Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Χάρβαρντ διδάσκει τι λάθη έκανε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Τα «λάθη» του ΔΝΤ με την διάσωση της ελληνικής οικονομίας έγιναν μάθημα, καθώς οι ιθύνοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνεργασία με το edX έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θα προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα σε τραπεζίτες και υπουργικά στελέχη σε όλο τον κόσμο, για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε μπλογκ της Wall Street Journal, το ΔΝΤ με αφορμή την παραδοχή του λάθους που έκανε στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας το 2010, θα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους ανά την υφήλιο, για την διαχείριση των χρεών και την ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους λάθη με καταστροφικές συνέπειες.

Το ΔΝΤ, δεν θα είναι μόνο του σε αυτή του την προσπάθεια, καθώς όπως αναφέρει το κείμενο, το πρόγραμμα θα το «τρέχει» μαζί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό edX ο οποίος ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, για να διδάξουν «ριζοσπαστικές μεθοδολογίες και αναλυτική μελέτη, σε μια πλατφόρμα ανοιχτών πηγών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]