Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Tουρκία, ο προμηθευτής όπλων του Ισλαμικού κόσμου

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Η Τουρκία φαίνεται πως έχει ως στόχο την πώληση όπλων σε χώρες του Ισλαμικού κόσμου. Αυτό τονίζει η εφημερίδα «de Volkskrant» στην Ολλανδία.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει πως «η Τουρκία ως ανερχόμενη δύναμη αυξάνει την παραγωγή αμυντικών συστημάτων για τις δικές της ανάγκες αλλά έχει ως στόχο και την μεταμόρφωση της σε προμηθευτή όπλων του ισλαμικού κόσμου και αυτό προκαλεί συζητήσεις».

Η “de Volkskrant” υπενθυμίζει πως η Άγκυρα ηδη έχει συμφωνήσει με την Αίγυπτο για την προμήθεια 10 τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροσκαφών ΑΝΚΑ και αναφέρει πως πολλές χώρες του Αραβικού κόσμου ενδιαφέρονται για να κάνουν παρόμοιες παραγγελίες.
Η εφημερίδα της Ολλανδίας αναφέρει πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ηδη το 55% των αναγκών τους για εξοπλισμούς τους ικανοποιούν με εγχώρια παραγωγή και γράφει πως η γειτονική μας χώρα ήδη ναυπηγεί πλοία, κατασκευάζει ρουκέτες, τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και άρματα μάχης.

«Οι Τούρκοι τα προϊόντα τους τα πωλούν σε καλύτερες τιμές απ’ότι οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι. Χρησιμοποιούν επίσης τις καλές τους σχέσεις με τις χώρες της μέσης Ανατολής και του Ισλαμικού κόσμου. Ανάμεσα στους πελάτες τους είναι το Πακιστάν, η Μαλαισία κι η Σαουδική Αραβία. Δυτικός διπλωμάτης αναφέρει πως η Τουρκία κρατά το χαρτί του Ισλάμ. Θέλουν να παράγουν την άμυνα του Ισλαμικού κόσμου» γράφουν οι Ολλανδοί.

«Η Δύση όμως φοβάται για την κατάσταση αυτή. Καθώς υπάρχουν φόβοι πως ευαίσθητες τεχνολογίες του ΝΑΤΟ μπορούν να περάσουν στα χέρια ανεπιθύμητων χωρών. Οπως στο Ιράν, στους Ταλιμπάν και στο Πακιστάν».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]