Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

BBC: Η Τουρκία εκπαιδεύει τους ισλαμοφασίστες της Συρίας


Βίντεο του BBC αποκαλύπτει εκπαίδευση και κατασκευή βομβών από τους ισλαμοφασίστες μέσα στην Τουρκία

Η Τουρκία από την μια φιλοξενεί, εξοπλίζει και ενισχύει αυτά τα άτομα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και από την άλλη μιλά για ειρήνη.
Ο δημοσιογράφος του BBC δεν δυσκολεύτηκε να βρει τους ισλαμοφασίστες και τους χώρους στην Τουρκία όπου αυτοί εκπαιδεύονται
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι βέβαια δεν γνωρίζουν τίποτε…
Η Τουρκία αποτελεί μια θλιβερή «ύαινα» στην περιοχή. Προσδοκεί να σκοτώσουν άλλοι μεγαλύτεροι παίκτες το θήραμα, μπας και αρπάξει κανένα κόκαλο…




Ποτέ, άλλωστε, η Τουρκία δεν ήταν χώρα που λειτουργούσε ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Το συγκεκριμένο βίντεο, όμως, στοχοποιεί την Άγκυρα και τις ευθύνες της για τις πρόσφατες εκρήξεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί που στοίχισαν την ζωή σε άγνωστο αριθμό ατόμων (και φυσικά άγνωστης καταγωγής είναι τα περισσότερα θύματα, αφού με απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν διατάχθηκαν τα ΜΜΕ να σταματήσουν στον αριθμό των 50 νεκρών. Η τουρκική εφημερίδα Sol έφερε στην επικαιρότητα μια σημαντική είδηση μετά από τις επιθέσεις στο Ρεϊχανλί. Η εφημερίδα δηλώνει πως το ΑΚΡ απέκρυψε τον πραγματικό αριθμό των νεκρών και ότι έδωσε ειδική εντολή στις μονάδες υγείας ο αριθμός των νεκρών να μην περάσει τους 50).
Οι ευθύνες της Άγκυρας όμως, για την πιθανότατη εμπλοκή της στην εκπαίδευση των ισλαμοφασιστών τζαχαντιστών ανταρτών έγιναν ορατές και όταν ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε την πρόταση για ¨κοινή έρευνα¨ σχετικά με την σφαγή στο Ρεϊχανλί που έγινε από την Συρία.

Το συγκεκριμένο βίντεο, λοιπόν, πολύ έξυπνα τοποθετεί «στο κάδρο» τους πραγματικούς ενόχους της σφαγής στην Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα δείχνει και την αμέριστη στήριξη που προσφέρει ο «ειρηνιστής» Ερντογάν στους στυγνούς ισλαμιστές δολοφόνους που δρουν στο έδαφος της Συρίας. Στην ουσία, λοιπόν, το συγκεκριμένο βίντεο είναι μία ευθεία κατηγορία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που υλοποιούνται από τζιχαντιστές ισλαμιστές και οργανώνονται από την φιλο-ισλαμική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Δυστυχώς, καμία χώρα δεν κατήγγειλε μέχρι σήμερα τις πρακτικές της Άγκυρας, όπως και δεν κατήγγειλε την ευθεία παρέμβαση της Τουρκίας (οικονομική, υλικοτεχνική, αλλά και καθαρά στρατιωτική) στο εσωτερικό της Συρίας. Δυστυχώς και η Ελλάδα –μέσω της τραγικής έως άθλιας κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά- συντελεί δια της σιωπής της στα όσα συμβαίνουν στην Συρία και οργανώνονται στην Τουρκία, αγνοώντας(;) ότι ο επόμενος στόχος των «αδελφών μουσουλμάνων», των τζιχαντιστών και της Αλ Κάιντα, ενδέχεται να είναι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα…

Δεν είναι μόνο η Τουρκία που εκπαιδεύει δολοφόνους ισλαμιστές

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel (Μάρτιος 2013), eκπαιδευτές από μονάδες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τη Βρετανία και τη Γαλλία, εκπαιδεύουν αντι-ισλαμιστές αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε στρατόπεδα στην Ιορδανία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel, οι μυστικές υπηρεσίες της Ιορδανίας συνεργάζονται με Αμερικανούς κομάντος προκειμένου να στείλουν αρχικά 1.200 άτομα προς βοήθεια των σύρων επαναστατών, υπό τον όρο να είναι προσεκτικά επιλεγμένοι για τα μη...ισλαμιστικά τους φρονήματα. Κι αυτό διότι οι δυτικοί θεωρούν ότι στις τάξεις των ανταρτών έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνες τάσεις σουνιτικού φονταμενταλισμού.

Υπάρχει επίσης σχεδιασμός για την αποστολή έως και 10.000 στρατιωτών που θα τεθούν άμεσα υπό την διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που πολεμά εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στρατιωτικοί -είτε των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, είτε μιας ιδιωτικής εταιρείας- εκπαιδεύουν τις ένοπλες ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης για να εμπλακούν κυρίως σε τακτικές αντι-αρματικού πολέμου, κάτι που δείχνει ότι οι αντικαθεστωτικοί θα επιχειρήσουν να ανακαταλάβουν πόλεις και να τις υπερασπιστούν έναντι του συριακού στρατού. 

Παρόμοιο ρεπορτάζ υπάρχει και στον βρετανικό Guardian. «[Την εκπαίδευση] κάνουν Αμερικανοί, Γάλλοι και Βρετανοί με τη βοήθεια κάποιων Σύριων στρατηγών [του καθεστώτος Ασαντ] που αποστάτησαν», αναφέρει, ανώνυμα, στη Guardian μια ιορδανική πηγή που είναι μέρος των επιχειρήσεων αυτών, προσθέτοντας πως «μέχρι στιγμής η εκπαίδευση δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει δοθεί το «πράσινο φως» ώστε οι μαχητές αυτού να σταλούν πίσω στη Συρία και να τεθούν στη διάθεση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Το Συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μεταδίδει ότι η εκπαίδευση των Σύριων ανταρτών στην Ιορδανία ξεκίνησε στα τέλη του 2012 σε μια στρατιωτική βάση που βρίσκεται στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας Αμάν. .

Μέχρι στιγμής, τόσο το Πεντάγωνο, όσο και οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Βρετανίας έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τα παραπάνω δημοσιεύματα. «Δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει αυτή τη στιγμή να σχολιάσουμε, καθότι παρακολουθούμε τη μετάβαση μέχρι τη πτώση του καθεστώτος Ασαντ», τόνισε σε σχετική ανακοίνωση του το βρετανικό Φόρεϊν Όφις.

Η Συρία ζει έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο από τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση και πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
 


Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]