Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έφοδος λαθρομεταναστών σε φράχτη της Ισπανίας


Περίπου 300 μετανάστες εφόρμησαν μαζικά στον μεθοριακό φράκτη που χωρίζει το Μαρόκο από την ισπανική Μελίγια

Περίπου 300 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική εφόρμησαν σήμερα μαζικά στον ύψους τριών μέτρων φράκτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο άκρο της Αφρικής, και περίπου 100 από αυτούς κατάφεραν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.


"Έγινε μια μαζική, βίαιη επίθεση. Ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί", δήλωσε εκπρόσωπος του θύλακα της Μελίγια.

Οι μετανάστες πετούσαν πέτρες στους Μαροκινούς και τους Ισπανούς αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν, ενώ περίπου 100 από τους επίδοξους μετανάστες κατάφεραν να εισέλθουν στην Μελίγια.

Οι ισπανικοί θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα, που βρίσκονται στην βόρεια ακτή του Μαρόκου, αποτελούν δύο τις πιο δημοφιλείς πύλες για τους επίδοξους μετανάστες από την Αφρική που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη.

Το 2005 η Ισπανία ενίσχυσε τον φράκτη με περισσότερο συρματόπλεγμα, βιντεοκάμερες και αισθητήρες ανίχνευσης.

Οι προσπάθειες των μεταναστών να εισέλθουν στην Μελίγια και την Θέουτα αυξάνονται συνήθως κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και η ύφεση και τα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας στην Ισπανία δεν έχουν αποθαρρύνει τους μετανάστες από την Αφρική.

Το 2006 τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συντονισμένης προσπάθειας δεκάδων ανθρώπων να σκαρφαλώσουν στον συνοριακό φράκτη. Δύο από αυτούς φέρεται ότι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την μαροκινή αστυνομία, ενώ ένας έπεσε από τον φράκτη.


Πηγή: News.gr

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]