Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας

Ο αριστερός Καρατζαφέρης την κάνει διότι καταποντίζεται πολιτικά και δημοσκοπικά.
Και επειδή δεν έχουν σκοπό να τα βάλουν με την Διαπλοκή, με την Διαφθορά και την Φοροδιαφυγή, θα συνεχίσουν την πεπατημένη: δηλαδή υφεσιακά μέτρα λιτότητας.
Επισημαίνω ότι δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει γίνει τίποτα για τους παράγοντες που γιγαντώνουν την ύφεση και αναστέλλουν την ανάπτυξη. Και οι αρνητικοί παράγοντες αυτοί είναι η Γραφειοκρατία, η Διαφθορά και η Φοροδιαφυγή.
Ούτε τους επίορκους δεν απολύουν.
Σκοπός του πολιτικού συστήματος δεν είναι να βγούμε από την κρίση, αλλά να σωθεί αυτό από την κρίση. 
Και αυτό θα διχάσει τους Έλληνες, και θα βουλιάξει την Ελλάδα.

***

Αλλά τι σημαίνει «πολιτικό κόστος» όταν είσαι βουτηγμένος στον κληρονομημένο πλούτο (άυλο και υλικό) ή στην εξευτελιστική φτώχεια που έχει φέρει στην κοινωνία το μνημόνιο;
Μιλάνε για «πολιτικό κόστος» , οι διεφθαρμένοι ολιγάρχες πολιτικοί, οι οποίοι ανέβηκαν πολιτικά λόγω καταγωγής ή κομματικά (π.χ. συνδικαλιστές) ή ακόμα μέσω των εθνικών εργολάβων που ελέγχουν τα ΜΜΕ.
Αυτοί είναι το σημερινό Πολιτικό Σύστημα, το οποίο μας οδήγησε στην πλήρη Πτώχευση(πολιτική, πολιτειακή, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική).

***

Και κάτι που πέρασε στα ....ψιλά.
Να μην καταβάλλει τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα απειλεί το ΔΝΤαμείο, αν η Ευρωζώνη... δεν αναλάβει δράση ώστε να καλυφθεί άμεσα το χρηματοδοτικό κενό ύψους 3-4 δισ. ευρώ που έχει προκύψει στο πακέτο διάσωσης της χώρας, αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους της τρόικας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κενό προέκυψε καθώς οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης καθυστερούν να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα που κρατούν, και έρχεται σε μια στιγμή που ακόμη και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο συμφώνησε η Αθήνα πέρυσι, βρίσκεται εκτός στόχων.

Οι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν πως σε αντίθεση με προηγούμενες αποκλίσεις, αυτή τη φορά το «φταίξιμο» δεν βρίσκεται στην Αθήνα αλλά στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης. Μάλιστα αποδίδουν τις καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις σε «εξωτερικές πιέσεις».

Αλλά επειδή δεν ιδρώνουν το αυτί τους, ετοιμαστείτε για κανούργια υφεσιακά μέτρα λιτότητας από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αυτά τα 4 δις δεν έχουν να κάνουν με τα 3 δις που έχουν ήδη «διαπιστωθεί και κοστολογηθεί». ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΑ!!!

***

«Οι τούμπες είναι της μόδας, αλλά καμία μόδα δεν κρατάει πολύ
Μνημονιακοί που γίναν αντιμνημονιακοί και αντιμνημονιακοί που ξεθωριάζουν».
Βασίλειος Μαρκεζίνης
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]