Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τυχόν υποχώρηση Σαμαρά τώρα θα είναι και η καταστροφή του

Μετά την αυταρχική και αντισυνταγματική πράξη κλεισίματος της ΕΡΤ η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου ξεσηκώθηκε εναντίον του Σαμαρά. Ο τελευταίος έκανε μια προσπάθεια να αποφύγει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει με την συμβιβαστική μεταβατική λύση που πρότεινε στους Βενιζέλο – Κουβέλη για στην ΕΡΤ. 

Η πρόταση αυτή φυσικά απορρίφθηκε αμέσως, καθόσον δεν είναι πολιτικά αφελείς οι κυβερνητικοί συνεταίροι. 
Πρώτη φορά τους δόθηκε η ευκαιρία να θέσουν υπό πολιτική ομηρία τον πρωθυπουργό και δεν πρόκειται να την αφήσουν. Ήδη έχει απομονωθεί ακόμα και από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μόνη ελπίδα για μια εύσχημη υποχώρηση του Σαμαρά είναι πλέον η αναμενόμενη αύριο απόφαση του ΣτΕ για αναστολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Μπορεί όμως αυτή η απόφαση να διασώσει τον Σαμαρά προς στιγμήν, αλλά θα αποδείξει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό ότι η ΠΝΠ ήταν αντισυνταγματική και αυθαίρετη.

Σε κάθε περίπτωση ο Σαμαράς τίθεται πλέον αναγκαστικά σε ένα καθεστώς ιδιότυπης πολιτικής κηδεμονίας από τα υπόλοιπα κόμματα συγκυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης και καμία στο εξής πράξη του δεν θα μπορεί να περάσει, χωρίς να συμφωνούν και οι άλλοι.
 Διαφορετικά θα χαρακτηρίζεται αμέσως ως αυταρχική και αντισυνταγματική.

Εμείς θα συμβουλεύαμε τον κ. Σαμαρά να προσφύγει αμέσως στο λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα για την ΕΡΤ (γιατί άραγε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν μιλάει για δημοψήφισμα;), διαφορετικά η από εδώ και πέρα παραμονή του στην πρωθυπουργία υπό πολιτική ομηρία, κάνει κακό (εκτός από τον ίδιο) στη χώρα και στην παράταξή του.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ..
    ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ..
    ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία έχει διαστρεβλωθεί η αντίληψή μας για όλα. Γιατί "ιδιότυπη κηδεμονία"; Ο πρωθυπουργός της χώρας ΥΠΗΡΕΤΕΙ ένα λαό και είναι φυσικό να δίνει λόγο και να κρίνεται αδιαλείπτως από το λαό και την αντιπολίτευση! Αυτό είναι φυσιολογικό όχι ιδιότυπο, γι' αυτό μελετάει τις κινήσεις του, για να μην εκτίθεται. Αν θέλει να το παίζει Λουδοβίκος - το κράτος είμαι εγώ - να πάει σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακομη τους πιστευετε ;
    Νομιζετε οτι υπηρετη κανεις τον λαο ;
    Παρτε κανα κιλο ρυζι , γιατι αυτοι εχουν να φανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]