Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μύθος η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης και της Δύσης;

Tου Ανδρέα Μπανούτσου

Στο τελευταίο του άρθρο “ Μύθος η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης” ο Σαλαφιστής κ. Άχμαντ Ελντίν, ιθύνων νους του Συλλόγου Ελ Ραχμάν , υποστηρίζει ότι υπάρχει μια συνειδητή μεταστροφή της Δύσης στο Ισλάμ και πως οι αιτιάσεις διαφόρων “αναλυτών” (ποιους να εννοεί άραγε;) ότι το φαινόμενο της Ισλαμοποίησης “έγκειται στην λαθρομετανάστευση, στα μεγάλα ποσοστά γεννητικότητας των Μουσουλμάνων κτλ.” αποτελούν δήθεν ακροδεξιά προπαγάνδα.

Ο κ. Ελντίν έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται ότι το Ισλάμ αποτελεί τη πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και πως υπάρχει και ένας ιδεολογικός παράγοντας που ερμηνεύει τον προσηλυτισμό των Δυτικών στο Ισλάμ.

Ο αριθμός όμως των προσήλυτων στο Ισλάμ αν και σημαντικός δεν είναι ο κύριος παράγοντας που εξηγεί το γιατί το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο γενικότερα και στη Δύση ειδικότερα.

Ο κύριος παράγοντας που καθιστά το Ισλάμ ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο δεν είναι οι προσηλυτισμοί αλλά η ραγδαία αύξηση των γεννήσεων των Μουσουλμάνων τόσο στις Μουσουλμανικές χώρες όσο και στη Δύση. Ένα παράδειγμα ιδιαίτερα διαφωτιστικό, είναι αυτό του Πακιστάν. Στο Πακιστάν οι κάτοικοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Μουσουλμάνοι (97%), το 90% εκ των οποίων είναι Σουνίτες. Το 1947 όταν το Πακιστάν ανακηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος αριθμούσε 32.5 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 αριθμούσε περίπου 180 εκατομμύρια κατοίκους (εξαπλασιασμός του πληθυσμού μέσα σε 65 χρόνια) και οι προβλέψεις μιλάνε για 360 εκατομμύρια κατοίκους το 2050 ενώ το 2030 προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει την Ινδονησία ως την πολυπληθέστερη Μουσουλμανική χώρα στον κόσμο. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως με τέτοιους ρυθμούς αύξησης των γεννήσεων των Μουσουλμανικών πληθυσμών στις Μουσουλμανικές χώρες είναι φυσικό επακόλουθο και η ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τις Μουσουλμανικές χώρες προς τη Δύση, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των Μουσουλμανικών πληθυσμών της Δύσης.

Η άποψη του κ. Ελντίν ότι υπάρχει συνειδητή μεταστροφή των Δυτικών στο Ισλάμ ελέγχεται, με την έννοια ότι οι “άπιστοι” πολίτες της Δύσης δεν ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν να ασπαστούν το Ισλάμ. Τα τελευταία 50 χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από Ισλαμικά κράτη με προεξάρχουσα τη Σαουδική Αραβία με τη διοχέτευση πακτωλού κεφαλαίων προς τις Δυτικές χώρες προκειμένου να επιτευχθεί αυτό που ορθά ο συνάδελφος Ιωάννης Μιχαλέτος απεκάλεσε ως διαδικασία Ισλαμοποίησης της Ευρώπης ειδικότερα και της Δύσης γενικότερα. Σύμφωνα με τον Alex Alexiev Αμερικανό αναλυτή θεμάτων ασφαλείας του Center for Security Policy, η Σαουδαραβική κυβέρνηση ξόδεψε κατά την περίοδο 1975-2002 το αστρονομικό ποσό των 70 δις δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει Ισλαμικά projects ανά τον κόσμο. Πέρα από τις κρατικές αυτές χρηματοδοτήσεις, “φιλανθρωπικά” ιδρύματα της Σαουδικής Αραβίας όπως το Al-Haramain χρηματοδοτεί σε ετήσια βάση την έκδοση 13 εκατ. Ισλαμικών βιβλίων, την κατασκευή 1100 Τζαμιών, σχολείων και Ισλαμικών κέντρων, καθώς επίσης και 3000 προσηλυτιστές προκειμένου να εξαπλώσουν το “Ορθόδοξο” Σαλαφιστικό Ισλάμ ανά τον κόσμο.
Πηγές
http://www.defenddemocracy.org/media-hit/wahhabi-strain-of-islam-faulted-saudis-funding-helps-foster-terror-groups-e/
http://www.rimse.gr/2013/05/h-e.html
http://ahmadeldin.org/2013/06/01/islamization-myth/
http://en.wikipedia.org/wiki/Pakistan
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]