Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρώην υπουργός Οικονομικών Κύπρου: «Την Κύπρο κατέστρεψαν οι τράπεζες και η έκρηξη στο Μαρί»


«H έκρηξη στο Μαρί τον Ιούλιο του 2011 και οι τράπεζες διέλυσαν την κυπριακή οικονομία» δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας πως εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος τα μέτρα δεν ήταν αρκετά και επιρρίπτοντας την ευθύνη γι' αυτό σε δύο εξωγενείς παράγοντές -και συγκεκριμένα στην έκρηξη στο Μαρί και στις ζημιές των τραπεζών.

«Αν ήξερα ότι θα υπήρχε η έκρηξη στο Μαρί, με τεράστιες ζημιές στην οικονομία, καθώς και οι ζημιές των τραπεζών θα παίρναμε περισσότερα μέτρα» , είπε.

Στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής που διόρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Σταυράκης εστιάστηκε ιδιαιτέρως στους δείκτες της οικονομίας κατά την τριετία 2008-2010, που υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών.

Είπε πως, όταν άρχισε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ελήφθησαν δύο πακέτα μέτρων το Νοέμβριο του 2008 και το Φεβρουάριο του 2009, τα οποία και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έγκαιρα και στοχευμένα.

Ο κ. Σταυράκης είπε πως παρ' όλα τα σωστά μέτρα που λήφθηκαν, υπήρχαν κάποιες φορές που ως υπουργός Οικονομικών δεν είχε την ανταπόκριση που θα ήθελε για μέτρα από την κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο, προσθέτοντας ωστόσο πως, από την άλλη, τα κόμματα απέρριψαν σημαντικά μέτρα που είχε προτείνει η κυβέρνηση, όπως την αύξηση του εταιρικού φόρου από 10% στο 11% και του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]