Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση του Σόιμπλε στην Κομισιόν

Ο Μπαρόζο επιτέθηκε στη Γερμανία, λέγοντας ότι πρέπει και το Βερολίνο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αφού τα οικονομικά στοιχεία της χώρας έχουν καταστεί προβληματικά.
Η κόντρα Σόιμπλε – Μπαρόζο συνεχίζεται, με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών να τα «χώνει» στην Κομισιόν, λέγοντας ότι καθυστερεί την υλοποίηση των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας (λες και η λιτότητα που επιβάλει το Βερολίνο την καταπολεμά).

Μιλώντας στο Europaforum του WDR στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον εξοργίζει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθυστερεί τη διάθεση της βοήθειας προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους.

Ο Σόιμπλε αποκάλεσε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι οι άνθρωποι στις χώρες της κρίσης είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν χρόνια για τις ενισχύσεις ακόμα και μια δεκαετία και πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι θεωρεί την Κομισιόν «συνυπεύθυνη» για ό,τι συμβαίνει.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε έτσι την Ευρώπη», ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «…έχουμε προγράμματα χορήγησης δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) προς την Πορτογαλία, τα οποία εδώ και έναν χρόνο δεν εγκρίνονται από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνιστικότητας».

Έρευνα: Εφιαλτικό το μέλλον εκτιμούν οι Ευρωπαίοι

Περισσότερα χρόνια δουλειά, λιγότερα χρήματα και κακές εργασιακές συνθήκες. Αυτό είναι το μέλλον που πιστεύουν πως τους περιμένει οι πολίτες της Ευρώπης.
Η ιστοσελίδα euobserver.com σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι αναμένουν ένα σκοτεινό μέλλον» αναφέρει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πολίτες της Ευρώπης περιμένουν πως το μέλλον τους είναι… μαύρο κι άραχνο!

Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία Gallup σε ένα δείγμα 5.500 πολιτών από τις έξι μεγαλύτερες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία) δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι αναμένουν ότι η γενιά των παιδιών τους θα έχει μικρότερη εργασιακή ασφάλεια, θα αντλεί μικρότερη εργασιακή ευχαρίστηση, θα έχει λιγότερο ασφαλείς συντάξεις, θα αμείβεται με μικρότερες αμοιβές, θα περνά λιγότερο χρόνο με την οικογένειά της και θα κατοικεί σε λιγότερο άνετο σπίτι.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην Πολωνία και Γερμανία περιέγραψαν τον εαυτό τους ως «αισιόδοξο για το μέλλον των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη». Οι Πολωνοί εμφανίστηκαν ως οι πλέον αισιόδοξοι στην έρευνα αφού απάντησαν ότι αναμένουν να ζήσουν περισσότερο και πιο άνετα από τη γενιά των γονιών τους και να απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Σε αντίθεση όμως οι ερωτηθέντες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία ήταν στην πλειοψηφία τους απαισιόδοξοι για το οικονομικό τους μέλλον, και πάρα πολλοί ανάμεσά τους δήλωσαν ότι αναμένουν ότι θα παλεύουν σκληρά για να βρουν μία καλοπληρωμένη εργασία και να πάρουν σύνταξη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το 93% των Ιταλών αναμένει ότι θα λαμβάνει μικρότερες συντάξεις ενώ το 92% φοβάται ότι δεν θα έχει μία σταθερή δουλειά.

Μία παρόμοια έρευνα που είχε διενεργήσει η Gallup το 2011 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν αισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο μέλλον τους, παρά τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη. Έκτοτε όμως, η ευρωζώνη βυθίστηκε στην ύφεση και η ανεργία αυξήθηκε με τρομακτικό ρυθμό. Ο euobserver.com παρατηρεί ότι πλέον ο ένας στους δύο νέους είναι πλέον άνεργοι στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]