Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους, την επιλογή μιας διαφορετικής πολιτικής απέναντι στην κρίση και την αναστολή αποπληρωμής των τόκων έως ότου υπάρξει ανάπτυξη πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τρία ερωτήματα:

Πρώτον, γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά δεν διαπραγματεύτηκαν ούτε στο ελάχιστο πάνω σε έναν ομολογημένα αποτυχημένο και καταστροφικό πρόγραμμα;

Δεύτερον, πώς γίνεται και η οικονομική πολιτική της χώρας διαμορφώνεται από ανθρώπους που πέραν πάσης λογικής και κάθε σοβαρής οικονομικής ανάλυσης διακήρυξαν την τυφλή πίστη τους στον Μνημόνιο;

Τρίτον, αν όλοι ξέρουμε το «success story» του Σαμαρά είναι πλέον ένα απελπισμένο και έωλο επικοινωνιακό επιχείρημα, τι έχουμε να κάνουμε από εδώ και εμπρός.

Όπως είπε η έκθεση του ΔΝΤ δεν μας ξαφνιάσει αλλά επιβεβαιώνει πως την εκτίμηση ότι η λιτότητα εν μέσω κρίσης θα καταστρέψει οικονομικά τη χώρα και ότι το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η απόφαση για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί πυροτέχνημα εκτροπής και αποπροσανατολισμού μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ, την έκθεση του ΔΝΤ και την αξιολόγηση της Ελλάδας από την Morgan Stanley. «Μόνο που το πυροτέχνημα αυτό του έσκασε στα χέρια», πρόσθεσε.

Ο λαός γνωρίζει, όπως σημείωσε, ότι σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, στην δημόσια τηλεόραση επιβιώνει ακόμα ως πλαίσιο η τηλεοπτική δεοντολογία «διότι γνωρίζει ότι η προπαγάνδα υπέρ του Μνημονίου διεξάγεται κυρίως μέσω των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, τα οποία επωφελούνται από το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως η απόφαση για την ΕΡΤ σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας και του λαού μας. «Είμαστε στη φάση του τέλους του Μνημονίου», τόνισε.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]