Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμαράς: "Η Ελλάδα διαθέτει τις μοναδικές πηγές ενέργειας στην Ευρώπη…"

Είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε; Φυσικά όχι, όσο και αν προσπάθησαν κάτι λακέδες της πολιτικής να μας πείσουν για το αντίθετο. Η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο σε τεράστιες ποσότητες, ικανές να τροφοδοτήσουν ενεργειακά για δεκαετίες ολόκληρη την Ευρώπη. Και όμως, κάποιοι αποκαλούσαν γραφικούς και στη συνέχεια συνωμοσιολόγους, όσους τολμούσαν να υπενθυμίσουν ιστορικά ντοκουμέντα που αποδείκνυαν πως η Ελλάδα (μαζί με την Κύπρο) «κάθονται» επάνω στο μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα του πλανήτη και πως ο πλούτος και η καθαρότητα του συγκεκριμένου ενεργειακού πλούτου αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο λόγο της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και της εν συνεχεία κατοχής της από ξένες δυνάμεις.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρουσιάζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού διαπιστώνεται πως φτωχοποιούνται χώρες οι οποίες είναι πλούσιες σε φυσικούς ενεργειακούς πόρους. Και, φυσικά, η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα εκείνον που θέλει να φτωχοποιούνται οι κάτοχοι του ενεργειακού ορυκτού πλούτου, προκειμένου να καταληστευθούν στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι ενεργειακοί πόροι. 
Σε πρόσφατη ομιλία του ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ομολόγησε το γνωστό σε όλους –πλην των Ελλήνων πολιτών- γεγονός, ότι δηλαδή η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο κατέχουν τους μοναδικούς ενεργειακούς πόρους στους οποίους μπορεί να ελπίζει η Ευρώπη.

Βέβαια, η στοχευμένη ενέργεια του Αντώνη Σαμαρά, να θέσει δηλαδή υπό καθεστώς διπλής εποπτείας (μέσω μνημονίου, αλλά και μέσω επίκλησης προστασίας της Ελληνικής ΑΟΖ από την Ευρώπη) τους Ελληνικούς ενεργειακούς πόρους, είναι μία κυνική ομολογία της προσωπικής του αδυναμίας να διαχειριστεί επαρκώς και με ελληνοκεντρικό συμφέρον τον πλούτο που διαθέτει η Ελλάδα. Η συγκεκριμένη του πολιτική τακτική αποδυναμώνει την χώρα (αφού επί της ουσίας καλεί και δέχεται προστασία από υποτιθέμενους «ισχυρούς» αλλά πάμφτωχους ενεργειακά) και επιτρέπει την εν συνεχεία καταλήστευση του συνόλου αυτών των τεράστιων σε όγκο ενεργειακών πηγών.

Πρόσφατα, ο καθηγητής κ. Φώσκολος, σε εκπομπή του κ. Τράγκα, ομολόγησε πως νότια της Κρήτης (στο μικρό κοίτασμα) τα αποτελέσματα από τη Νορβηγική εταιρεία ερευνών κατέδειξαν κοίτασμα διπλάσιο σε όγκο από αυτό της Σαουδικής Αραβίας…! Επίσης, πρόσφατα, ο κύριος Φώσκολος ομολόγησε την ύπαρξη τεραστίου πετρελαϊκού κοιτάσματος νοτιο-ανατολικά της Ρόδου (να σημειωθεί πως το κοίτασμα «Ηρόδοτος» που βρίσκεται μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ είναι το μεγαλύτερο της Ν.Α. Μεσογείου), ενώ νοτιο-ανατολικά της Ρόδου βρίσκονται και άλλα τεράστια κοιτάσματα ενεργειακών ορυκτών που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.

Υπάρχει, λοιπόν, καμία απορία γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο, γιατί υπογράφουμε συνέχεια νέα μνημόνια, γιατί οδηγείται με ταχύτατους ρυθμούς η Ελλάδα σε κατάσταση απόλυτης φτωχοποίησης;
Υπάρχει καμία απορία για την περίπτωση που οι πολιτικοί «άρχοντες» (παρόντος και παρελθόντος χρόνου) και «διασώστες», δεν γνώριζαν για την ύπαρξη των εντός της Ελληνικής Επικράτειας ενεργειακών κοιτασμάτων;

Κλείνουμε με τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποκαλύπτει όσα μέχρι πριν από τρία χρόνια αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό:
«Η Ευρώπη μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί οι μόνες ευρωπαϊκές πηγές ενέργειας είναι αυτές που ήδη αποκαλύφθηκαν ή πιθανολογούνται να αποκαλυφθούν στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου και της Ελλάδας…»

Πηγή GrCitizen


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]