Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιος να σφυρίξει τη λήξη!

Γράφει ο Δημήτρης Χ.

Είμαι τόσο απογοητευμένος πολιτικά και εθνικά, που θα μπορούσα κάλλιστα να πάω στο πιο ακραίο κόμμα (από τέρμα αριστερά, έως τέρμα δεξιά), μόνο και μόνο για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου. 
Είμαι τόσο αηδιασμένος που πλέον δεν έχω -και δε θέλω να έχω- ιδεολογικές-πολιτικές πεποιθήσεις, γιατί καμία δεν έχει αντίκρισμα. 
Οι ίδιοι οι πολιτικοί πια δεν πιστεύουν σε τίποτε, μόνο στην «καρέκλα» και στο σουλατσάρισμα μεταξύ υπουργείων, μεγάρων, τηλεοπτικών πλατώ και ραδιοφωνικών σταθμών…

Παρότι ξέρουν ότι δεν τους εκτιμά κανείς, δεν τους θέλει κανείς, είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι προδότες, αυτοί παραμένουν σταθεροί και απτόητοι. 
Κάνουν ότι δεν ακούν, ότι δεν τους αφορά. 
Δεν έχουν ηθική, μπέσα, ντροπή. 
Βλέπεις το δέλεαρ της εξουσίας είναι όπως το πιο γλυκό ναρκωτικό στον εθισμένο. Ναρκομανείς είναι και αυτοί. (δείτε πως την πάτησαν οι πιο «άψητοι» όπως ο Κουίκ και ο Κίρτσος, και πως μεταμορφώθηκε η Βούλτεψη. Από σκουλήκι έγινε πεταλούδα... Αυτή στ’ αλήθεια το’χει. Τι χάναμε τόσα χρόνια που το έπαιζε δημοσιογράφος!)

Είμαστε τόσο καταδικασμένοι που η όποια ελπίδα για κάποια αλλαγή και σωτηρία, από κάποιον ηγέτη, πατριώτη, ακόμη και από κάποιον τρελό, επαναστάτη, συνταγματάρχη ή «τρομοκράτη», έχει εκμηδενιστεί… 
Η δικαιοσύνη είναι ελεγχόμενη, η 4η εξουσία κατευθυνόμενη, κι ο «κυρίαρχος» λαός καθηλωμένος, μίζερος αναμένει και υπομένει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, μέχρι αυτή που θα τον τελειώσει.

Ο Τσίπρας είναι έτοιμος να κυβερνήσει και κάθε φορά μόλις πάρει το προβάδισμα κάνει κάποιος δικός του μια γκάφα ολκής και πάει πάλι πίσω… (τυχαίο; Δε νομίζω). 
Η Χρυσή Αυγή που κερδίζει έδαφος και δείχνει πιο καθαρή απ’ όλους, δε λέει ν’ απαρνηθεί τις ναζιστικές της «ρετσινιές» και αμαρτίες του παρελθόντος και να κερδίσει έτσι εύκολα ένα 15% (μην ξεχνάμε ότι ο έλληνας την ψιλοφλερτάρει, γουστάρει και τα έκτροπα της βουλής, γιατί νοιώθει ότι δικαιώνεται ή ότι εκδικείται για την κατάντια που του έχουν φέρει τα πολιτικά σκουπίδια της εποχής, αλλά χιτλερικός δε γίνεται). 
Και αναρωτιέμαι: Τόσο χαζοί είναι κι αυτοί που προτιμούν να διατηρήσουν ένα 0.5%, που είναι το σκληροπυρηνικό κομμάτι των ακρο-ακροδεξιών, αντί για ένα εύκολο επιπλέον 15-20%; Δηλαδή θα τους χάλαγε να ήταν πρώτο ή έστω δεύτερο κόμμα;

Κι επειδή τους θεωρώ όλους έξυπνους, τουλάχιστον πιο έξυπνους από εμάς, νομίζω ότι όλοι παίζουν ένα παιχνίδι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και είναι συνεννοημένοι, όπως ο καλός μπάτσος - κακός μπάτσος, όπως μια καλορυθμισμένη βαλβίδα ασφαλείας της κοινωνίας, και έτσι μας «παίζουν» και τώρα όπως και πάντα σε ένα παιχνίδι που ήταν από την αρχή «στημένο». 
Ας μην τους κάνουμε λοιπόν άλλο τη χάρη. 
Ας σταματήσουμε να παίζουμε. 
Όταν το παιχνίδι λήξει χάνουν κι αυτοί, αρκεί κάποιος να τη σφυρίξει. Και δεν πρόκειται να τη σφυρίξει κανείς άλλος από όλους εμάς, από τον καθένα μας. 
Εμείς έτσι κι αλλιώς χαμένοι ήμασταν. 
Τουλάχιστον τώρα θα χάσουν και αυτοί στο δικό τους καλοστημένο παιχνίδι.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Σφύριγμα της λήξης εκ μέρους μας, με βάση το σίγουρο σικέ παιχνίδι από ΟΛΕΣ τις ηγεσίες, σημαίνει μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
    Πόσο επί τοις εκατό πρέπει να είναι αυτή για να συγκινηθούν τα παχύδερμα, 50, 60, 70; πόσο;
    Πώς θα επιτευχθή η ταυτόχρονη συνεννόηση και ποιός θα την καθοδηγήσει;
    Ένα κίνημα υπογραφών ίσως, για δήλωση πλήρους ανυποληψίας των παρόντων κομμάτων, που όταν ξεπεράσει έναν αριθμό - στόχο θα παραδοθή σε κάποια προσωπικότητα διά τα περαιτέρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να τους συγκινήσει η αποχή, όσο μεγάλη κι αν είναι. Δε βλέπεις που βάλθηκαν όλοι να κάνουν κόμματα - αποκόμματα για να μας μπερδέψουν και να συγκυβερνούν δια της πλαγίας οδού; Για τις υπογραφές έγινε προσπάθεια, αλλά οι "κουκουλοφόροι" φρόντισαν να δείρουν τους πρωτεργάτες και να κάψουν τα πειστήρια - στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον αυτό έγινε.
      Κάτι άλλο πρέπει να κάνουμε για να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να κάνουν εκλογές - καραγκιοζιλίκι.

      Διαγραφή
    2. Ένας παραγωγικός-καταναλωτικός συνεταιρισμός, αρχικά, για να επιβιώσουμε ως άτομα και ιδέες...
      Τί είναι άλλωστε μια σοβαρή χώρα παρ' εκτός από ένας τεράστιος τέτοιος συνεταιρισμός;
      Έτσι θα εκτιμήσουμε και πολλές αξίες, που το σύστημα "μεσολαβεί" ως μεσάζων και έτσι αδυνατούμε να μετρήσουμε ουσαστικά την Πραγματική προσφορά του καθενός...
      Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει μ’ ένα βήμα.(Λάο Τσε)

      Διαγραφή
  2. Οτι και να κανουμε , η κατασταση ειναι πλεον μη αναστρεψιμη .
    Το μονο που επρεπε να ειχαμε κανει ηταν να ακουσουμε τους Πατερες μας, τους Οσιους και να μετανοϊσουμε.
    Εστω και τωρα .

    Επειδη ομως πρεπει να κουνησουμε και εμεις τα κουλα μας ,συν Αθηνα και χειρα κινει μας ειπαν οι προγονοι μας ,ας ετοιμαστουμε για ΜΕΓΑΛΗ καταιγιδα , φροντιζοντας για την ασφαλεια μας και την τροφη μας .

    Η Ευρωπη εχει παρει φωτια ! Οι Ισλαμιστες πυρπολουν ,οι βροντες των σφαγων γυρω μας ακουγονται πλεον ολο και πιο καθαρα , ο λαος πειναει , οι εχθροι ετοιμαζονται και φανερα πλεον για την γενικη επιθεση , και τουτοι εδω οι αληταριοι εφιαλτες της Βουλης ασχολουνται με τριχες .
    Ο πλανητης τριζει και τουτοι κτενιζονται .

    Ειμαστε μονοι μας και θα πρεπει Α)Να διακοψουμε καθε επαφη με το εκτρωμα .
    Β)Οτι ευρωπουλα εχουμε να τα κανουμε προμηθειες .

    Οποιος τους "ακολουθη" μεσα απο τα διαβολοκουτια , θα χαθη εν ριπη οφθαλμου , διοτι δεν βλεπει το χατζαρι στο λαιμο του . Παρα βλεπει κατι ηλιθιους προσκυνημενους γενιτσαρους να το παιζουν πολιτικοι .Και μετρα ποσα προβατα το ενα μαντρι-σφαγειο , ποσα το αλλο , και κανει και πολιτικες δηδεν αναλυσεις και τι θα κανει στις επομενες εκλογες !

    Τα γεγονοτα τρεχουν .Δεν εμεινε καιρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Επειδή θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, μη σας παρασύρει το γνωστό φιλότιμο. Στα τοπικά κομματόσκυλα που τα γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, μη δείξετε αλληλεγγύη. Μετά την καταιγίδα αντί για ευγωμοσύνη θα προσπαθήσουν και πάλι να μας εκμεταλλευτούν. Αφήστε τη φάρα τους να νιώσει τη μοναξιά του σφουγγοκολάριου.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]