Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, στην αρένα του παραλόγου...

Επειδή πολλοί μιλάνε για τα λαμόγια της ΕΡΤ... Αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν για 10 σκάρτους ανάμεσα σε 100 εργαζόμενους, πρέπει να απολυθούν όλοι; Ακόμη και αν μόνο 20 είναι οι μη σκάρτοι, θα πρέπει να πληρώσουν -όντας αθώοι- εξαιτίας των 80 λαμογιών; Τότε ποιά η διαφορά της δημοκρατίας από τον Χίτλερ ή τον Στάλιν; Αναρωτιέμαι, αν αυτή η λογική είναι λογική υπέρ των πολιτών, υπέρ του δημοκρατικού πολιτεύματος ή υπέρ των απολυταρχικών καθεστώτων που ξεπερνούν ακόμη και τις χούντες.

Αν δεν μπορούμε να είμαστε δίκαιοι όταν απαιτείται, για να σώσουμε έναν αθώο, τότε πως μπορούμε να περιμένουμε να μας αντιμετωπίσουν δίκαια (όταν το χρειαστούμε) ενώ θα είμαστε αθώοι...; Λυπάμαι πολύ, αλλά τα ποσά της χρόνιας προπαγάνδας και η εκτελεστική δεινότητα των πολιτικών (με τη βοήθεια των κατάλληλων επιστημόνων ψυχολογίας του πλήθους) τείνουν να γίνουν οι ταφόπλακες της λογικής, της ίδιας μας της ζωής, του πολιτεύματος και της πατρίδας μας.

Από σήμερα άλλοι 2.500 συμπατριώτες μας βγήκαν στην ανεργία. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να χαρώ με αυτή την είδηση, όταν οι μονίμως μη εργαζόμενοι που μας κυβερνούν συνεχίζουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τους μισθούς τους και να μας περιγελούν (από τα κανάλια των διαπλεκόμενων και υπερχρεωμένων καναλαρχών νταβατζήδων μεγαλοεργολάβων), ευφραινόμενοι με την λήθη αλλά και την υπολειτουργία του εγκεφάλου μας.

Πραγματικά, λυπάμαι πολύ, επειδή διαπιστώνω πως είμαι πολίτης μιάς χώρα που έχει γίνει ένα τεράστιο αμφιθέατρο -σύγχρονο κολοσσαίο- όπου καθημερινά θυσιάζονται και άλλοι συμπατριώτες, ενώ τα πλήθη ζητούν κι άλλο αίμα, αγνοώντας πως... έρχεται η σειρά τους.

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο. 
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλαδα να μείνει διχως Δημοσια Ραδιοτηλεφωνία. Πιστεύω ότι μεχρι να επανασυσταθεί και να προσλάβει κοσμο ολοι θα πληρώνονται και στο τέλος θα προσληφθούν μόνο οι μεσω ΑΣΕΠ. Αξιοι ή οχι αυτό άλλο θέμα. Το κλείσιμο μάλλον επιβεβλημένο ήταν καθόσον είχε καταντησει σαν τον γόρδιο δεσμό.
    ΟΨΟΜΕΘΑ.

    Για μενα το μήνυμα είναι ένα: Η κομματοκρατία βλάπτει σοβαρά την Υγεια. Οταν ολα πάνε καλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα δύσκολα όμως τα κόμματα αφήνουν τους οπαδούς εκθετους και βορά του θηρίου της ανεργίας. Στις εκλογές που έρχονται αυτό ας είναι το κίνητρο για την ορθολογική ψήφο μας όσο βέβαιως ειναι αυτό δυνατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειναι να ξανανοιξει αξιοκρατικα και με λιγοτερα εξοδα καλως που εκλεισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιοκρατικά! Τι είπες τώρα... Ας δημοσιεύσουν τα ονόματα των ημετέρων που τοποθέτησαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις στην ΕΡΤ και ας βάλουν δίπλα στα ονόματα και την μισθοδοσία τους... Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Όσο για τα "έξοδα", ενημερώνω πως η ΕΡΤ δεν ήταν μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό, άρα δεν τον επιβάρυνε. Μάλλον τα κομματόσκυλα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Τέλος, αναρωτιέμαι, γιατί μία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κυβέρνηση χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να σταματήσει την εκπομπή της ΕΡΤ και την αναμετάδοσή της (έστω και διαδικτυακά). Τι και ποιούς ενοχλεί αυτή η άτυπη παραταση λειτουργίας; Μήπως τα κυβερνητικά - πολιτικά κομματόσκυλα τρέμουν στην ιδέα πως οι δημοσιογράφοι "θα τα πάρουν στο κρανίο" και θα αρχίσουν να λένε όλα όσα γινόντουσαν με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων; Τώρα αρχίζουν τα ωραία... τώρα πέφτουν οι μάσκες... τώρα ανοίγουν τα στόματα και τα μάτια... τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε την σαπίλα όχι της ΕΡΤ αλλά των τοποθετημένων διοικήσεών της. Ποιοί αποφάσιζαν τις πανάκριβες παραγωγές της ΕΡΤ; Ποιοί αποφάσιζαν τους τρελούς μισθούς "κάποιων"; Μήπως το διοικητικό συμβούλιο, που ήταν τοποθετημένο από τις κυβερνήσεις; Όταν ο Σαμαράς μιλάει για κάθαρση, ας αρχίσει από τον εαυτό του. Όταν μιλάει για δημοκρατία, ας απευθυνθεί στους βουλευτές και στους υπουργούς του μιλώντας τους για την τρομοκρατία που αυτοί επέβαλαν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ (είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω επισκέψεων, είτε μέσω κατευθύνσεων που έδιναν πριν βγούνε στον αέρα). Επιτέλους, είναι διαφορετικό το να επιβάλεις εξορθολογισμό στις δαπάνες και στην λειτουργία μιάς επιχείρησης από το να κλείνεις την επιχείρηση επειδή έχεις "άλλα σχέδια" για την λειτουργία της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην είμαστε αντιφατικοί σ΄αυτά που λέμε.

    Αν ηταν κομματοκρατούμενη η ΕΡΤ καλά έκανε που την κλείσανε για να ξανανοιξει.
    Την αποφαση την πήρε ο Σαμαρας. Αρα ή έκανε καλά ή δεν άκανε καλα.
    Αφου θα ανοίξουν τα στόματα των δυσαρεστημένων δημοσιογράφων και θα αποκαλύψουν θεματα, τότε δεν τον κρατάνε απο πουθενά και ετσι μπορεί και να αποφασίσει το κλείσιμο. Αρα είναι εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]