Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουμε Παιδεία, απεργία ή Δικτακτορία; Ιδού η απορία…


Αν αγαπητέ αναγνώστη για κάποιο λόγο νομίζεις ότι η μείωση των μισθών των κακών καθηγητών, η αύξηση των διδακτικών ωρών, οι μεταθέσεις, σε συμφέρουν, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.

Γιατί; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την παιδεία από αυτά που παίρνουν τα παιδιά. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΨΑΛΙΔΑ που είναι -σχεδιασμένη; -προορισμένη;- να κρατήσει για δεκάδες χρόνια με αυτό τον τρόπο. Όλες οι έννοιες της ισονομίας, όλες οι έννοιες της αξιοκρατίας, τα πάντα υποσκάπτονται από αυτήν την ψαλίδα.

Τα παιδιά ΔΕΝ έχουν ίσες ευκαιρίες, δεν έχουν ίσα δικαιώματα, τα πάντα όσον αφορά ευκαιρίες και δικαιώματα καταρρέουν την στιγμή που τον Σεπτέμβρη ανοίγει το 1ο φροντιστήριο για τις πανελλήνιες.
Και αν αυτό συνέβαινε μία φορά πριν από 15 χρόνια, σήμερα συμβαίνει με τάξεις υπερθετικού μεγέθους και με τάξεις μεγέθους μεγαλύτερων γωνιών ανοίγματος (μιά που μιλάμε για ψαλίδες).

Μην μου τσαμπουνάτε λοιπόν για παιδιά που δίνουν πανελλήνιες και φάγανε τόσα λεφτά για φροντιστήρια, γιατί ανάβουν τα λαμπάκια μου σαν φωτορυθμικό.
Γιατί όποιος υποσκάπτει την παιδεία σε αυτά ακριβώς επενδύει και ελπίζει.
Στο ΦΠΑ από τα δίδακτρα,
στο ότι οι ψηφοφόροι του καθηγητές δημόσιας εκπαίδευσης θα είναι διακοσμητικοί,
στο ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν να βγαίνουν ΖΩΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ αν οι γονείς τους δεν μπορούν να τους προσφέρουν μια στοιχειώδη εκπαίδευση,
ή αν οι γονείς τους έχουν (ευρωπουλάκια και τις κατάλληλες γνωριμίες) μπορούν ούτως ή άλλως να μορφωθούν, όποτε θα γίνουν χρήσιμοι συμπαίκτες στο καραμιζαριό του δημόσιου τομέα.

Αν θέλετε ΟΝΤΩΣ δημόσια εκπαίδευση που να αξίζει τα λεφτά σας, ξεκινήστε από τις αιτίες για τις οποίες η εκπαίδευση έχει πιάσει πάτο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ τους καθηγηταράδες…
ΣΚΙΣΤΕ αυτούς που την έχουν δει τσιράκια του χότζα…
Αλλά, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΤΕ αυτούς (τους λίγους ή πολλούς) που αξίζουν…
ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ την χρήση των διδακτικών ωρών με βέλτιστο τρόπο…
ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ στην ύλη και αφήστε τα άχρηστα μαθήματα, από τα οποία μπορώ να γεμίσω τους σκληρούς του υπολογιστή σας με παραδείγματα…

ΟΧΙ ΟΜΩΣ να τους βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι…
ΟΧΙ να τους πηδάτε χωρίς διακρίσεις και αξιολόγηση…
Και σίγουρα ΟΧΙ να κρύβεστε πίσω από φουστανάκια και παιδικά παντελονάκια δημοσιεύοντας παραμονή πανελληνίων τα αισχολόγιά σας - είναι εμετικό και τρισάθλιο κύριοι κυβερνώντες, κύριοι δημοσιογράφοι και κύριοι σχολιαστές (επί παντός επιστητού)…

Τέλος, θέλω να θυμίσω (κοιτώντας προς τους Αντωνάκηδες και λοιπούς πρόθυμους μπαχαλάκηδες της κοινωνίας) πως "Μπορείς να κάνεις πολλά με τις ξιφολόγχες, αλλά όχι να κάτσεις για πολύ επάνω τους".
Μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ή οποία όπως εύστοχα είπε παλιός Άγγλος πολιτικός "απέχει από το να είναι τέλεια, όμως είναι πολύ καλύτερη από οτιδήποτε άλλο έχει δοκιμαστεί", βασίζεται πολύ στο ότι ο πολίτης ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ.

Αυτό να το θυμόμαστε καλά για όσα σήμερα συμβαίνουν και για τα χρόνια που έρχονται.
Επίσης, οι πτωχευμένοι και απελπισμένοι, πάντα με πυγμή, αυταρχισμό και μαστίγιο κυβερνούνται. Το έχει δείξει η ιστορία.
Και αυτό να το βάλουμε στο μυαλό μας, πριν να είναι αργά... Γιατί για όσα λάθη κάναμε χθες και όσα συνεχίζουμε να κάνουμε σήμερα, θα έρθει το αύριο που θα μας ζητήσει να τα πληρώσουμε ακριβά…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]