Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι εκλογές δεν θα διώξουν τους δανειστές…

Από κοινού ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς τον σχεδιασμό της νέας δημόσιας τηλεόρασης σε μια προσπάθεια αποφυγής ενδεχόμενης κυβερνητικής κρίσης. Παράλληλα αποκλείει την προοπτική εκ νέου ανοίγματος της ΕΡΤ με την σημερινή της μορφή. Ίσως η στιγμή για αιφνιδιαστικές κινήσεις εκ μέρους του Μαξίμου να μην ήταν η καταλληλότερη. Από την άλλη, όπως ισχυρίζονται στην Συγγρού, όλες οι προηγούμενες απόπειρες που είχαν γίνει με ήπιο τρόπο για τον εξορθολογισμό της εν λόγω τηλεόρασης είχαν αποτύχει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η υπόθεση της ΕΡΤ είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο χρησιμοποιείται ενίοτε για κομματικά οφέλη. Η ανάγκη της χώρας για σύγχρονη και όσο τον δυνατόν αντικειμενική τηλεόραση είναι δεδομένη. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα επικρατήσει αξιοκρατία στην νέα δημόσια τηλεόραση με ικανό προσωπικό και βασική προϋπόθεση την επαναπρόσληψη όσων εκ των δημοσιογράφων και των τεχνικών ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στα καθήκοντά τους.

Έξω από κόμματα και ιδεολογίες θεωρούμε πως οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η παρούσα κατάσταση στην ΕΡΤ δεν πήγαινε άλλο. Γενικά όμως στην Ελλάδα κάθε φορά που κάποιος ανεξαρτήτου παρατάξεως επιδιώκει να κοντραριστεί με το κρατικίστικο κατεστημένο, τρώει τα μούτρα του. Ορισμένοι αρνούνται πεισματικά να αφήσουν το βόλεμα και αυτό το έχουμε ζήσει οι περισσότεροι νέοι στο πετσί μας, όταν, ενώ στο εξωτερικό παρακαλούν να προσλάβουν Έλληνες με προσόντα, στην χώρα μας όλοι φοβούνται μην χάσουν την θέση του από ικανότερους. Βέβαια αυτό συμβαίνει και σε πολλές περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί ευρύτερο πρόβλημα νοοτροπίας στην Ελλάδα, το οποίο ξεκίνησε από το Δημόσιο, στο οποίο έμπαιναν μια ζωή συγγενείς-φίλοι-γνωστοί, άσχετα εάν το άξιζαν ή όχι.

Το θέμα είναι τι θα γίνει εφεξής. Το χειρότερο σενάριο, αυτήν την κρίσιμη περίοδο αλλαγών στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές (ήδη τέθηκε επί τάπητος πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους 14 Ιουλίου) σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινή συνισταμένη από τους τρεις συγκυβερνώντες. Εκτός των άλλων τυχόν διάλυση της Βουλής θα επηρεάσει άμεσα τον τουρισμό και όσους κλάδους συνδέονται με αυτόν.

Το βέβαιο είναι ότι με τις εκλογές δεν θα φύγει η Τρόικα και το Μνημόνιο και όποιος το ισχυρίζεται αυτό παραμυθιάζει τον κόσμο. Τα σχέδια της παγκόσμιας διαπλοκής εφαρμόζονται σε όλον τον πλανήτη και μόνο πολιτικές ενίσχυσης της ελεύθερης οικονομίας και αναδιάρθρωσης του Δημοσίου απαλύνουν τα σοβιετικά μέτρα ενάντια στους πολίτες. Στην πράξη βέβαια, όχι μόνο στα λόγια, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αναμένουμε λοιπόν την συνέχεια. Σας είχαμε έγκαιρα ενημερώσει για ραγδαίες εξελίξεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Οι παγκοσμιοποιητές βιάζονται να δημιουργήσουν de facto καταστάσεις μέσω αναταραχών σε διάφορες περιοχές και δη στην γειτονιά μας, προκειμένου τα σχέδια να τρέξουν μετά τον Ιούνιο γρηγορότερα.


Πηγή: Πυγμή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ο λογιστικός έλεγχος του χρέους θα αποδείξει το πραγματικό μέγεθός του, όμως. Κι αν αποδειχτεί δόλος και απάτη των δανειστών νομιμοποιούνται να ζητούν τα ρέστα; Αλλά, τι λέω τώρα... Μας πιέζουν να ζητάμε απόδειξη για τα ψώνια μας, αλλά απαγορεύεται να ζητάμε απόδειξη για το χρέος...
    Μην αλλάξετε πλευρό, θα χάσετε το όνειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο το κΥνοβουλιο ΤΟΥΣ μενει ανοιχτο , δεν φευγουν οι κατακτητες .
    Ποτε δεν εφυγαν επειδη ο κοσμος ψηφισε .
    Μια ειναι η λυσι .
    Γενικη αποχη .Μονο ετσι θα μπορεσουμε να ετοιμαστουμε (αν προλαβαινουμε) για την λιμοκτονια που ετοιμασαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν πρέπει να τίθενται οι επιλογές ως υποχρεωτικοί μονόδρομοι που αν δεν ακολουθηθούν θα επέλθη καταστροφή... εν τοιαύτη περιπτώσει τότε να μη ξανακάνουμε εκλογές, άλλωστε είναι παγκοίνως γνωστό πως οι πρωθυπουργοί λειτουργούν ως πειθήνιοι νομάρχες του ανεξέλεγκτου και ΑΝΈΚΛΕΚΤΟΥ προεδρείου των βρυξελλών.
    Για ποιά δημοκρατία επομένως συζητούμε; Ας μη κοροιδεύουμε εαυτούς και αλλήλους.
    Επομένως πρέπει, επί της ουσίας, να σκεπτόμαστε δημιουργικά για τις "άμυνες" που πρέπει να αντιτάξουμε στα επιβαλλόμενα από τους αυτόκλητους σωτήρες.
    Αυτές είναι τουλάχιστον μια θεωρητική υποδομή σε κάποιες βασικές παραδοχές που οι περισσότεροι συμφωνούμε.
    Στην πράξη εδώ το δίλημμα είναι κατά πόσο κάτι κρατικό είναι ποιό κοντά στα συμφέροντα του πολίτη (μεγάλο και θεμελιώδες θέμα το τι είναι στην ουσία συμφέρον του πολίτη), απ' ότι ενα "δημόσιο"... όρος (πλέον) που επιτρέπει την συνεργασία του με ιδιωτικά ή ΑΛΛΑ συμφέροντα που απομακρύνουν τον κυβερνητικό έλεγχο (άρα την λαική κατά περίπτωση εξουσία) ώστε να επιβάλλονται αρχές αυτόνομες (έχουμε για παράδειγμα και το "άριστο" αιώνιο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και την πλήρη απουσία του απο τον εκτουρκισμό της χώρας!... Τί άλλην χρείαν έχουμε για το που πάει το πράγμα;).
    Ας μη μας διαφεύγει πως ιδιώτες, με το μακρύ χέρι της εξουσίας του δημοσίου, είναι τα ΣΔΙΤ, ΠΟΤΑ και ίσως και μη κυβερνητικές οργανώσεις αύριο.
    Κύριοι πάει πολύ μακριά η βαλίτσα του πράγματος.
    Σε κάποιο σχόλιο χθές διάβασα πως υπάρχουν περί τους 1000 συνειδητοποιημένους πολίτες σε αυτήν την χώρα που μπορούν να καταλάβουν πως παίζει πλέον το "τόπι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και επειδή 1000 καταλαβαίνουν τι μπορούν να κάνουν; Όταν εκφράζουν τις απόψεις τους, οι "δεξιοί" τους λένε αριστερούς λαϊκιστές και οι "αριστεροί" τους λένε φασίστες. Τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους, για τα ίδια λόγια! "Οι εχθροί του λαού"!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]