ή γνωρίζουν γιατί κάποιοι εμφανίζονται κατόπιν εορτής απλά επισημαίνοντας τις προφητείες, γενικώς κι απροσδιορίστως, αντί να δράσουν προληπτικά»;
Έτσι λοιπόν μετά από «παπαρολογίες» 2 βδομάδων, ξαφνικούς ελιγμούς εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και μπόλικη ψηφοθηρική σάλτσα από όλες τις κομματικές παρατάξεις, είδαμε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα που είχαμε ξεχάσει να ασχοληθούμε είναι οι ιδιώτες που οπλοφορούν κι ενοχλούν την κατά τα άλλα ασφαλέστατη κοινωνία μας, προσπαθούμε να τους στιγματίσουμε ως ενδεχόμενη απειλή και εντέλει να τους κάνουμε την ζωή «μαύρη» έως ότου τους πάρουμε τα νομίμως κατεχόμενα όπλα. Φυσικά στο γενικό πλαίσιο θα είναι να μην τολμήσουν και φρέσκοι καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αιτήματος άδειας κατοχής και οπλοφορίας. Μεγάλο «Ντέρτι» των κρατικών αρχών να οπλοφορούν μόνο τα Σώματα Ασφαλείας στην Ελλάδα, έτσι θα πάει μπροστά το κράτος κι έτσι θα χουμε μια ασφαλέστερη κοινωνία, όμορφα και κατασταλτικά κι επουδενί προληπτικά. Γενικά ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί σε όλες τις Τριτοκοσμικές χώρες λίγο πριν την έλευση της Χούντας. Αφοπλίστε και μετά ερχόμαστε! Πόσο σαΐνια είναι οι καρεκλοκένταυροι; Προκύπτουν όχι μόνο εύλογα αλλά σημαντικότατα και σοβαρότατα ερωτηματικά-προβλήματα απευθυνόμενα κατά κύριο λόγο στην Ηγεσία. Ας δούμε όμως μερικά τρανταχτά παραδείγματα των τελευταίων ετών όπου η δεξαμενή των Κρατικών Αρχών όχι μόνο απέτυχε αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ και στις εκάστοτε υποσχέσεις περί εφαρμογής Επιτροπών Αξιολόγησης και Ψυχομετρικών Τεστ για τα Σώματα Ασφαλείας, τις ίδιες που αναγγέλλονται και τώρα κι αφορούν ως επί το πλείστον τους ιδιώτες. Ας δούμε ποιοι «ζουν και κυκλοφορούν οπλισμένοι ανάμεσά μας» από τα Σώματα Ασφαλείας.
  • Δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκωνέα. Μια υπόθεση που οδήγησε το κράτος υπό διάλυση και μια κυβέρνηση να τρέμει. Ο δολοφόνος αστυνομικός μέχρι εκείνη την στιγμή υποστηρίζεται πως έφερνε εις πέρας τα καθήκοντά του άψογα. Όταν «έστριψε η βίδα» όμως (διότι αλλιώς ΔΕΝ δικαιολογούνται τα … πεπραγμένα!!!) εντελώς απρόβλεπτα και στιγμιαία ήρθε το χάος.
  • Απόπειρα δολοφονίας υπάλληλου σεκιούριτι από Αστυνομικό φύλαξης του Αμερικάνου Πρέσβη. Μια καίρια και σημαντική θέση δόθηκε σε Αστυνομικό που οπλοφορεί. Μια ωραία των ημερών βλέπει ξαφνικά φαντάσματα και τραυματίζει σοβαρότατα υπάλληλο σεκιούριτι εξερχόμενο της οικείας του Πρέσβη. Φανταστείτε να ήταν ο ίδιος ο Πρέσβης τι θα είχε συμβεί.
  • Περιστατικά με Δεκάδες εκπυρσοκροτήσεις οπλισμού αστυνομικών και λιμενικών κατά την υπηρεσία τους, ακόμα και μέσα στις Υπηρεσίες τους ή στα οχήματά τους. Κι όμως αυτοί μας φυλάνε από τους εγκληματίες. Από τους ίδιους άραγε ποιος θα μας φυλάξει;
  • Λιμενικοί που πυροβολούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΑ τα κατσίκια με το υπηρεσιακό τουφέκι FN FAL τραβώντας ταυτόχρονα και βίντεο. Άραγε πως δικαιολογήθηκαν τα πυρομαχικά αυτά κύριε Υπουργέ; Ως εκπαιδευτική άσκηση;
  • Αυτοκτονία αστυνομικού των Μ.Α.Τ. στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
  • Αυτοκτονία άλλων αστυνομικών στις οικείες τους, με πιο πρόσφατη το Πάσχα στην Κρήτη.
  • Αυτοκτονία αξιωματικού της Αστυνομίας, αποσπασμένου μάλιστα στην Ε.Υ.Π., μέσα στις τουαλέτες του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών. Τον είχε εξετάσει κανείς αν μπορούσε να φέρει εις πέρας την αποστολή του κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που απαιτούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων στην Υπηρεσία αυτή; Διότι είναι γνωστότατο πως οι «τυχεροί» αποσπασμένοι αστυνομικοί στην Ε.Υ.Π. δεν περνάνε τα αρκετά δύσκολα Ψ/Μ τεστ όπως το μόνιμο πολιτικό προσωπικό της Υπηρεσίας. Γιατί γίνεται αυτή η εξαίρεση, όταν η μετάβαση εν μια νυκτί από την Τροχαία στην Αντικατασκοπεία – Αντιτρομοκρατία δεν είναι ακριβώς και το φυσικό επακόλουθο στην καριέρα τους, ούτε υφίσταται και πρότερη αντίστοιχη εκπαίδευση όπως αυτή του πολιτικού προσωπικού. Και το ακόμα πιο περίεργο είναι πως οι αστυνομικοί και οι λοιποί λιγοστοί ένστολοι των Ε.Δ. είναι οι μόνοι που καυχιούνται δημοσίως πως υπηρέτησαν/υπηρετούν στην Ε.Υ.Π. διότι μετέπειτα θα μετατεθούν και αλλού σε Αστ. Τμήματα και λοιπές Αστυνομικές Υπηρεσίες εν αντιθέσει με το πολιτικό προσωπικό που το κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό λόγω των κινδύνων που αντιλαμβάνεται ότι καραδοκούν ακόμα και μετά την συνταξιοδότησή τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Τα παραπάνω θεωρώ πως τα γνωρίζετε όχι μόνο λόγω της θέσης σας αλλά και από την ενασχόλησή σας πρότερα και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μιας και πλέον εμφανίστηκε στο προσκήνιο το θέμα της οπλοκατοχής κι οπλοφορίας καλό θα είναι 
α) να εισέλθουν εις γνώσιν σας κάποια τραγελαφικά θέματα της αρμοδιότητάς σας ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατόν και καλύτερα 
β) να επανεξεταστεί όλο το νομικό πλαίσιο ενός ομολογουμένως «κακού» νόμου κι επιτέλους να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή και παγκόσμια νομοθεσία. 

Σας επισημαίνω την προσοχή στα εξής τραγελαφικά:

1. Ανακοινώσατε δημοσίως (μάλλον καλύτερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σας συμβούλευσαν να το προτείνετε κι εσείς πέσατε στην «φάκα» λόγω άγνοιας του συγκεκριμένου αντικειμένου και της πλήρους εμπιστοσύνης στα λεγόμενα των συμβούλων όπως κι οι προηγούμενοι Υπουργοί) πως θα δημιουργηθεί Τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από αστυνομικούς, εκ των οποίων ο ένας θα είναι οπλουργός ώστε να κρίνονται οι κάτοχοι αδειών οπλοφορίας τόσο στο όπλο που ήδη κατέχουν όσο και σε ενδεχόμενη αλλαγή του/αντικατάστασή του με διαφορετικό. Οπότε ερωτώμαι, εύλογα, τα εξής:
  • Ποιος ακριβώς μας εγγυάται/πιστοποιεί πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν από ασφαλή χειρισμό και χρήση όπλων όταν καθημερινά στις συμπλοκές με εγκληματίες ακούμε για τεράστιο αριθμό πυροβολισμών που ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ τον στόχο τους, άρα συνεχώς οι πολίτες ζούμε ανάμεσα σε ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ κάνοντας τάμα στην Παναγία της Τήνου να μην «φάνε καμιά ξώφαλτση».
  • Οπλουργός: Φανταζόμαστε πως το προτείνανε (οι «γνωστοί άγνωστοι» ειδικοί) ώστε να δώσει μια «αίγλη» στην διαδικασία και να φανεί σωστή η Επιτροπή. Αλλά κύριε Υπουργέ ο Οπλουργός της Αστυνομίας θα έπρεπε νομικά να είναι πιστοποιημένος στους συγκεκριμένους τύπους όπλων που χορηγούνται από τις υπηρεσίες. Από πού προκύπτει πως πιστοποιημένα γνωρίζει όλους τους τύπους των όπλων που δύναται να διαλέξει προς αγορά ο ιδιώτης; Διότι ένας μη νομικά κατοχυρωμένος εμπίπτει στην κατηγορία του «δάσκαλε που δίδασκες…» κι εφόσον θα το παίζει ειδικός εμπειρικά γιατί να μην ισχυριστεί το ίδιο κι ο εξεταζόμενος, κι οι δυο θα είναι ειδικοί μέσω φωτογραφιών ή του χειρόγραφου βιβλίου χειρισμού κατά κόσμον manual!!! Τι ακριβώς εμποδίζει έναν ιδιώτη να κινηθεί νομικά εναντίον της Επιτροπής (ως μη νομίμως πιστοποιημένοι γνώστες) ενός συγκεκριμένου τύπου όπλων πρωτόγνωρο σε αυτούς; Για παράδειγμα εάν μου σταλεί ειδοποιητήριο για εξέταση από την Επιτροπή και αρνούμενος να παρουσιασθώ, επισκεφτώ έναν Εισαγγελέα θα αποδειχθεί πως οι Εξεταστές δεν είναι πιστοποιημένοι γνώστες του συγκεκριμένου όπλου μου, πως ακριβώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση και σε ποιους θα επιβληθούν νομικές κυρώσεις από την ποινική δίωξη; Πέραν από υποχρεώσεις υπάρχουν και Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.
  • Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις σας δεν είναι ξεκάθαρη η διαδικασία αξιολόγησης αλλά κρατώντας όσα έχουν ειπωθεί, τότε προκύπτει πως ο εξεταζόμενος θα βρίσκεται σε ένα δωμάτιο ενώπιον της Επιτροπής ώστε να εξεταστεί στο λύσιμο-δέσιμο του όπλου; Διότι και η διαδικασία απογέμισης/επαναγέμισης ενός όπλου σε περιβάλλον γραφείου είναι άκρως επικίνδυνη αλλά χάνεται κι η ουσία όπου είναι η ασφαλής κι αποτελεσματική χρήση του όπλου κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στο ασφαλές περιβάλλον ενός Σκοπευτηρίου. Και για να εισέλθει σε αυτό οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης κάνοντας χρήση του χώρου αυτού θα πρέπει βάση νόμου να έχει ήδη εγγραφεί ως μέλος Σκοπευτικού Αθλητικού Συλλόγου, αλλιώς είναι παράνομος (εδώ δεν μετράει το πασπαρτού «είμαι αστυνομικός» του κυρίου Γερμενή…).
2. Γνωρίζετε πως η κατάθεση των δικαιολογητικών για όπλα ΔΕΝ έχει αριθμό πρωτοκόλλου και διαιωνίζονται κλαυσίγελοι με χαμένα χαρτιά από τα Τ.Α. στις Διευθύνσεις και τούμπαλιν; Δηλαδή, το πως τα πιο σημαντικά αιτήματα αποτελούν «φαντάσματα» που διακινούνται ή χάνονται σε γραφεία; Μα εδώ διαβάζουμε πως πρωτοκολλούνται στα εισερχόμενα υπουργείων ακόμα και βαλίτσες με «μίζες», τόσο σημαντικά χαρτιά και με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν θα έπρεπε να τυγχάνουν καλύτερης τύχης; Βέβαια, στην «πιάτσα», είναι πλέον γνωστό ότι ο τωρινός Τμηματάρχης των Όπλων αγωνίζεται φιλότιμα να βάλει μια τάξη σε λάθος νοοτροπίες χρόνων αλλά «ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη…».

3. Γνωρίζετε πως ο έννομος πολίτης κάτοχος άδειας οπλοφορίας εάν επισκεφτεί την ΓΑΔΑ λόγω της σχετικής γραφειοκρατίας αναγκάζεται να απογεμίσει/επαναγεμίσει το όπλο του μέσα σε τουαλέτα πριν την παράδοση και μετά την παραλαβή; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΩΡΟΣ. Τυχόν εκπυρσοκρότηση θα σημάνει σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο από εξοστρακισμό στα πλακάκια για τον κάτοχο όσο και για τυχόν διερχόμενους στον χώρο της εισόδου. Η πορεία του βλήματος είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη σε τέτοιο περιβάλλον. Στην επόμενή σας επίσκεψη μπορείτε να το διαπιστώσετε ιδίοις όμασι. Δεν πρέπει ΑΜΕΣΑ να φτιαχτεί ένας ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ χώρος; Το ίδιο δεν πρέπει να ισχύσει και σε άλλα δημόσια κτίρια όπου παραδίδεται το όπλο; Σας τα έχει αναφέρει ως προβλήματα προς διευθέτηση ο Αξιότιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που πιστεύω ότι θα τα γνωρίζει λόγω της μακρόχρονης υπηρεσίας του;

4. Από την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Σρόιτερ σας επισημαίνουμε το ρεζουμέ από τις σωστότατες διατυπώσεις ανθρώπων που αφουγκράζονται καθημερινά τον ρυθμό της κοινωνίας και που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας για το θέμα γιατί αυτά τα λένε οι Έλληνες πολίτες καθημερινά. Ακόμα κι η σειρά των λεγομένων έχει νόημα.

HEADS UP:
Πέτρος Καλκαντζάκος (οπλοπώλης): Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπάει τα όπλα, έχω κουραστεί να ακούω εναντίον των όπλων… Πεπεισμένος πως για να μειώνονται-κόβονται οι άδειες κατοχής νομίμων όπλων κάτι συμβαίνει και κάποιοι θησαυρίζουν από την αυξημένη ζήτηση στην παράνομη αγορά…
Μηνάς Ιορδάνογλου (οπλοπώλης): Η ελληνική νομοθεσία είναι από τις αυστηρότερες… στην Ευρώπη αγοράζεις όπλο μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας…
Λευτέρης Τσικλέας (οπλοπώλης): Το ποσοστό των εγκλημάτων που έχουν γίνει έως τώρα με νόμιμο πυροβόλο όπλο είναι μικρό ως μηδαμινό… Έννομοι πολίτες ψάχνουν για ψεύτικα όπλα βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους διότι την κρίσιμη στιγμή που σε σημαδεύουν με όπλο δεν θα κάτσεις να ρωτήσεις αν είναι αληθινό ή όχι….
Παύλος Σαράκης (Δικηγόρος, Ποινικολόγος): Να επεκταθούν οι Άδειες Οπλοφορίας και να ελαστικοποιηθούν τα κριτήρια… Για όποιον κάνει χρήση είτε νόμιμου κατεχόμενου όπλου είτε παρανόμου για να υπερασπίσει τον εαυτό του ή την οικογένειά του εντός οικίας πρέπει να νομοθετηθεί το ακαταδίωκτο…

HANDS DOWN:
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κύριος Γερμενής (aka. Καιάδας) όπου κατά την διάρκεια της ακινητοποίησής του φώναξε «αφήστε με, μην μ' ακουμπάς, είμαι αστυνομικός…». Τι μαργαριτάρι ήταν αυτό και γιατί κάποιος που είναι Βουλευτής χρησιμοποιεί τον όρο του αστυνομικού ως κάποιου εν πλήρη ασυλία; ΔΕΝ γνωρίζει ο κύριος αυτός ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ακόμα και το δικαίωμα της σύλληψης όταν τελείται αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα; Και πως ακόμα κι αν ήταν όχι αστυνομικός αλλά ο Θεός ο ίδιος θα έπρεπε να απομακρυνθεί και να ακινητοποιηθεί, το ίδιο που συμβαίνει σε κάθε εκδήλωση-κατάθεση στεφάνων με όσους επιτίθενται στους εκπροσώπους του κόμματός του. Μέσα στον πανικό του και τα νεύρα, χάνοντας πολύ εύκολα την ψυχραιμία του (σκεφτείτε να ένιωθε πως τον απειλούσαν…) ο κύριος Γερμενής ξέχασε ακόμα και το βουλευτικό αξίωμα που έκανε τόσο αγώνα για να κατέχει (στην πραγματικότητα ..έχασε τα αυγά και τα πασχάλια…). Τι λένε άραγε οι Ψυχίατροι για έναν τέτοιο χαρακτήρα, τόσο ευέξαπτο με τέτοιες αντιδράσεις, είναι κατάλληλος να φέρει όπλο και να κρίνει πότε θα χρησιμοποιηθεί; Η βουλευτική ασυλία είναι πάνω από την γνώση των νόμων, δεν τιμωρείται κανένας και για τίποτα ακόμα κι αν το βίντεο μαρτυρά αντιποίηση αρχής;

Αξιότιμε κύριε Δένδια, όντας ένας επιτυχημένος Υπουργός που τόλμησε κι έσπασε αποστήματα εκεί που οι προκάτοχοι δεν τολμούσαν για τους δικούς τους λόγους (καταυλισμοί, αναρχικά στέκια), είναι επιβεβλημένο να δείτε το θέμα της οπλοφορίας από την βάση του μηδενίζοντας πρότερες ιδεολογίες. Ήδη θεωρώ ως γράφων αλλά κι η πλειοψηφία πιστεύω του κόσμου πως είναι αργά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η ίδια η συνοχή της κοινωνίας δεν αντέχει άλλο, το θέμα της ασφάλειας κι αυτοπροστασίας του έλληνα πολίτη είναι σημαντικότατο, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με συνθήκες κι εγκληματικές ενέργειες που πριν από δεκαετίες θα έμοιαζαν ασύλληπτες για τον κοινό νου. 
Το ζήτημα της ΝΟΜΙΜΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ είναι ένα μεγάλο βήμα τόσο πολιτιστικό όσο και ουσιαστικό που θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και να συζητηθεί με ανθρώπους που πραγματικά κάτι έχουν να πουν και διαθέτουν τόσο την γνώση όσο και την εμπειρία πέραν των γνωστών καρεκλοκενταύρων. Στην Ελλάδα το μόνιμο μειονέκτημα είναι η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κι αυτό ισχύει επίσης και στα όπλα. Αν ενημερωθείτε για το τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης και Παγκοσμίως τότε θα διαπιστώσετε πως ΟΙ ΕΝΝΟΜΟΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝΤΕΣ αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στην μείωση εγκληματικότητας. Λείπει μια σωστή πολιτική βούληση όπου θα τα βάλει όλα σε μια σειρά. Μια σωστή Νομοθετική Επιτροπή όπου θα μοιράσει ακριβοδίκαια τις αρμοδιότητες. 
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ να μπορούν στα Σκοπευτήρια να γίνονται εκπαιδεύσεις στην αυτοπροστασία διότι έως σήμερα αυτό είναι παράνομο μιας και τα Σκοπευτήρια αποτελούν χώρο μόνο αθλητικών διοργανώσεων. Η εκπαίδευση στο αθλητικό όπλο ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το Αμυντικό όπλο, είναι η μέρα με την νύχτα!!! Επίσης δώστε αρμοδιότητες στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος – ΣΚ.Ο.Ε. κι όχι στην Αστυνομία (για να μην γελάσει κι ο κάθε πικραμένος… άλλωστε τα συνδικαλιστικά τους όργανα φωνάζουν πως είναι ανεκπαίδευτοι μετά από κάθε σφαγή!!!) να δημιουργήσει ως αρμόδιος φορέας ένα πανελληνίως πιστοποιημένο σεμινάριο εκπαίδευσης για οπλοφορία όπου βάση των οδηγιών της θα διεξάγεται σε όλα τα νομίμως αδειοδοτημένα Σκοπευτήρια ανά την Ελλάδα ώστε να χουν πρόσβαση στην περιοχή τους όλοι οι πολίτες. 
Δεν είναι και τόσο δύσκολο υπάρχουν ήδη κάποια πλαίσια πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το να δημιουργηθεί ένα υποχρεωτικό ταχύρυθμο Σεμινάριο 2-3 Σαββατοκύριακων στο Σκοπευτήριο είναι εύκολο. Μετέπειτα ο «απόφοιτος» θα αιτείται για άδεια κατοχής οπλοφορίας με το ισχύον παράβολο των 180 ευρώ, που είναι ήδη υπερβολικά ακριβό, οπότε ακόμα και για «εισπρακτικούς» σκοπούς ωφελείται η χώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
Ο γράφων προτείνει να εναρμονιστούμε με πολλές άλλες χώρες όπου προαπαιτούμενο για την κατοχή όπλου είναι η συμμετοχή κι εκπαίδευση στο Σκοπευτήριο στον ασφαλή χειρισμό και στην ασφαλή χρήση των όπλων και μετέπειτα μια πιο απλοποιημένη διαδικασία να βγαίνει η άδεια κατοχής κι οπλοφορίας. Τα οφέλη μιας τέτοιας νοοτροπίας θα είναι πολλαπλά. Καταρχήν νόμιμα όπλα θα είναι καταγεγραμμένα και θα χορηγούνται σε πιστοποιημένα ασφαλείς χρήστες. Άρα αυτομάτως μειώνεται δραστικά και θα τείνει να εξαλειφτεί το φαινόμενο του λαθρεμπορίου των όπλων. Το ίδιο ισχύει και για την ισχύ τους διότι διαφορετικό είναι να υπάρχει έννομος πολίτης με πιστόλι-περίστροφο και εντελώς διαφορετικό να αγοράζει στην μαύρη αγορά ένα άλλου είδους όπλου ακόμα και Καλάσνικοφ διότι αυτό βρήκε από τον «διακινητή» της περιοχής χωρίς οι Διωκτικές Αρχές να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν. 

Άξιο αναφοράς στην αλλαγή νοοτροπίας για μια συνολικού μεγέθους εποικοδομητική συζήτηση ώστε να βρεθεί λύση, είναι το σταμάτημα μιας παιδαριώδους και παντελώς βλακώδους αντίληψης πως μόνο οι «ένστολοι» των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να έχουν την αποκλειστικότητα στην πρόσβαση των όπλων. 
Αγαπητοί Κύριοι τόσα χρόνια πιέζετε προς αυτήν την κατεύθυνση και το μόνο που κάνετε είναι να ρεζιλεύεστε, Αφενός διότι η καθημερινότητα και τα στατιστικά φανερώνουν πως είναι ανέτοιμοι κι ανεκπαίδευτοι αφετέρου αποδεικνύεται πως ο πολίτης που επιδεικνύει συνέπεια και ζήλο και προπονείται στα Σκοπευτήρια είναι απείρως ασφαλέστερος και πιο αποτελεσματικός στην χρήση τους. Θα πρέπει να πάψει αυτό το παραμύθι που μόνον χάριν εγωισμού κρατά μια άτυπη κόντρα και να υπερισχύσει η λογική, αντί να διαχωρίζεται και να διαιωνίζεται ποιος είναι ποιο μάγκας κι άλλα χαζά, θα έπρεπε η αγάπη προς τα όπλα και τους νόμους να μας ενώνει . 
Ο έννομος εκπαιδευμένος οπλοφόρος πολίτης είναι ένας «κρυφός άσσος» που τόσο το Κράτος όσο και τα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να τον κατανοούν ως χείρα βοηθείας σε τυχόν δύσκολο περιστατικό. Είναι πολύ εύκολη η διασταύρωση από χώρες όπου σε πάρα πολλές περιπτώσεις εγκληματικών ακόμα και τρομοκρατικών ενεργειών οι πολίτες πρόσφεραν στην Αστυνομία. Για παράδειγμα στην Αμερική ακόμα και προ δεκαετιών οι πολίτες πρόσφεραν την υποστήριξη σε παγκοσμίως γνωστά περιστατικά (Πύργος του Τέξας παλιότερα, σήμερα οι ενεργοί δράστες μέσα σε Πανεπιστήμια- η νέα μόδα) ενώ στο Ισραήλ συχνότατα η εμπλοκή με τον ένοπλο τρομοκράτη λήγει χάριν των απανταχού οπλοφορούντων πολιτών μειώνοντας άμεσα τα θύματα (νεκροί-τραυματίες) λόγω του άμεσης ανταπόκρισης. 
Εφόσον λοιπόν θέλουμε να είμαστε παγκόσμιοι πολίτες θα πρέπει να κοιτάνε και τα παγκόσμια δεδομένα όχι να εξευρωπαϊζόμαστε ή να παγκοσμιοποιούμε μόνο ότι μας συμφέρει και σε μείζον θέματα να πισωγυρίζουμε.

Κύριε Υπουργέ, αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να συζητηθούν ώστε να βρεθεί μια λύση, αλλιώς με την νοοτροπία του να κάνουμε δυσκολότερη έως ανέφικτη την νόμιμη κατοχή δημιουργούμε και δεν λύνουμε προβλήματα ως κράτος στην κοινωνία. Ο λαός είναι σοφός κύριε Υπουργέ και τα γνωμικά του έχουν περίσσια σοφία, δυστυχώς αυτό που ισχύει σήμερα είναι το Καλλιά η μάνα του φονιά παρά τ αποθαμένου!!!

Υ.Γ Μια μέρα μετά την παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής διαβάζω στο διαδίκτυο…51χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό στον αέρα τον εισβολέα διαρρήκτη στην οικία του… ο νόμιμος πολίτης μέσα στο σπίτι του έχει συλληφθεί, κατασχέθηκε το όπλο και κινείται διαδικασία ανάκλησης της άδειας κατοχής… Η πραγματικότητα της καθημερινότητας κύριε Υπουργέ…

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

42 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε

    Σε ευχαριστώ θερμά που για μια ακόμα φορά με εμπιστεύτηκες ώστε να δημοσιευτεί άρθρο μου.

    Εύχομαι τα γραφόμενα να ξεδιαλύνουν "αντιλήψεις" και ψεύδη που κυριαρχούν στους άμαθους κι ανυπεράσπιστους πολίτες όσο και στους επικίνδυνους ημιμαθείς που ζουν ανάμεσά μας καρπώνοντας κέρδη από την αδυναμία μας ως κοινωνία με συνοχή και Παιδεία.

    Με Εκτίμηση

    Ντούσικος Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΣΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣΤΕΡ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!ΕΝΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Διάβασα το άρθρο με πολύ μεγάλη προσοχή. Το σχόλιό σου όμως δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν έχεις να πεις τίποτε πέρα από την ειρωνεία; Αν δεν έχεις να πεις τίποτε, τότε κάνε κάτι χρήσιμο και σώπασε. Θα αρχίσεις να γίνεσαι χρήσιμος στους υπόλοιπους

      Διαγραφή
    3. Ekseretika endiaferon arthro pou parousiazi me chioumoristika aplopiimeno tropo mia ekseretika periploki katastasi elpizo na tichi sovaris antapokrisis

      Διαγραφή
    4. ΝΤΟΥΣΙΚΟΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΚΟΡΥΦΗ!

      Διαγραφή
    5. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΤΩΝ 12:08 ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ;

      ΑΧΙΛΛΕΑΣ

      Διαγραφή
    6. Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΟΥ 10.53 ΕΓΡΑΨΕ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΟΜΑΤΟΣ ΚΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ...ΓΙΑ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ

      Διαγραφή
    7. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΝΤΟΥΣΙΚΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟ. ΓΙΑ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΠΛΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΟΥΣΙΚΕ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ Security Manager L III BTech,
      Master Anti-Terrorism Specialist,
      Master Firearms Instructor. ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣΤΕΡ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ

      Διαγραφή
    8. ΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΒΟΛΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ

      ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 20 ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

      Διαγραφή
    9. Α ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΕΣ!

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο, εμπεριστατωμένο, από ΕΙΔΙΚΟ, που καταλαβαίνει και ξέρει τι λέει. Προς γνώση και συμόρφωση. Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ , ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ . ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟ . ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΦΙΛΟΙ , ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ . ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΙΣΜΑ . ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ . ΜΟΡΦΩΣΤΕ ΓΝΩΜΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΑΣΗΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ . ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΜΟΥ . ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας,

    Σαν επιβεβαίωση των γραφομένων σχετικά με την χρησιμότητα του «Εννόμου εκπαιδευμένου πολίτη» θα αναφέρω την περίπτωση στην κατά τα άλλα εξαιρετική γα διαβίωση Ελβετία όπου εργαζόμενος σε εταιρία παραγωγής βιομηχανικής ξυλείας, εργαζόμενος άνοιξε πυρ εναντίων συναδέλφων του με όπλο που είχε αγοράσει μη νόμιμα.
    Αφού τραυμάτισε θανάσιμα τέσσερα άτομα τραυματίστηκε, από πυρά άλλου συναδέλφου του «Εννόμου εκπαιδευμένου πολίτη» ο οποίος αντιλαμβανόμενος την κατάσταση έδρασε άμεσα, όλοι μάθανε για το περιστατικό κανείς δεν έμαθε για την κατάληξη και για τον τρόπο αντιμετώπισης.
    Αν και στην περίπτωση του Breivic υπήρχε κάποιος «Έννομος εκπαιδευμένος πολίτης» δεν θα είχαν πεθάνει εκατό άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν αντιλαμβανόμαστε την αντιπάθεια προς τον αρθογράφο ή τα ειρωνικά απαξιωτικά σχόλια. Ένας πολίτης εκφράζει τις πεποιθήσεις του. Αν κάποιος άλλος έχει σχηματίσει διαφορετική γνώμη ας την παρουσιάσει στην κοινή κρίση. Ο κ. Ντούσικος έθεσε το δάκτυλο "επί τον τύπο των ήλων". Γράφει, χρησιμοποιώντας και σκωπτικά σχόλια, για όσα ένας υγειώς σκεπτόμενος νόμιμος οπλοκάτοχος θα πρέπει να έχει προβληματιστεί με το ισχύον διάτρητο και πεπαλαιωμένο νομικό καθεστώς. Εάν εμείς οι ίδιοι οι νόμιμοι οπλοκάτοχοι προσποιούμεθα ότι όλα πάνε καλά, ποιό θα είναι το μέλλον των όπλων μας;
    Βρίσκοντας τις θέσεις του για την ελληνική περί όπλων νομοθεσία άψογες ως προς το περιεχόμενό τους και σχεδόν ταυτόσημες με πάρα πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μας, του ζητούμε την άδεια να αναδημοσιεύσουμε το άρθρο του στην κεντρική σελίδα του φόρουμ μας όπου φυσικά θα αναφέρεται και η παρούσα πηγή.

    Φιλικά

    Πανελλήνια 'Ενωση Φίλων των Όπλων (ΠΕΦΟΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ εκπρόσωπε της ΠΕΦΟΠ

      Καταρχήν σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.
      Επίσης ομολογώ πως σας υποστηρίζω ως κίνηση ή κίνημα θερμά κι εύχομαι να επέλθειη ώρα κι η μέρα όπου θα είσαστε-είμαστε (διότι για όλους μας πρόκειται) σαν ελληνική NRA.
      Έχετε την άδεια αναδημοσίευσης με σαφή αναφορά στο Ιστολόγιο που με φιλοξένησε παίρνοντας το ρίσκο της για τα γραφόμενά μου.

      Με Εκτίμηση

      Ντούσικος Ευάγγελος

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ντούσικο
      Σας ευχαριστούμε για την ευγενή παραχώρηση. Επισημαίνουμε ότι τα γραφόμενά σας δεν θεωρούμε ότι επιφέρουν το παραμικρό "ρίσκο". Είναι βασική υποχρέωση των ευνομούμενων πολιτών να διαλέγονται ιδιωτικά ή και δημόσια, με κόσμιο τρόπο και επιχειρήματα, για την καλλιτέρευση των συνθηκών που διέπουν τη λειτουργία της Πολιτείας, την κοινωνική και εθνική συνοχή κλπ. Υπογραμμίζουμε δε ότι θεωρούμε την νόμιμη οπλοκατοχή από πλευράς νομοταγών πολιτών έναν εκ των πυλώνων του αληθινού δημοκρατικού πολιτεύματος.

      Φιλικά

      ΠΕΦΟΠ

      Διαγραφή
  6. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΟΛΟΣΩΜΗ ΜΑΥΡΗ ΤΩΝ SAS ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω επιμένεις να αυτογελοιοποιείσαι. Όσο για την επιθυμία σου, μάλλον είναι προφανής των επιλογών σου

      Διαγραφή
    2. ΠΟΝΗΡΟΥΛΗ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ!

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το αρθρο ειναι θαυμασιο κυριε Ντουσικε,συμφωνω κυριε Κουρε και με σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μας πει ο κυριος ντουσικος μονο τα τελευταια 20 χρονια στην αμερικη ποσοι (εκπαιδευμενοι) πιτσιρικαδες εχουν σκοτωσει συμμαθητες,δασκαλους και γονεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακο μυαλο σκοτωνει,εκεινο κανει την πραξη.Το οπλο ειναι ενα εργαλειο.Οπως το μαχαιροπιρουνο που τρως.

      Διαγραφή
  10. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ. ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΑΡΘΡΟ-ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ-ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ. ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ. ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ "ΡΑΓΙΑ"-ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ-ΤΟΥ ΑΛΑΖΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΩΝΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε προλαβες και το διαβασες,στις 06:56 το ειχε ειδη αφαιρεσει ο συντακτης?Πολυ ασχοληθηκα μαζι σου ασχετε και πουθενα,γραφεις στα blog αρθρα κλεμμενα για να αισθανεσαι καποιος ενω εισαι ενα τιποτα.Ξερεις εσυ σε ποιον απευθυνομαι .

      Διαγραφή
  11. Δεν απαντας σε αυτο που σε ρωταω.Εγω παντως ειμαι σιγουρος οτι οι πιτσιρικαδες ηταν εκπαιδευμενοι...!!!???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ανώνυμε αναγνώστη,

      Σε ευχαριστώ που διέθεσες τον χρόνο σου για να διαβάσεις το άρθρο μου.

      Επίσης ευχαριστώ τον ανώνυμο αναγνώστη που σου απάντησε αρκετά σωστά. Εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με εμένα.

      Δεν αρμόζεινα μπω σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε ανώνυμο που χάνει την ΟΥΣΙΑ & ΤΟ ΝΟΗΜΑ του άρθρου, ιδιαίτερα όταν υπάρχει κι ένα "ύφος".

      Θα σε παρακαλούσα-παρότρυνα να πεις εσύ τα νούμερα ΕΠΩΝΥΜΑ ή θα ταν καλύτερο να γράψεις ένα άρθρο και να τεθεί σε δημόσια κρίση ΕΠΩΝΥΜΑ- ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ...έως ότου συμβεί κάτι από τα δυο η κουβέντα στερείται ουσίας.

      Η έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ είναι μέγιστο ζήτημα. 18 χρονών παίρνοντας το δίπλωμα οδήγησης αν είσαι γόνος ευκατάστατης οικογένειας μπορείς να αγοράσεις και να οδηγείς Porsche, Mercedes, Ferrari (Αυτοκίνητα-Υπερόπλα)δηλαδή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ όπου πιθανόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙΣ Η ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ αλλά δυστυχώς θα πάρεις κι άλλους στο λαιμό σου.. Τα θύματα από τα τροχαία κάθε χρόνο στην Ελλάδα είναι χιλιάδες!!! Μάλιστα τα θύματα στην Ελλάδα από Τροχαία μέσα σε έναν χρόνο είναι περισσότερα από τις απώλειες των Αμερικανών στην 11χρονη παρουσία τους στο Αφγανιστάν!!! Πολλαπλάσια από τις τρομοκρατκές ενέργειες κι από τους φόνους ή τραυματισμούς με χρήση όπλων!!! ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΌΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ...

      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΤΑΝ!!!

      Καλή Συνέχεια Αγαπητέ, νομίζω πως δεν χρειάζεται να καλύψουμε κάτι άλλο έπ αυτού ούτε να απαντηθούν περαιτέρω. Άλλωστε σε καμία πε΄ριπτωση ΔΕΝ χρειάζεται να συμφωνείς ούτε με το άρθρο αλλά ούτε και με το σκεπτικό μου, ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του τόσο επί του θέματος όσο και γενικότερα, αλλίμονο αν ζούσαμε όλοι μονόχνωτα.

      Με Εκτίμηση

      Ντούσικος Ευάγγελος

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΕΙΔΙΚΕ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΙΑ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?

      Διαγραφή
  12. Αγαπητοί Αναγνώστες και κύριε Υπουργέ (εάν σας έχει μεταφερθεί το άρθρο...)

    Προς ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΑ μόλις πριν λίγη ώρα διάβασα μια ακόμα τραγική είδηση:
    " Αυτοκτόνησε Υπαρχιφύλακας Αστυνομικός στα Χανιά με το υπηρεσιακό του όπλο..."

    Το δεύτερο κρούσμα αστυνομικού στην Κρήτη μέσα σε έναν μήνα.

    Τι θα κάνετε τώρα κύριε Υπουργέ, θα πάρετε τα όπλα ΟΛΩΝ των αστυνομικών έως περάσουν από Επιτροπή; Οι αστυνομικοί δεν είνα;ι φτιαγμένοι από "κρυπτονίτη", άνθρωποι σαν εμάς είναι πατεράδες μας, αδέλφια μας, συγγενείς μας, φίλοι μας...Στην ίδια κοινωνία ζούνε...ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ εφόσον χιλιάδες υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας κυκλοφορύν ανάμεσά μας;;;;
    όσο επικίνδυνοι είναι αυτοί άλλο τόσο (επιμένω μακράν λιγότερο...) είναι κι ο έλληνας πολίτης που οπλοφορεί νομίμως.

    Τα γράψαμε τα είπαμε κι απλά επιβεβαιωνόμαστε... δυστυχώς διαβάζοντας τραγικά γεγονότα.

    Με Εκτίμηση

    Ντούσικος Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάτι τέτοιοι τύποι σαν τον Ντούσικο, φαντασιώνονται ότι είναι οι σωστοί πολίτες, κάτι σαν υπερήρωες της κοινωνίας, εκπαιδευμένοι στη σωστή χρήση των όπλων("για άμυνα πάντα") κ.λ.π.) Εντάξει, προφανώς και γνωρίζει το σωστό χειρισμό των όπλων, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, λιμενικών και άλλων κρατικών λειτουργών τους οποίους υποτιμάει στο σύνολο (εντάξει, είναι το γνωστό σύμπλεγμα-κόμπλεξ).
    ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: εάν τύχαινε στον εν λόγω κύριο να έρθει σε ένοπλη αντιπαράθεση με κακοποιούς, δεν θα έβρισκε ούτε σε ποια μεριά της ζώνης του βρίσκεται το όπλο του.
    Από τη μία ένας οπλοφόρος-κακοποιός και από την άλλη ένας οπλοφόρος-κομπλεξικός. Τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψε ΕΠΩΝΥΜΑ όπως κρίνεις να κριθείς κι όπως σου απαντά ο αρθρογράφος.

      Αχ κ να δημοσιευτούν οι ip address... Ε ρε γλέντια...

      Διαγραφή
    2. Ελα τωρα αφου ετσι κι αλλιως πεφτει λογοκρισια!Γι'αυτο δεν αφαιρεθηκε και το σχολιο του υποτιθεμενου ως κουρου χθες στις 2και47μμ.Μαλλον καταλαβανε το λαθος του!Επειτα ποιος μου λεει εμενα οτι ολα τα θετικα σχολια δεν ειναι δικα σου?

      Διαγραφή
    3. Κάνεις λάθος αγαπητέ. Λογοκρισία δεν πέφτει εδώ παρά μόνο εάν υπάρχουν ύβρεις. Διάβασε καλύτερα το μήνυμα που βγήκε στο σχόλιο του ΚΟΥRΟS όπου γράφει "Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη". Δηλαδή, το ιστολόγιο δεν διέγραψε τίποτε, αλλά το διέγραψε ο ίδιος ο συντάκτης του. Δεν ξέρω αν είσαι μαθημένος από αλλού σε λογοκρισία, αλλά εδώ δεν υπάρχει. Ο καθένας εξάλλου είναι υπεύθυνος για όσα ο ίδιος γράφει. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι στο να διατηρούμε ένα επίπεδο και κυρίως στο να μην επιτρέπουμε τις ύβρεις.

      Διαγραφή
  14. Αγαπητοί Αναγνώστες, κύριε Υπουργέ κι Αξιότιμε Αρχηγέ ΕΛ.ΑΣ

    Μόλις 2 μέρες σήμερα άλλη μια τραγική είδηση ΞΑΝΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ!!!

    ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΛΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;;;

    ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ;;; ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;;;

    ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (που καταρρέουν καθημερινά ) ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΜΟΥΣ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΞΑΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΩ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΔΕΣ;;;

    Παραθέτω κομμάτι της είδησης: "Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας αστυνομικός στη Λάρισα με το υπηρεσιακό πιστόλι".

    Με Εκτίμηση

    Ντούσικος Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΕΙΔΙΚΕ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΙΑ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?

      Διαγραφή
  15. Εγω πιστευω πως διαβασαν το αρθρο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί άραγε υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα των 2-3 ατόμων που συνεχώς σχολιάζει εκτός θέματος με σκοπό την εξύβριση;

    Μήπως αυτός ο Πυρήνας είναι ο ίδιος που ακολουθεί αυτήν την τακτική σε 5-6 άρθρα του ίδιου Αρθρογράφου που χουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα κι έχουν απήχηση σε ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ όπου αυτό ως αναγνωσιμότητα ΔΕΝ παραποιείται είναι επίσημο παγκοσμίως;

    Φαίνεται στα γραφόμενά τους η ίδια συγχκεχυμένη ψυχοσύνθεση η οποία δεν αφήνει να αρθρώνουν λόγο με ροή. Θεωρούν το ιστολόγιο περιουσία τους απευθυνόμενοι σε άπαντες ως Κριτές των...

    Αγαπητέ αρθρογράφε θα ζητούσαμε να συνεχίσετε να γράφετε αλλά και αν είναι δυνατόν να τους εκθέσετε επώνυμα και δημοσίως μιας και τα ηλεκτρονικά τους ίχνη ταυτοποιούνται άμεσα τόσο από την ιστοσελίδα όσο και από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να κινηθούν ποινικές διώξεις σε ψυχοτρόπους κατά φαντασίαν (ανα)κριτές που δεν έχουν την δύναμη να μιλήσουν ΕΠΩΝΥΜΑ & να κριθούν για το "γίγνεσθε" και το "ποιον" τους...

    Αγαπητέ Αρθρογράφε σας συγχαίρω για την στάση σας και την ευγενή άμιλλα που παραχωρείτε σε κοινωνικά περιτώματα...

    Συνεχίστε να κατακεραυνώνετε τα στραβά του τόπου μήπως βελτιωθούν επιτέλους.
    Εμείς θα σας παρακολουθούμε με χαρά να μας ταρακουνάτε τις συνειδήσεις.

    Με Εκτίμηση

    Μια παλιά σας γνωριμία που χω την τιμή και την χαρά να σας γνωρίζω εντός κι εκτός Επικρατείας επαγγελματικά! Εκεί που όλοι θέλουν αλλά μόνο οι λίγοι βρίσκονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ?ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΕΠΩΝΥΜΟΣ

      ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑ !!! ΟΤΑΝ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ... ΧΑΧΑΧΑ

      ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...

      Διαγραφή
    3. ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ!

      Διαγραφή
    4. ΕΕΕΕΛΑ!!!ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ???ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΤΖΗΔΕΣ!ΠΙΕΣ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΜΗΝ ΚΑΨΕΙΣ ΚΑΝΑ .......!!!

      Διαγραφή
  17. Επειδή το θέμα φαίνεται πως είναι καθαρά προσωπικό και δεν σχολιάζεται -δυστυχώς- το άρθρο, παρά την προσωπική μου διάθεση περί εποικοδομητικών σχολίων, είμαι αναγκασμένος να "κόψω" τα σχόλια, αφού δεν υπάρχει το ανάλογο ήθος τοποθέτησης των αυτοχριζόμενων ειδικών σχολιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]