Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκποίηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα Kατεχόμενα

Έκκληση Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων προς την κυπριακή κυβέρνηση

Η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί την Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει «τη σχεδιασμένη εκπόρθηση της Κύπρου από όλες τις πλευρές».

Σχολιάζοντας έγκυρα δημοσιεύματα τα οποία ολοένα και περισσότερο βλέπουν το φως της ημέρας σχετικά με την εκποίηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, η Επιτροπής αναφέρει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τουρκική πλευρά, εκμεταλλευόμενη την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε από το άθροισμα δικών μας λαθών, αλλά και από μια καλοστημένη παγίδα κύκλων της Ευρώπης, προχωρεί σε μια τελική φάση τουρκοποίησης της κατεχόμενης περιοχής με τρόπο που η διχοτόμηση να μην είναι αναστρέψιμη και το Κυπριακό να λυθεί με αυτόν τον τρόπο». 

Απ’ ότι φαίνεται, συνεχίζει η ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόσφατο ενδιαφέρον προέρχεται από χώρες του Αραβικού Κόλπου, Ομάν, Ντουμπάι, Κατάρ και άλλες.

Η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις διπλωματικές της υπηρεσίες και όλα τα μέσα στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει αυτή τη σχεδιασμένη εκπόρθηση της Κύπρου από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα εκφράζει λύπη για το γεγονός ότι εκτός από την εποικοδομητική συνάντηση που είχε η Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων με τον Υπουργό Εξωτερικών, δεν βλέπουμε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από άλλες πλευρές και η εικόνα που δίδεται γενικότερα στο λαό μας σήμερα είναι ότι παραδώσαμε τα όπλα και ακολουθούμε παθητικά τη μοίρα μας.

«Εισηγούμαστε τόσο γι’ αυτό το θέμα, όσο και για πολλά άλλα θέματα που απασχολούν τον προσφυγικό κόσμο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθορίσει το συντομότερο δυνατόν συνάντηση για χάραξη επιτέλους ακολουθητέας στρατηγικής και λήψη αποφάσεων,» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προκλητική διαφήμιση για τα Κατεχόμενα 



«Χαλαρώστε στη Βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει ο φόβος του Ευρώ » είναι το βασικό σύνθημα του ψευδοκράτους για την τουριστική προβολή!

Η προκλητική στάση στα Κατεχόμενα δεν έχει όρια καθώς βρήκαν ως ευκαιρία την οικονομική κρίση στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούν τους ξένουν να επισκεφθούν τη «Βόρεια Κύπρο για να είναι ασφαλείς»!


«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πως το νόμισμα στη βόρεια Κύπρο είναι η τουρκική λίρα. Τα οικονομικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στις ειδήσεις τώρα περιορίζονται μόνο στη νότια Κύπρο» γράφουν οι Τούρκοι στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής των Κατεχομένων!

Βέβαια οι Τούρκοι ισχυρίζονται και άλλα για να καθησυχάσουν τους τουρίστες όπως « η βόρεια Κύπρος έχει μια εντελώς ανεξάρτητη διαφορετική κυβέρνηση και ανεξάρτητο οικονομικό σύστημα που δεν χρησιμοποιεί το Ευρώ. Το τραπεζικό σύστημα στη βόρεια Κύπρο λειτουργεί κανονικά και δεν έχει επηρεαστεί από οικονομικά προβλήματα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]