Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα νέα τουρκικά αποβατικά... πού θα τα χρησιμοποιήσουν;


Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ναυπήγησαν τον πιο γρήγορο αποβατικό σκάφος, με ταχύτητα που φθάνει στα 18 μίλια. Τα ναυπήγησαν στα ναυπηγεία Αναντολού. Το μόνο ερώτημα στο οποίο δεν απαντά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι εναντίον ποιου θα τα χρησιμοποιήσουν.

Αλλά αυτό εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με όσα λέει στο ρεπορτάζ ο Τούρκος αξιωματικός (μετ.tourkikanea.gr), το νέο αποβατικό σκάφος...

διαθέτει συστήματα με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει, κάθε τι που μπορεί να το απειλήσει σε μικρή απόσταση, όπως κάθε είδους αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα πλοία.

Για να γίνει δεκτό ως επιτυχημένο ένα αποβατικό σκάφος πρέπει να μπορεί να βγάζει στην ξηρά την ίδια στιγμή μεγάλο αριθμό από στρατιώτες, θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά. Γι αυτό χρειάζεται μεγάλος όγκος. Και όταν μεγαλώνει ο όγκος δυσκολεύονται κατά την προσέγγιση στην ακτή…

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των σκαφών της Τουρκίας είναι ότι παρά τους 1150 τόνους βάρος του μπορεί να φτάνει τόσο κοντά στην ακτή. Το πλοίο 300 μέτρων μπορεί να μεταφέρει 7 άρματα ή 270 πεζοναύτες. Ακόμη και σε βάθος ενός μέτρου, μπορεί να κάνει απόβαση. Για την σύντομη προσέγγιση διαθέτει πρωραίο έλικα”.

Ναυπηγήθηκαν 8 πλοία τα οποία παραδόθηκαν έγκαιρα στο ναυτικό.



Πηγή: On Alert

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]