Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δακρύζει εικόνα του Αγ. Γεωργίου στην Κύπρο


Αναστάτωση προκάλεσε στους πιστούς της κοινότητας Καμπιού Φαρμακά στην Κύπρο, η θέα της εικόνας του Αγίου Γεωργίου να αναβλύζει μύρο. Στο ναό έσπευσε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, μαζί με εμπειρογνώμονες, οι οποίοι εξέτασαν την εικόνα και εκ πρώτης όψεως δεν εντοπίζουν φυσικά αίτια για το φαινόμενο αυτό.

Πρόκειται για εικόνα του 15ου αιώνα, ξεχωριστής αγιογραφικής αξίας, η οποία απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο και βρίσκεται στην Εκκλησία της κοινότητας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Άγιο.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας, ανέφερε χθες πως, μετά το τέλος της Λιτανείας, ένας από τους πιστούς διαπίστωσε πως από το χιτώνα του Αγίου ανέβλυζε ένα παχύρευστο υγρό, το οποίο ευωδίαζε και το οποίο αναμίχθηκε με το βερνίκι της εικόνας, η οποία συντηρήθηκε πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, η συγκεκριμένη εικόνα ήταν υπερβολικά βαριά, και για τη μεταφορά της κατά τη λιτανεία χρειάστηκαν έξι άνδρες, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Κοφτε τις μπουρδες και την κατασκευη θαυματων. Αμα θελει να μας πει κατι ο Θεος αμεσα, εδω ειμαστε και περιμενουμε....Μονο οχι διφορουμενα πραγματα παρακαλω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ο Θεός, ειδικά σε κάτι τέτοιους όπως εσύ, έχει να πει πολλά. Φράξαμε τ' αυτιά μας στην ουσία και σερνόμαστε πίσω από τον κάθε "δήθεν".

      Διαγραφή
  2. Ο Θεος δεν ειναι Χουντινι για να μας πεισει με ταχυδακτυλουργικα τεχνασματα...
    Μας στηριζει και μας ειδοποιει μεσω των εικόνων ποσο μαλλον,τα αδερφια μας τους Κυπριους,που δοκιμαζονται φετος και αυτοι πολυ ...Αναστασία Ροδος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι ακριβώς φιλέ μου ο θεός είναι μεγάλος και μας περνά τα μηνύματα του αλά ήμαστε τόσο ολιγόπιστη που δεν βλέπουμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]